Autosedačka proti směru jízdy 360

54
8.8.21 16:21

Autosedačka proti směru jízdy 360

Ahoj holky, dneska jsem objednala synovi sedačku do auta.
Konkrétně typ joie ispin 360 E. Četla jsem, že dítě by se mělo proti směru vozit do 3 let. Synovi je 11 měsícu. Má 83 cm a 10 kg sám sedí od 7 měsíců. Je to naše první dítě ale ani v rodině jsem se nesetkala, že by někdo měl sedačku proti směru. Manželovi bratři mají oba jedno dítě a kupovali sedačku 9-36 kg. Takže si nedokážu představit jak to 3 leté dítě sedí proti směru? Kde má ty nohy? Byl by mi někdo prosím ochoten poslat fotku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
8.8.21 16:26

@dančavodová ono taky záleží jestli ti bude chtít sedět proti směru, syn by třeba spustil hysterak, kdyby koukal do sedačky a neviděl ven :nevim: jinak neznám nikoho, kdo by vozil děti proti směru tak dlouho, staršího sem vozila do cca 2 let, mladšího asi do roka, protože jak píšu výše, jak neviděl ven, byla ta jízda za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.8.21 16:28

@Kriss i dvouleté dítě je dost velké. Jak tam prosím měl ty nohy složené? Normálně natažené se asi nevlezou ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
8.8.21 16:31

@dančavodová tak syn byl hodně drobný, ale natažené nohy neměl ani ve vajíčku. Buď pokrčené, nebo si je natahnul nahoru a opřel o sedadlo, ale nevím jak to teda bylo pohodlné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
8.8.21 16:35

@dančavodová Otáčecí Joie máme taky. Jezdila cca do dvou let, pak už jí to nebylo pohodlné, je vyšší než děti v jejím věku a nedokážu si představit ji ještě teď „skládat“ do protisměru. Bezpečnější v případě nehody to sice je, ale když by nonstop řvala je zase vyšší riziko nehody. ;) I přímo na autosedačce je cedulka, že od 9 kg může být ve směru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
8.8.21 16:38

Tady je fotka, když je autosedačka v protisměru. Jen bez dítěte, dceru bych asi nedonutila si tam sednout…omluvte, že je jako prase :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
8.8.21 16:41

Je to o bezpecnosti… Taky vozime v protismeru nyni dvouletou a tak minimalne rok budem… Nozicky se ji vlezou v pohode, nejak si je da, at je ji to pohodne… Ono vysici nozky, kdy lytko napr. tlaci o roh sedacky a dite si je nema kde oprit taky asi neni nic moc… Kdyz se to diteti libit nebude tak otocite posmer… V tom je ta sedacka skvela… Za me sedacky 9-36 jsou peklo, 9 kilove dite ma uplne jinak proporcne hlavicku k telu a 36 kg dite je zase uplne jinde… A to, ze v tom vozi ostatni, co na to rict… Kamaradka dala uz 9 mesicniho do posmeru… Kazdeho vec… My najezdime mimimalne 1000km mesicne ne-li vic, takze pro nas je bezpečnost na 1. Miste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
8.8.21 16:44

@Eponna můžu se zeptat jaký máte typ? Já původně koukala po ispin 360,a nepochopila jsem, proč některé mají ten schovávaci výstupek na boku a některé ne. Nakonec jsem zvolila spin 360E, ale ne kvůli výstupku. :palec:

Nevím, jestli jsem dobře vysvětlila ale podle popisku se jedná o stejný typ a přeci je každá trochu jiná

https://m.detskezbozi.com/…0-20212.html?…

https://www.detskezbozi.com/…-e-2021.html?…

Příspěvek upraven 08.08.21 v 16:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
8.8.21 16:48
@Eponna píše:
Tady je fotka, když je autosedačka v protisměru. Jen bez dítěte, dceru bych asi nedonutila si tam sednout…omluvte, že je jako prase :lol:

My tedy mame jinou Britax, :srdce: ale mista tam ma o dost vic… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
8.8.21 16:57

Vozit v protisměru by se mělo do 15 měsíců, ale čím dýl tím je to lepší, protože je to bezpečnější.
Vozila jsem mladší děti v protisměru do cca 3-4,5 roku, nohy měli skrčené. Bohužel se mi zrovna nedaří dohledat fotku se synem v protisměru, protože už je to docela dlouho. Mám jenom dcer, kdy starší má něco málo přes 2 roky a v té době kolem 90cm a 13kg - sedačku má teda 9-25kg, která se dá dát pouze v protisměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
8.8.21 17:04

@dančavodová My máme tuším i-spin. Ale už ji máme dva roky, takže ten druhý typ jsem ani nezaznamenala. :)

@Speku To bude autem. Máme starou fabii a v té je málo místa i bez autosedačky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
8.8.21 17:07

@Eponna @Speku @tezi můžu se zeptat, zda děti vidí, po sundání hlavové opěrky, zadním oknem ven?
Zatím děti jezdí ve vajíčku, tak pouze sbírám info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
8.8.21 18:08

@Harenae u nás ne, protože děti sedí ve 2. řadě ze 3. A na hlavové opěrce mám zrcátka, abych na děti viděla a věděla co dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
8.8.21 18:33

Vozím dvouletou v protisměru a budu ji tak vozit, dokud se do te sedacky vyskove vejde. Máme otocnou Britax a je super i vtom, ze se da napolohovat do.lehu/sedu. Nohy bude mit třeba pokrčené a opřené a osedačku.
To, že dítě v protisměru nevidí je blbost nebo je moje ditě vědma. Jak jinak si vysvětlit, že komentuje to, co je venku :lol:.
Jinak je to hlavně otázka bezpečnosti a řekla bych i většího pohodlí - ono sedět s nohama co mi visí dolů bych moc nechtěla.
A poslední věc - babička má sedačku klasickou, posměrnou. No naše dítě jezdí radší v té protisměrné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
8.8.21 18:59
@tezi píše:
@Harenae u nás ne, protože děti sedí ve 2. řadě ze 3. A na hlavové opěrce mám zrcátka, abych na děti viděla a věděla co dělají.

@Harenae mame polohovatelnou, kdyz sedp tak vidi docela dost bych rekla, kdyz lezi ( to vetsinou, tak vidi stromy a treba autobus, ale auto vedle nee..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí