Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@pikola píše:
9-18kg sedačka se dá jako by posunout do lehuv čem jezdí teď?
Teď máme Kinderkraft Autosedačka SAFETY-FIX 2019, sk. I–III, 9–36 kg
@Anett.taa píše:
No no, ty položit nejdou. To je tak, když někdo chce šetřit a koupí sedačku na co největší rozsah
některé jsou podsadit, že posuneš tu spodní část dopředu a to se ty záda nakloní trochu, ale nevím jak ta vaše
@Anett.taa píše:
Prosím poradíte někdo autosedačku, která jde polohovat na spaní i když v ní sedí dítě (13 kg), na isofix, mám problém něco takového najít, buď je to od 15 kg, nebo vajíčko do 13 kg. Pojedeme přes noc a malýmu minule pořád padala hlavička, nemohl spát a celou cestu kvůli tomu plakal. Jak řešíte spaní v autě vy? Jsem překvapená, jak málo autosedaček se dělá s polohovatelnou opěrkou zad, chápu, že je to kvůli bezpečnosti, ale přece nenechám dítěti padat hlavu..
V jaké jezdí sedačce??? Po vajíčku má mít sedačku 9-18kg. Je cca od roku až roku a půl, do cca 3,5-4 let. Ideální sedačka pro tento věk.
Např.
https://autosedacky.heureka.cz/…osmos-black/
@Anett.taa píše:
To je uplně naprd pro 13ti kilové malé dítě. Tu si schovej tak za dva roky. Nebo na občasné převezení. My tak měli evolvu od 1,5 roku ale v druhém autě, do obchodu apod. Jako hlavní sedačku pořiď rozsah 9-18kg, nebo jsou joie 0-18kg. Jsou polohovatelné. Dítko si pospí a hlavně nejvíce bezbečné. Není ideální přeskakovat ty velikosti sedaček.
Díky všem za rady, nakonec jsme pořídili Osann Dětská autosedačka One 360, sk. 0–III, 0–36 kg, ta má teda taky velký rozsah kg, ale aspoň se v ní vyspí. Tak snad bude dobrá, pak můžu hodit recenzi, kdyby to někoho zajímalo. Takže tuhle budeme mít na delší cesty a tu Kinderkraft na kratší popojíždění.
@Anett.taa píše:
Díky všem za rady, nakonec jsme pořídili Osann Dětská autosedačka One 360, sk. 0–III, 0–36 kg, ta má teda taky velký rozsah kg, ale aspoň se v ní vyspí. Tak snad bude dobrá, pak můžu hodit recenzi, kdyby to někoho zajímalo. Takže tuhle budeme mít na delší cesty a tu Kinderkraft na kratší popojíždění.
za ty prachy bych pořídila asi nějakou britax, cybex, joie… ale dejme tomu aspoň se vyspí., Ale tyhle sedačky z takovým rozsahem za mě neee… ty plasty stárnou, ztrácejí životnost. Určitě lepší prostě vajíčko 0-13, pak 9-18 sedačka, a nakonec 15-36kg sedačka.
@Jolana24 píše:
@Anett.taa to je asi to nejhorší, co se dá pořídit 🙄
to je prostě jak ušetřit a koupit sedačku na 10-11 let… ![]()
@Veru1987 To je smutný, když zrovna tyhle sedačky vydrží maximálně těch 6 let kvůli životnosti, takže úplně zbytečná koupě takový sedačky 🤷🏻♀️
@Jolana24 píše:
@Veru1987 To je smutný, když zrovna tyhle sedačky vydrží maximálně těch 6 let kvůli životnosti, takže úplně zbytečná koupě takový sedačky 🤷🏻♀️
njn já radila sedačku 9-18…romer, joie, cybex… a pak ve 4 letech 15-36… marné marné marné
Tak já nehledala žádnou super-autosedačku, stačila mi obyč, my to zase tak neprožíváme, jediný požadavek byl, ať se v ní malý vyspí. Našli jsme za 5 tis. A vy jste radily Romer dualfix M i-size - tam jsme měli obavu, že se malýmu nevlezou nohy a navíc byla dražší. Pak Romer King II - ta je dobrá, ale dali jsme nakonec přednost té, která jde napolohovat víc do lehu. Potom Britax Römer First Class Plus 2021 - taky vypadá dobře, ale proti směru jízdy je jen do 13 kg - my jsme sehnali do 18 kg a chceme ji dát právě proti směru. Díky za rady, určitě tato diskuze někomu pomůže se zorientovat, ale nám prostě víc vyhovovala ta Osann. ![]()
@Jolana24 píše:
@Anett.taa to je asi to nejhorší, co se dá pořídit 🙄
@Anett.taa měli jste koupit Joie. Děti spí v jakékoliv sedačce i vsedě.
@Anett.taa Neprožíváte bezpečnost svýho dítěte? Tak to pardon. Vybrala jste jednu z nejhorších na trhu. Nejlevnější z těch kvalitních je opravdu Joie. Dají se polohovat dost na to, aby se dítě vyspalo.