Autosedačka- nová nebo přes internet

Anonymní
2.8.21 19:17

Autosedačka- nová nebo přes internet

Ahoj, co je podle vás lepší? Mám možnost koupit vajíčko klippan dinofix za 2500 od paní z vedlejšího města nebo koupit maxi cosi cabriofix 2021 za 3000? Údajně vystavený kus. Mám doma cabriofix po starší dcerce, ale je z roku 2016 a životnost 5 let, takže už nepoužitelné. Manžel tvrdí, že s nim nic nemůže být, já se toho bojim. Miminko se narodí v říjnu, ráda bych, aby vajíčko vydrželo co nejdéle..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37134
2.8.21 19:21

Osobně bych teda použila to co mám doma, jestli je to model 2016, tak teď to máš těch 5 let, tomu nic nebude, rozhodně je to bezpečnější než od někoho cizího používaná, kde nevíš co s ní dělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
2.8.21 19:22

Ja bych klidně vzala ten vystaveny kus, koupila jsem si tak kočárek s hodně velkou slevou a krom toho, ze už byl jako trochu “zajety” (mechanismus houpani už nebyl zatuhly jako u úplně novych), mu vůbec nic není, žádný škrábanec, flicek, nic, a záruka standard dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.21 19:25

Jde mi spíš o bezpečnost. Vím, že klippan je kvalitnější, hlavně vydrží déle než cabriofix, ale právě se bojím, aby byla sedačka v pořádku…

• Citovat
  • Upravit
1102
2.8.21 19:33

S klidem bych pouzila tu, co uz mas doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
2.8.21 19:33
@Anonymní píše:
Jde mi spíš o bezpečnost. Vím, že klippan je kvalitnější, hlavně vydrží déle než cabriofix, ale právě se bojím, aby byla sedačka v pořádku…

Dá se koupit nový Dinofix mezi 3000-3500. Lidi se ho často takhle zbavují, když ho kupují v sadě s Triofixem.

Cabriofix je ve srovnání s Dinofixem opravdu komický, hlavně, co se týče ochrany před bočním nárazem, novovložky apod. Ale chápu ty rozpaky nad pořízením Dinofixu od cizího člověka z druhé ruky - stáří z té autosedačky lehko zjistíš, jestli byla bouraná bohužel ne :? Pokud máš čas, číhala bych na netu na ten Dinofix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
2.8.21 19:35

Autosedačku bych od cizího nekupovala. Naše vajíčko po dceři použijeme teď na druhou dceru, ale holky budou od sebe rok a půl, takže sedačka je relativně nová. Ta vaše 5 let stará - otázka je, zda ty plastové materiály nějak “nezpuchří”, asi to má opodstatnění, že výrobce udává nějakou životnost.
Já bych koupila úplně novou, žádnou vystavenou, my jsme kupovali maxi cosi, novou a vychytali jsme slevu, byla za 2300.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
2.8.21 19:39

Jinak, pokud vám jde čistě o bezpečnost, kupte drahou sedačku, podle vašich představ, na bezpečnosti se nemá šetřit. My jsme pak další sedačku kupovali britax, byla dost drahá, ale na bezpečí nešetříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
2.8.21 19:39
@Anonymní píše:
Ahoj, co je podle vás lepší? Mám možnost koupit vajíčko klippan dinofix za 2500 od paní z vedlejšího města nebo koupit maxi cosi cabriofix 2021 za 3000? Údajně vystavený kus. Mám doma cabriofix po starší dcerce, ale je z roku 2016 a životnost 5 let, takže už nepoužitelné. Manžel tvrdí, že s nim nic nemůže být, já se toho bojim. Miminko se narodí v říjnu, ráda bych, aby vajíčko vydrželo co nejdéle..

Pokud jste sedačku nenechávali na sluníčku, v zimě v autě atd. což se s vajíčkem nedělá, tak bych klidně použila tu co máte doma. Ono těch 5 let není hranice, že jakmile ji přesáhne, už je ihned na odpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
2.8.21 19:41

Ještě k té vystavené. Jestli byla vystavená např. ve výloze, tak bych se bála kvůli sluníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
2.8.21 19:52

Jsou věci co se daji koupit použitý, nebo na nich nějak ušetřit, ale zrovna do autosedačky bych nešla, tady chci mít jistotu, že to není z bouranýho auta, neházelo se s tim atd… a tomu nevěřím jen na dobrý slovo toho co prodává použitý nebo vystavený kusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
2.8.21 20:02

Použila bych to, co mám doma. Pět let věřím, že kdybys to těch pět let měla konstantně v autě, v létě ve čtyřicetistupňových vedrech, v zimě ve dvacetistupňových mrazech… Což předpoládám vzhledem k velikosti sedačky, žes ji intenzivně používala tak rok a zbytek někde skladovala. Navíc těch pět let je taky diskutabilních, u větších sedaček (které se opravdu v autě nechávají roky) se uvádí minimálně 6-7 a vzhledem k tomu, že to vajíčko budeš mít zase tak na rok. Osobně bych nepřiplácela 3000 za vystavený kus jenom proto, že je o 5 let mladší - neznáš skladování, kdo s tím v rámci předvádění jak a o co třísknul, to mi opravdu přijde bezpečnější vaše vlasstní.
Proti koupi autosedačky z druhé ruky vůbec nic nemám, pokud je to od někoho, komu plně důvěřuji a můžu se spolehnout na to, že se k věcem chová hezky, neohrozil by ani cizí dítě a stopro nebyla sedačka bouraná. Sama jsem je takhle měla z druhé ruky na obě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
2.8.21 20:05

Toto je nějaká pseudohisterie matek studujících internet. Použij tu, co máš doma a víc neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5141
2.8.21 20:46

Z druhe ruky bych nekupovala. Nevis, jestli nebyla bourana. Klidne bych pouzila tu co mate doma. Taky jsme pro druhe mimco pouzili vajicko po prvni dceri, taky bylo cca 5 let stare. Aspon vis, kde a jak skladujes, narozdil od nakupu od ciziho z druhe ruky. Tam muze byt rok dva stara ale v horsim stavu nez ta vase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.8.21 21:05

Rozhodne bych nekoupila autosedacku z druhe ruky, nikdo nezaruci, co se s ni delo. A sedacku kupujeme kvuli bezpecnosti - kdyz uz se musi setrit, tak ne na te bezpecnosti.. Takze bud bych pouzila svoji starsi, nebo tu vystavenou (mozna esteticky bude nekde trochu jeta, ale funkcne ne) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí