Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, prosím o radu jak vybrat autosedačku pro mimi od narození. Budeme zřejmě jezdit i delší cesty (i 4hodinové…), a tak nám jde hlavně o pohodlí dítěte, o to jak mu drží v autosedačce hlavička atd. Je nutné k autosedačkám kupovat isofixovou bázi, nebo stačí připoutání pásy? Popravdě ani nevím, zda naše auto (Octavia combi) isofix má nebo ne…Děkuji za info ![]()
Jednoznačně doporučim MaxiCosi Cabrio, nepises jaky máte kočárek, ale na spousta kočárku pasuje… Dětem je pohodlná a hlavne je bezpečná… Pokud chceš isofixovou základnu pak bych volila MaxiCosi Pebble s Family fix základnou, kterou vyuzijes. Asoedne i pro autosedačku v kategorii 9-18 kg.
Octavka isofix určitě mít bude…
Jen bych doplnila, že MaxiCosi cabrio jde dát také na základnu Family fix.
Upresnim, ze zalezi, jestli auto ma isofix, na typu a roku vyroby.
Jeste jsou dobre Romer baby safe, s MC Cabriofix dopadli nejlepe v testech.
Anielkha píše:
Upresnim, ze zalezi, jestli auto ma isofix, na typu a roku vyroby.Jeste jsou dobre Romer baby safe, s MC Cabriofix dopadli nejlepe v testech.
To ano, ale pokud neplánuješ kupovat základnu pod vajíčko, tak vychází ještě super cybex aton, má 4* z bezpečnosti (ty 2 výše jmenované mají 5* pouze se základnou na isofix) a i cenově je zajímavá.
Já bych se poohlédla po autosedačkách od značky Romer. V testech vychází jako jedny z nejlepších ![]()
my třeba kupujeme kočárek dojran a k němu musíme koupit i sedačky stejné značky,jiná na něj nesedí.
katkabanova píše:
my třeba kupujeme kočárek dojran a k němu musíme koupit i sedačky stejné značky,jiná na něj nesedí.
No, pokud je pro tebe přednější to, aby šla sedačka na podvozek před bezpečností dítěte… já bych raději koupila bezpečnou sedačku s atestem a řešila na jaký podvozek jde.
Nicméně, až mi sedačka na podvozek od velkého kočáru jde, tak jsem ji tam za těch 14 měsíců, co malý jezdil ve vajíčku měla slovy jednou. Protože tahat velký podvozek kvůli vajíčku je otrava, velice rychle jsem ulovila bazarové golfky a vajíčko vozila na nich.
Ahojky,
my máme maxi cosi citi, je uplně stejná jako MC cabrio fix, ale není na isofix. Myslím, že isofix byste v autě mít měli, v novějších autech je snad všude.
I když máme v obou autech isofix, první sedačku jsme kupovali bez něj. Protože jsme ji často přehazovali z auta do auta a je jednodušší přehodit jenom sedačku bez základny. A pokud nebudeš chtít tu druhou (9-18kg) na isofix od Maxi cosi, vyjde Tě to pěkně draho. Navíc třeba ta CITINKA je podstatně lehčí než cabriofix a pokud budeš někdy mimčo přenášet v sedačce, každé kilo navíc je znát.
My jsme s touhle sedačkou byli moc spokojeni, cca co 2 měsíce jsme jezdili vzdálenost 350 km tam a 350 km zpět a dcerka byla v sedačce moc spokojena. Poprvé jela ve 3 tydnech. Jo a vešla se do ni do 9 měsíců, vydržela by i déle a už chtěla koukat ven
j.a.n.i1 píše:katkabanova píše:
my třeba kupujeme kočárek dojran a k němu musíme koupit i sedačky stejné značky,jiná na něj nesedí.No, pokud je pro tebe přednější to, aby šla sedačka na podvozek před bezpečností dítěte… já bych raději koupila bezpečnou sedačku s atestem a řešila na jaký podvozek jde.
Nicméně, až mi sedačka na podvozek od velkého kočáru jde, tak jsem ji tam za těch 14 měsíců, co malý jezdil ve vajíčku měla slovy jednou. Protože tahat velký podvozek kvůli vajíčku je otrava, velice rychle jsem ulovila bazarové golfky a vajíčko vozila na nich.
jde o to,že čekám dvojčata a není tak snadné najít kočár,který nám vleze do kufru auta.Auto je skoro nové,takže o větším teď nepřemýšlíme,momentálně jsou potřeba důležitější věci:)takže se musím řídit podvozkem,nemám moc na výběr a když se autosedačky pořádně zafixují a děti připevní,nevím,co je na tom nebezpečného,značkové sedačky za 5 tisíc jsou sice fajn,ale v našem případě tak neposlouží.A „tahat“ velký podvozek kvůli vajíčku jestli je otrava to nevím,ale nějak jsem s tím počítala,když jsem se rozhodla mít děti ![]()
katkabanova píše:j.a.n.i1 píše:jde o to,že čekám dvojčata a není tak snadné najít kočár,který nám vleze do kufru auta.Auto je skoro nové,takže o větším teď nepřemýšlíme,momentálně jsou potřeba důležitější věci:)takže se musím řídit podvozkem,nemám moc na výběr a když se autosedačky pořádně zafixují a děti připevní,nevím,co je na tom nebezpečného,značkové sedačky za 5 tisíc jsou sice fajn,ale v našem případě tak neposlouží.A „tahat“ velký podvozek kvůli vajíčku jestli je otrava to nevím,ale nějak jsem s tím počítala,když jsem se rozhodla mít dětikatkabanova píše:
my třeba kupujeme kočárek dojran a k němu musíme koupit i sedačky stejné značky,jiná na něj nesedí.No, pokud je pro tebe přednější to, aby šla sedačka na podvozek před bezpečností dítěte… já bych raději koupila bezpečnou sedačku s atestem a řešila na jaký podvozek jde.
ono se staci podivat na nejake crash testy, abys videla, co je na tom nebezpecneho…
jasně,máme koupený isofix,takže o bezpečnost se nebojím,v tom případě se nemusíte obávat ani vy.Já jen prostě napsala zakladatelce,že jsem si vybírat moc nemohla kvůli kočárku.Jooo čekat jedno dítě taky bych přemýšlela a mluvila jinak ![]()
katkabanova píše:
jasně,máme koupený isofix,takže o bezpečnost se nebojím,v tom případě se nemusíte obávat ani vy.Já jen prostě napsala zakladatelce,že jsem si vybírat moc nemohla kvůli kočárku.Jooo čekat jedno dítě taky bych přemýšlela a mluvila jinak
hlavně vyzkoušejte autosedačku s isofixem už v prodejně nainstalovat do auta. Když jsme kupovali asi před dvěmi lety jane indy 15-36 kg s isofixem (mimochodem vyšla v testech nejlip), zkoušeli jsme ji do auta. Padla tam jak ulita. Pak jsme auto prodali,koupili dvě taky s isofixem a ani do jednoho kvuli sklonu sedadel sedacka nejde! Takze je nam isofix viš na co… A to myslim, ze u tehle sedačky je isofix mnohem duležitějši než u vajička
Já jsem kvůli tomu abych mohla autosedačku přidělat na podvozek dokonce kupovala golfák (quinny zapp) a nepoužila jsem to ani jednou. Nechtěla jsem aby dcerka byla zkroucená přiliš dlouho, ale chápu, že u dvojčat je to asi jiné
nojo,korab u dvojek je fakt velky a v lete kdyz pojedu k doktorovi(to se projdu ten kousek pesky) nebo do obchodu,tak to ocenim…
katkabanova píše:
nojo,korab u dvojek je fakt velky a v lete kdyz pojedu k doktorovi(to se projdu ten kousek pesky) nebo do obchodu,tak to ocenim…
No to máš pravdu. Já když šla k dr. jen jsem vyndala sedačku a přenesla ji v ruce. Dvě bych asi těžko nesla.