Autosedačka v autě

Anonymní
18.8.21 22:15

Autosedačka v autě

Ahoj,

když se jedná o jedno dítě na zadních sedačkách v autě, kam je z hlediska bezpečnosti nejlepší sedačku upevnit? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
18.8.21 22:20

Na pravo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
18.8.21 22:21
@Melodie91 píše:
Na pravo

Ve směru nebo proti směru? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1932
18.8.21 22:24

My dáváme za spolujezdce pokud potřebujete dítě na záchod a je potřeba zastavit u kraje silnice vždy je bezpečnější vyndavat dítě mimo silnici. Pokud se jedná o miminko též za spolujezdce v sedačce proti směru jízdy a s přídavným zrcátkem na opěratko, aby ho bylo možné za jízdy sledovat ve zpětném zrcátku, když s ním nemůže nikdo jet v zadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35860
18.8.21 23:03

Za spolujezdce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
18.8.21 23:06

Prý je nejbezpečnější místo za řidičem, ale jak píše @karmen1, dáváme za spolujezdce, právě kvůli zastavení u krajnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
18.8.21 23:15

Má se dávat za řidiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
18.8.21 23:20

Za spolujezdcem je tzv. „sedadlo smrti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35860
18.8.21 23:52
@Krista 1 píše:

Sedadlo smrti se říká spolujezdcovemu. V zadu by měli být „bezpečné“ všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
19.8.21 00:13

Za ridicem, abych zepredu jako spolujezdec na dite lepe videla, a dosahla/podala neco. Ja neridim, jen manzel. Starsi dcera sedi za mnou, mladsi syn za manzelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68988
19.8.21 00:16

Četla jsem naprosto věrohodná zdůvodnění, proč je nebezpečnější místo - za řidičem, za spolujezdcem, uprostřed. Každé mělo své pádné argumenty. Takže u nás je to - za spolujezdcem velké dítě, protože je to pošuk a po zastavení kolikrát z auta vyběhne bez většího rozhlídnutí, takže ať vyběhne na chodník nebo mimo silnici. Za řidičem malé dítě, protože to vyndavám já a já se rozhlédnout umím. Co se týče bezpečnosti při jízdě, vzhledem k tomu, že máme dvě děti a nehodlám se rozhodovat, které bych obětovala radši, tak to nezkoumám, považuji obě místa za stejně bezpečná (v kvalitních a správně umístěných autosedačkách, malé dítě má pokračovací protisměrku, velké už vzhledem k věku a velikosti posměr) a jedno dítě je holt vlevo a druhé vpravo. Já vpředu jako spolujezdec, v případě nouze se vmáčknu mezi ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
19.8.21 00:29

Nevím jak z hlediska bezpečnosti, ale čistě prakticky má svý místo za spolujezdcem: dobře se tam zkontroluje, dá se tam dosahnout, lepší na vystupování…je to pro mě celkově praktičtější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
19.8.21 00:31
@Krista 1 píše:

To je všude v autě, záleží z jaký strany to do tebe zrovna napálí, nebo jakou částí při smyku zrovna narazíš do stromu, je to o náhodě,… ale když už, tak sedadlo smrti se vždycky říkalo tomu u spolujezdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
19.8.21 06:29

Ideálně v protisměru za řidiče - v případě nebezpečí neobíháš celý auto. No já vozím dceru za spolujezdcem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
19.8.21 07:00

Mladší dítě vložíme za řidičem, aby mu řidič mohl pomoci vystoupit/nastoupit bez obíhání celého auta. Má na dveřích dětskou pojistku, takže do silnice samo nevyběhne. Za spolujezdcem sedí starší dítě, to nastupuje už samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí