Autosedačka z druhé ruky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
9.1.12 20:03

A základna na pásy z druhé ruky? Měla jsem svůj dotaz upřesnit… Zatím jsem viděla inzeráty jen na Maxi-cosi easybase, familyfix nikdo teď neprodává :-( Ale třeba když si počkám, tak se dočkám. Máme ještě chvíli čas a novou sedačku už doma (včera jsme zakoupili MC Pebble), takže nic nehoří… Díky předem za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.1.12 08:34
kolfolici píše:
A základna na pásy z druhé ruky? Měla jsem svůj dotaz upřesnit… Zatím jsem viděla inzeráty jen na Maxi-cosi easybase, familyfix nikdo teď neprodává :-( Ale třeba když si počkám, tak se dočkám. Máme ještě chvíli čas a novou sedačku už doma (včera jsme zakoupili MC Pebble), takže nic nehoří… Díky předem za odpověď.

i zde je ta nosná část z kovu, tam by to mělo být v pořádku, a pokud by byla špatná, třeba po nějakém větším nárazu, tak by to bylo na tom plastovým korpusu asi vidět- neseděly by spáry, prasklinky a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
27.2.13 22:16

Dobrý večer, maminky, šly by jste do takové autosedačky? Jedná se mi o autosedačku 9-36 kg. Jde mi o to, že my máme novou, ale potřebuji ještě jednu pro babičku, jelikož k ní budu vozit dcerku na hlídání a přeci jen bude dcerku vozit na kroužek a na nákupy. Bylo by šílené každé ráno sedačku vyndavat z mého auta a odpoledne zase uvazovat(budu to mít jen tak tak do práce).Máte někdo zkušenost se sedačkou z druhé ruky, šly by jste do ní? Děkuji za reakce a odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101747
27.2.13 22:33

@Gábííí Nešla, člověk nikdy neví jak s ní bylo zacházeno, jestli nebyla bouraná a jak dlouho už sloužila. A slušné 9-36 jdou pořídit za rozumný peníz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
27.2.13 22:36

A na autosedačku 15-36kg nedosahujete, ty jsou levnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101747
27.2.13 22:38
@iiiv píše:
A na autosedačku 15-36kg nedosahujete, ty jsou levnější

Tak u té bych se bála, že z ní bude dvouleťačka zdrhat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
27.2.13 22:50
@j.a.n.i1 píše:
Tak u té bych se bála, že z ní bude dvouleťačka zdrhat…
… a bude mnohem méně bezpečná. To radši tu použitou v nižší váhové kategorii. :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
27.2.13 22:50

@iiiv dcerka má 12 kg, takže musíme tu 9-36 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
27.2.13 22:53

Také bych ráda tu, kterou prošla nejlépe testy, to určitě. Prostě nevím. Máte třeba někdo zkušenost s jinými, novými, autosedačkami jiných značek, než co dopadly něj v testech? My máme Maxi Cosi Tobi, pak vím že je výborná Römer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101747
27.2.13 23:05

@Gábííí Já nedám dopustit na Cybex ISIS, je bezpečná, lehce se přehazuje a nebyla drahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
27.2.13 23:11

@Gábííí to záleží na okolnostech, ale jak už tu někdo psal, taky mi přijde lepší koupit kvalitní používanou sedačku než levný nový šmejd. Jestli tu druhou chcete k babičce do auta jen na nějaké popojíždění po městě, tak bych se zas tolik nebála. Na druhou stranu je fakt, že autosedačku 9-36kg dítě používá dlouho, tak může být opotřebovaná. Musíš zhodnotit konkrétní nabídku :)

BTW, já si sice na bezpečnost v autě dávám pozor (děti v sedačce jedině vzadu a nikdy na prostředním sedadle, jako těhotná jsem zásadně nejezdila na sedadle spolujezdce atd.), ale to šílenství okolo dětských sedaček mi přijde až příliš velké. Prodejci se snaží vydělat, tak zacílí na naše rodičovské instinkty - semtam zmíní, že autosedačka starší 5 let je nebezpečný vrak, u používané zas mohou být skryté vady, a přísun zákazníků je zajištěn. Prostě to máme v sobě a nechceme své děti ohrozit, i když to riziko třeba není zas tak velké, jak nám to výrobci prezentují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
27.2.13 23:12

@Gábííí Já bych do toho šla, jednu autosedačku méně používanou mam z druhé ruky. Riziko si uvědomuji, ale na první pohled je v pořádku a jezdí v tom autě minimálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
27.2.13 23:18

@Gábííí Máme Cybex Pallas 2fix s isofixem - novou. V testech bezpečnosti dopadla velmi dobře, psali tam i, že je pohodlná a já myslím, že opravdu je. Má takový ten pultík, který sice vypadá děsně nepohodlně, ale prý je pohodlnější a bezpečnější než pásy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
27.2.13 23:21

@iila souhlasím, a je to podobně i s mnoha jinými výrobky pro děti - trochu maminám zabrnkají an pocit, že chtějí mít dítě v bezpečí, a ony pak jak „zběsilé“ nakupují fungl nové autosedačky, monitory dechu, houpátka, kočárky atd. atd.
Já to podobně vidím i u botiček (pokud je má dítko na noze sotva pár týdnů v kočárku, nebo při pár krocích okolo skříně).

Já mám pro malýho už druhou autosedačku z druhé ruky a nemám v tom problém. Vím, že je to trochu morbidní názor, ale já to beru tak, že při malé nehodě to zvládne i autosedačka z druhé ruky, při velké ho nezachrání ani pánbůh… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
27.2.13 23:22

@iila no právě, nechci nový, levný šmejd, chci kvalitu, bezpečnost, pro mé dítě. Opravdu si nevim rady, nechci tam zase tak zahučet, je to opravdu jen na popojíždění, ale po Praze a jak víme, tak i při popojíždění, se může stát cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí