Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Používáte? Např. po kamarádce, po starším dítěti, kupované na bazaru.. Jedná se mi o vajíčko..
Ne.Pokud je aspon trochu možnost,radši koupit nové.A když už,tak od nějaké dobré kamarádky,o které víš,že se o sedačku dobře starala,není bouraná atd.
já ne - ale celkem chápu, že pro některé lidi je to hodně nadstandartní výdaj, nebo prostě mají jiné priority… a obávám se, že se tady strhne ohnivá bouře mezi zastánci nových sedaček a odpůrci ![]()
Tu první jsem měla půjčenou od známé - nemáme auto, tak jsem nechtěla investovat do nové, ale tu další jsem už dceři koupila novou, měla jsem ještě přislíbenou náhradní.
jen tak z basaru bych nechtěla, ale od někoho znám a vím že s ní neboural a měl ji novou tak v tom problém nevidím.
Po starším dítěti, pokud ta sedačka není víc jak 5 let nebo kolik, taky ne.
Ahoj. Na starší dceru jsme měli půjčenou po dceři kamarádky, na mladší jsem chtěla novou (tamta byla starší než 4 roky, a to se doporučuje už nepoužívat). Jinak bych se nebála dát po starším dítěti, po dětech kamarádky nebo známých, pokud bych věděla, že je z nebouraného auta a není starší jak ty 3-4 roky.
Měla jsem vajíčko od sestřenky, bylo teda už po druhém dítěti. Dneska už bych ho asi nevzala, co vím, že ty plasty mají určitou životnost.
Z bazaru bych nebrala- nevíš, jestli nebourali. Ale od kamarádky, kterou dobře znám, nebo po staším dítěti bych brala
Ano, měla jsem vajíčko z druhé ruky. Pro druhé jsem koupila kombinaci kompletu nového kočárku, kde byla sedačka, takže druhé bude v novém.
Za mě radši použitá kvalitní než nová levná ne tak bezpečná
.
Mám možnost mít sedačku 2 roky starou.. U první jsem měla sedačku po 2 dětech, po mojí holce ji použila ještě kamarádka na svoje jedno. Tenkrát jsem ale neměla informace, co mám dneska. Kdybych je měla, nepoužila bych ji, podle mého počítání byla už určitě 5 a více let stará.
Mám totiž zálusk na bazarový kočárek a paní ho komplet prodává i se sedačkou. Dohromady je to cena dobrá, ale když odečtu 500, co bych neplatila, pokud bych to vzala bez sedačky a připočtu 3500 za novou, tak už ta cena za kočárek není tak příznivá ![]()
v žádném případě bych nepoužila starou sedačku. po prvním dítěti ano, protože to vím co jsem s ní dělala, ale abych koupila sedačku z druhé ruky tak to NIKDY! jde o život dítěte a tam se nevyplatí šetřit. to si radši koupím oblečení z bazaru a ušetřím jinde než na sedačce!
PetiteFillette píše:
Mám možnost mít sedačku 2 roky starou.. U první jsem měla sedačku po 2 dětech, po mojí holce ji použila ještě kamarádka na svoje jedno. Tenkrát jsem ale neměla informace, co mám dneska. Kdybych je měla, nepoužila bych ji, podle mého počítání byla už určitě 5 a více let stará.
Mám totiž zálusk na bazarový kočárek a paní ho komplet prodává i se sedačkou. Dohromady je to cena dobrá, ale když odečtu 500, co bych neplatila, pokud bych to vzala bez sedačky a připočtu 3500 za novou, tak už ta cena za kočárek není tak příznivá
Nevím, co je to za kombinaci, ale já moc takovým sedačkám nevěřím. Autosedačku jsem vybírala podle toho, jak dopadla v testech a ne jestli ladí s kočárkem. A je úplně jedno, jestli je nová nebo ne. V tomhle případě bych autosedačku určitě nekoupila.
Měla jsem možnost koupit ke kočárku (novému) autosedačku do sady (taky novou samozřejmě), vyšlo by mě to o 1000Kč víc než bez autosedačky. Přesto jsme koupili autosedačku za 7tis Kč, protože v té době byla nejbezpečnější. Těch peněz rozhodně nelituju (a že nemáme na rozhazování).