Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Osobně bych teda použila to co mám doma, jestli je to model 2016, tak teď to máš těch 5 let, tomu nic nebude, rozhodně je to bezpečnější než od někoho cizího používaná, kde nevíš co s ní dělali.
Ja bych klidně vzala ten vystaveny kus, koupila jsem si tak kočárek s hodně velkou slevou a krom toho, ze už byl jako trochu “zajety” (mechanismus houpani už nebyl zatuhly jako u úplně novych), mu vůbec nic není, žádný škrábanec, flicek, nic, a záruka standard dva roky.
Jde mi spíš o bezpečnost. Vím, že klippan je kvalitnější, hlavně vydrží déle než cabriofix, ale právě se bojím, aby byla sedačka v pořádku…
@Anonymní píše:
Jde mi spíš o bezpečnost. Vím, že klippan je kvalitnější, hlavně vydrží déle než cabriofix, ale právě se bojím, aby byla sedačka v pořádku…
Dá se koupit nový Dinofix mezi 3000-3500. Lidi se ho často takhle zbavují, když ho kupují v sadě s Triofixem.
Cabriofix je ve srovnání s Dinofixem opravdu komický, hlavně, co se týče ochrany před bočním nárazem, novovložky apod. Ale chápu ty rozpaky nad pořízením Dinofixu od cizího člověka z druhé ruky - stáří z té autosedačky lehko zjistíš, jestli byla bouraná bohužel ne
Pokud máš čas, číhala bych na netu na ten Dinofix.
Autosedačku bych od cizího nekupovala. Naše vajíčko po dceři použijeme teď na druhou dceru, ale holky budou od sebe rok a půl, takže sedačka je relativně nová. Ta vaše 5 let stará - otázka je, zda ty plastové materiály nějak “nezpuchří”, asi to má opodstatnění, že výrobce udává nějakou životnost.
Já bych koupila úplně novou, žádnou vystavenou, my jsme kupovali maxi cosi, novou a vychytali jsme slevu, byla za 2300.
Jinak, pokud vám jde čistě o bezpečnost, kupte drahou sedačku, podle vašich představ, na bezpečnosti se nemá šetřit. My jsme pak další sedačku kupovali britax, byla dost drahá, ale na bezpečí nešetříme.
@Anonymní píše:
Ahoj, co je podle vás lepší? Mám možnost koupit vajíčko klippan dinofix za 2500 od paní z vedlejšího města nebo koupit maxi cosi cabriofix 2021 za 3000? Údajně vystavený kus. Mám doma cabriofix po starší dcerce, ale je z roku 2016 a životnost 5 let, takže už nepoužitelné. Manžel tvrdí, že s nim nic nemůže být, já se toho bojim. Miminko se narodí v říjnu, ráda bych, aby vajíčko vydrželo co nejdéle..
Pokud jste sedačku nenechávali na sluníčku, v zimě v autě atd. což se s vajíčkem nedělá, tak bych klidně použila tu co máte doma. Ono těch 5 let není hranice, že jakmile ji přesáhne, už je ihned na odpis.
Ještě k té vystavené. Jestli byla vystavená např. ve výloze, tak bych se bála kvůli sluníčku.
Jsou věci co se daji koupit použitý, nebo na nich nějak ušetřit, ale zrovna do autosedačky bych nešla, tady chci mít jistotu, že to není z bouranýho auta, neházelo se s tim atd… a tomu nevěřím jen na dobrý slovo toho co prodává použitý nebo vystavený kusy
Použila bych to, co mám doma. Pět let věřím, že kdybys to těch pět let měla konstantně v autě, v létě ve čtyřicetistupňových vedrech, v zimě ve dvacetistupňových mrazech… Což předpoládám vzhledem k velikosti sedačky, žes ji intenzivně používala tak rok a zbytek někde skladovala. Navíc těch pět let je taky diskutabilních, u větších sedaček (které se opravdu v autě nechávají roky) se uvádí minimálně 6-7 a vzhledem k tomu, že to vajíčko budeš mít zase tak na rok. Osobně bych nepřiplácela 3000 za vystavený kus jenom proto, že je o 5 let mladší - neznáš skladování, kdo s tím v rámci předvádění jak a o co třísknul, to mi opravdu přijde bezpečnější vaše vlasstní.
Proti koupi autosedačky z druhé ruky vůbec nic nemám, pokud je to od někoho, komu plně důvěřuji a můžu se spolehnout na to, že se k věcem chová hezky, neohrozil by ani cizí dítě a stopro nebyla sedačka bouraná. Sama jsem je takhle měla z druhé ruky na obě děti.
Toto je nějaká pseudohisterie matek studujících internet. Použij tu, co máš doma a víc neřeš.
Z druhe ruky bych nekupovala. Nevis, jestli nebyla bourana. Klidne bych pouzila tu co mate doma. Taky jsme pro druhe mimco pouzili vajicko po prvni dceri, taky bylo cca 5 let stare. Aspon vis, kde a jak skladujes, narozdil od nakupu od ciziho z druhe ruky. Tam muze byt rok dva stara ale v horsim stavu nez ta vase.
Rozhodne bych nekoupila autosedacku z druhe ruky, nikdo nezaruci, co se s ni delo. A sedacku kupujeme kvuli bezpecnosti - kdyz uz se musi setrit, tak ne na te bezpecnosti.. Takze bud bych pouzila svoji starsi, nebo tu vystavenou (mozna esteticky bude nekde trochu jeta, ale funkcne ne) ![]()
Ahoj, co je podle vás lepší? Mám možnost koupit vajíčko klippan dinofix za 2500 od paní z vedlejšího města nebo koupit maxi cosi cabriofix 2021 za 3000? Údajně vystavený kus. Mám doma cabriofix po starší dcerce, ale je z roku 2016 a životnost 5 let, takže už nepoužitelné. Manžel tvrdí, že s nim nic nemůže být, já se toho bojim. Miminko se narodí v říjnu, ráda bych, aby vajíčko vydrželo co nejdéle..