Autosedačka z druhé ruky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2892
28.2.13 00:00

Každopádně děkuji za postřehy a odpovědi, jdu si lehnout a budu přemýšlet. Dobrou noc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
28.2.13 00:10

No já jsem někde četla, že se vyrábějí sedačky z polystyrenu a že při nárazu se ten polystyren láme a je nebezpečný :think: a pak že jsou sedačky z odolného plastu. Pak taky psaly, že jsou lepší ty pultíky, že tlumý náraz a prohnutí páteře :think: náhodou jsme byly s tchánem v Globusu a měli tam za cca 2000,– autosedačky s různýma panduláčkama od Disneyho. Byly vzhledově moc hezký a nedalo mi to, šla jsem k ní a poodhrnula ten potah a ony byly fakt ty korpusy z polystyrenu :think: ona drahá věc je kolikrát horší, jak levnější. Většinou se platí za značku a člověk je pak zblbnutej. My jsme koupili francouzskou sedačku s pultíkem, má certifikát bočního nárazu, splňuje normy EU a má ten pultík. Rozpětí 9-36kg. Dá se nastavit prkticky vše. Malej je ještě ve vajíčku ale brzy tam půjde až bude sám sedět. Náš soused měl levnou autosedačku / finančně si nemohou dovolit značkovou /, v listopadu jeli nakupovat a nabouralo do nich z boku auto :cert: manželka měla zlomenou nohu a naražený žebra, on otřes mozku a malý se nic nestalo. Policajti, co to vyšetřovali, říkali, že měli štěstí, že měli dobrou autosedačku. Takže značka není vždy o kvalitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
28.2.13 00:17
@Mar__tanka1983 píše:
@iila souhlasím, a je to podobně i s mnoha jinými výrobky pro děti - trochu maminám zabrnkají an pocit, že chtějí mít dítě v bezpečí, a ony pak jak „zběsilé“ nakupují fungl nové autosedačky, monitory dechu, houpátka, kočárky atd. atd.
Já to podobně vidím i u botiček (pokud je má dítko na noze sotva pár týdnů v kočárku, nebo při pár krocích okolo skříně).Já mám pro malýho už druhou autosedačku z druhé ruky a nemám v tom problém. Vím, že je to trochu morbidní názor, ale já to beru tak, že při malé nehodě to zvládne i autosedačka z druhé ruky, při velké ho nezachrání ani pánbůh… :nevim:

Asi tak.

@Gábííí Samozřejmě se může stát cokoliv, ale zase po městě se to cokoliv stává v menších rychlostech než na dálnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
28.2.13 00:22

@Alčák1 no nevím, nechci kecat, ale mám takový dojem, že všechny sedačky, co jsme měli/máme byly z polystyrenu s nějakou plastovou skořápkou - vajíčko maxi cosi, vajíčko Huggy, rostoucí sedačka Cybex Pallas… a minimálně Maxi Cosi a Cybex Pallas byly v testech ohodnoceny jako bezpečné.
Prosímtě ještě nechápu - 2000 za autosedačku se ti zdá hodně? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.2.13 00:37

@Gábííí já jsem do dědova auta koupila cybex ISis fix. jako levnější variantu naší pallasky. bez isofixu (ISIS) je ještě levnější. má pultík.
(já jí koupila hlavně proto, že jsem potřebovala takovou, ve které mohou bez nějakých úprav jezdit děti 11, 9, (švagrovic děti) a 5 i 2 roky, prostě jí má děda v autě a podle toho, které dítě se zrovna veze, tak se nastaví, případě přidá pultík.. )
je lehká, vyšla celkem OK, dobře se s ní manipuluje.

já osobně bych do autosedačky z druhé ruky nešla. ten pocit nejistoty, zda není bouraná, by mi za to nestál.. když sám cybex např. garantoval (kdysi, nevím jak teď) životnost opravu dlouhou, 11 let, nicméně varoval před bouranými. plasty jsou fakt ošemetný materiál. raději z druhé ruky kočár, postýlku, atd., ale ne autosedačku. jo a botky kluci dědí po sobě, páč nevěřím, že za pár týdnů je sešlápnou.. ale věřím, že bouraná sedačka neochrání, jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.2.13 00:40

@Alčák1 ne, autosedačky jsou z plastového korpusu a polystyren je jen vnitřní výztuha - např. u podhlavníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.2.13 08:05

@Gábííí když použitou, tak pouze od toho, koho známe a víme že nebyla bouraná, ale vzhledem k tomu, že máte 2 leté dítě a sedačku budete používat hodně dlouho, a sedačky mají omezenou životnost tak nemá smysl kupovat už použitou sedačku, s kratší životností, ale kupte novou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
28.2.13 08:19

@Gábííí my jsme sedačku z druhý ruky, kategorie 9 až 18 pořídili, ale je pravda, že to je sedačka od kamarádky, takže vím jak s ní bylo zacházeno.
Jinak jiná kamarádka má sedačku 9 až 36 a má svoje pásy a až při určitým váhovým limitu se oddělají a funguje na autopásy. Takže můžeš pro dvouleťačku koupit novou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.2.13 10:22

Souhlasím, použitou bych koupila fakt jen od dobré kamarádky, vzala si od ségry nebo tak, prostě kde je nějaká jistota..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
28.2.13 10:38

Hmmmm, tak jak tak koukám na vaše názory, přijdou mi opravdu logické i já sama jsem si to pořádně promyslela a jelikož nemám žádnou kamarádku, po které by dcerka autosedačku dědila a věděla jsem, že je ok, tak jdu do nové. Prostě nedá se nic dělat, bezpečnost především :palec: Sice nás zanedlouho čeká i nám do auta koupit novou, jelikož máme kategorii 9-18 kg, ale s tím se počítalo.
Ještě jednou děkuji všem za postřehy a názory :kytka:
A ještě jedna věc, do které autosedačky by jste teda šly, aby byla bezpečná, ne tak drahá, já nevím, tak kolem 3,5tis a neměla isofix, jelikož mám Fabii a tam to prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
28.2.13 10:42

@Gábííí Cybex ISIS, ale třeba vyzkoušet, zda budou stačit pásy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.2.13 10:43

@Gábííí tak pokud chcete do 3,5 t. a sedačku 9-36 a nezáleží až tak na moc velkém pohodlí, že je to jen na občas( nedá se polohovat na spaní), tak třeba Chicco Neptune : http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
jinak ty polohovací jako třeba Storchenmühle Stralight, Recaro Sport, Britax Evolva, Cybex Pallas ty už stojí všechny přes 4000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
28.2.13 10:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
28.2.13 10:52

@j.a.n.i1 nevšimla jsem si :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
28.2.13 10:53
@Gábííí píše:
A co tahle? http://autosedacky.heureka.cz/…cobblestone/

Jo, tu já doporučuju, ale jak jsem psala, chce to vyzkoušet délku pásů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí