Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chtěli bychom koupit novou sedačku do auta pro dceru. Je jí 9 měsíců a má zatím vajíčko. Vajíčko bychom chtěli dát pryč tak v roce a přijít na jinou, ale vůbec teda nevím jakou? Na internetu je takový výběr, že jsem z toho víc blbá, než chytrá. Jde mi hlavně o bezpečnost dítěte. O cenu zas tak nejde, ale v rozumné míře. Doporučite tedy nějakou?
Koukala jsem, že jsou i otočné sedačky 360°,ale tak úplně nevím, jak to funguje? Máme 2 auta. Jedno je nově, tam Isofix je, ale to druhé je straší a tam není. Pasují tyto sedačky i do aut bez Isofixu?
Mám klippan, podle mě jsou severské značky v bezpečnosti na špici.
Na dceru jsme měli Britax Römer King II, byli jsme moc spokojení. Nedávno ji přerostla a šli jsme zase do Britax Römer. Dobrý výsledky testů, cena slušná, dceři se v obou dobře sedí ![]()
Mám tuhle v každém autě, romer dualfix m i-size. Je o 360° otocna a je super i ohledně bezpečnosti. Bez isofixu ji ale nedáš
@Musulka12 Mohla bych se zeptat, jestli máte Isofix? My právě máme Isofix jen v jednom autě v druhém ne, tak jestli není problém s uchycením?
@Ema1992 My ho máme v obou. Bez izofixu se dle mě nedá připevnit.
@Musulka12 aha,my teda máme trojkovou oktávku, ta Isofix má a k tomu máme jedničkového Superba. Ten nemá. Jenže my využíváme obě auta, takže potřebujeme něco, co se bude dát do obou
@Ema1992 stejně se ale moc nedá přenášet. Je lepší koupit do každého jednu. Do druhého bych koupila na Vašem místě. Römer King 9-18 kilo
@Ema1992 Dobrý den, Škoda Superb má isofix již od svého vzniku, tedy od roku 2001, takže ho v autě budete mít, isofixová najdete na zadních sedadlech mezi sedákem a opěradlem, je potřeba mezi potah zastrčit ruku a nahmatáte ho.
Pokud jste měla problémy již při zapnutí vajíčka, tak je většinou problém zapnout i pultíkové sedačky, proto bych doporučil sedačku raději vyzkoušet v autě, nebo se poohlédnout po jiném typu, který nepoužívá pultík, ale vnitřní pásy.
MMch, když se podíváte na originální příslušenství Škoda, tak nabízejí a doporučují klasické sedačky s vnitřními pásy, kde ručí za jejich kompatibilitu a bezpečnost.
Štěpán Rybníček
autosedacky@seznam. cz
http://www.autosedacky.estranky.cz/
@Musulka12 @Musulka12 máme Superba z roku 2005 a ať jsme koukali jakkoliv, na Isofix jsme nenarazili
ale určitě ještě dneska zkusím kouknout
@Ema1992 my taky mame Britx Rõmer dualfix M i-size a nejlepší sedačka. Malej v ní jezdí strasně rád. A to, že je otočná 360° je pro mě pomoc. Máme větší auto. ![]()