Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, dneska jsem objednala synovi sedačku do auta.
Konkrétně typ joie ispin 360 E. Četla jsem, že dítě by se mělo proti směru vozit do 3 let. Synovi je 11 měsícu. Má 83 cm a 10 kg sám sedí od 7 měsíců. Je to naše první dítě ale ani v rodině jsem se nesetkala, že by někdo měl sedačku proti směru. Manželovi bratři mají oba jedno dítě a kupovali sedačku 9-36 kg. Takže si nedokážu představit jak to 3 leté dítě sedí proti směru? Kde má ty nohy? Byl by mi někdo prosím ochoten poslat fotku?
@dančavodová ono taky záleží jestli ti bude chtít sedět proti směru, syn by třeba spustil hysterak, kdyby koukal do sedačky a neviděl ven
jinak neznám nikoho, kdo by vozil děti proti směru tak dlouho, staršího sem vozila do cca 2 let, mladšího asi do roka, protože jak píšu výše, jak neviděl ven, byla ta jízda za trest.
@Kriss i dvouleté dítě je dost velké. Jak tam prosím měl ty nohy složené? Normálně natažené se asi nevlezou ne?
@dančavodová tak syn byl hodně drobný, ale natažené nohy neměl ani ve vajíčku. Buď pokrčené, nebo si je natahnul nahoru a opřel o sedadlo, ale nevím jak to teda bylo pohodlné.
@dančavodová Otáčecí Joie máme taky. Jezdila cca do dvou let, pak už jí to nebylo pohodlné, je vyšší než děti v jejím věku a nedokážu si představit ji ještě teď „skládat“ do protisměru. Bezpečnější v případě nehody to sice je, ale když by nonstop řvala je zase vyšší riziko nehody.
I přímo na autosedačce je cedulka, že od 9 kg může být ve směru.
Tady je fotka, když je autosedačka v protisměru. Jen bez dítěte, dceru bych asi nedonutila si tam sednout…omluvte, že je jako prase ![]()
Je to o bezpecnosti… Taky vozime v protismeru nyni dvouletou a tak minimalne rok budem… Nozicky se ji vlezou v pohode, nejak si je da, at je ji to pohodne… Ono vysici nozky, kdy lytko napr. tlaci o roh sedacky a dite si je nema kde oprit taky asi neni nic moc… Kdyz se to diteti libit nebude tak otocite posmer… V tom je ta sedacka skvela… Za me sedacky 9-36 jsou peklo, 9 kilove dite ma uplne jinak proporcne hlavicku k telu a 36 kg dite je zase uplne jinde… A to, ze v tom vozi ostatni, co na to rict… Kamaradka dala uz 9 mesicniho do posmeru… Kazdeho vec… My najezdime mimimalne 1000km mesicne ne-li vic, takze pro nas je bezpečnost na 1. Miste…
@Eponna můžu se zeptat jaký máte typ? Já původně koukala po ispin 360,a nepochopila jsem, proč některé mají ten schovávaci výstupek na boku a některé ne. Nakonec jsem zvolila spin 360E, ale ne kvůli výstupku. ![]()
Nevím, jestli jsem dobře vysvětlila ale podle popisku se jedná o stejný typ a přeci je každá trochu jiná
https://m.detskezbozi.com/…0-20212.html?…
https://www.detskezbozi.com/…-e-2021.html?…
Příspěvek upraven 08.08.21 v 16:54
@Eponna píše:
Tady je fotka, když je autosedačka v protisměru. Jen bez dítěte, dceru bych asi nedonutila si tam sednout…omluvte, že je jako prase
My tedy mame jinou Britax,
ale mista tam ma o dost vic…
![]()
Vozit v protisměru by se mělo do 15 měsíců, ale čím dýl tím je to lepší, protože je to bezpečnější.
Vozila jsem mladší děti v protisměru do cca 3-4,5 roku, nohy měli skrčené. Bohužel se mi zrovna nedaří dohledat fotku se synem v protisměru, protože už je to docela dlouho. Mám jenom dcer, kdy starší má něco málo přes 2 roky a v té době kolem 90cm a 13kg - sedačku má teda 9-25kg, která se dá dát pouze v protisměru.
@dančavodová My máme tuším i-spin. Ale už ji máme dva roky, takže ten druhý typ jsem ani nezaznamenala. ![]()
@Speku To bude autem. Máme starou fabii a v té je málo místa i bez autosedačky
![]()
@Eponna @Speku @tezi můžu se zeptat, zda děti vidí, po sundání hlavové opěrky, zadním oknem ven?
Zatím děti jezdí ve vajíčku, tak pouze sbírám info.
@Harenae u nás ne, protože děti sedí ve 2. řadě ze 3. A na hlavové opěrce mám zrcátka, abych na děti viděla a věděla co dělají.
Vozím dvouletou v protisměru a budu ji tak vozit, dokud se do te sedacky vyskove vejde. Máme otocnou Britax a je super i vtom, ze se da napolohovat do.lehu/sedu. Nohy bude mit třeba pokrčené a opřené a osedačku.
To, že dítě v protisměru nevidí je blbost nebo je moje ditě vědma. Jak jinak si vysvětlit, že komentuje to, co je venku
.
Jinak je to hlavně otázka bezpečnosti a řekla bych i většího pohodlí - ono sedět s nohama co mi visí dolů bych moc nechtěla.
A poslední věc - babička má sedačku klasickou, posměrnou. No naše dítě jezdí radší v té protisměrné.
@tezi píše:
@Harenae u nás ne, protože děti sedí ve 2. řadě ze 3. A na hlavové opěrce mám zrcátka, abych na děti viděla a věděla co dělají.
@Harenae mame polohovatelnou, kdyz sedp tak vidi docela dost bych rekla, kdyz lezi ( to vetsinou, tak vidi stromy a treba autobus, ale auto vedle nee..