Cybex sedačka

49
4.8.21 11:12

Cybex sedačka

Ahoj, zvazujeme pro dceru (skoro 4 roky ) koupí sedačky Cybex Pallas m-fix na internetu se prodává za 6400 ale Lidl ji má za 4400. Zajímá mě tedy, zdá se jedná o originál? Nebo jaký je rozdíl 2000? Do Lidlu jsem volala, paní tvrdí, že je to úplně ta totožná autosedačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6118
4.8.21 13:05

Je to úplně ta stejná autosedačka. Ale jako pultíkové bych se jí vyhla obloukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
4.8.21 13:10

@SlečnaDahlia Můžu se zeotat na důvod? Mame i mladší dcerku, tak jsme ji zvažovali i pro ni. Švagrová ji má na 2 letého kluka a jsou spokojeni. I v testech vychází slušně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
4.8.21 13:20
@Ema1992 píše:
@SlečnaDahlia Můžu se zeotat na důvod? Mame i mladší dcerku, tak jsme ji zvažovali i pro ni. Švagrová ji má na 2 letého kluka a jsou spokojeni. I v testech vychází slušně

Kolikrát švagrová bourala? Kolikrát otočila auto na střechu?

U testů záleží na tom, jaké jsou. Některé důležité parametry u pultíkovky vůbec neřeší. Pro mě jsou důležité důvody, proč ne, tyto: pultík nedrží dítě za nejtvrdší místa na těle (jako to dělají bezpečnostní pásy), ale naopak za nejměkčí a nejzranitelnější - za břicho. Při nárazu nebo prudkém zabrždění auta navíc nevyhnutelností působení fyzikálních zákonů (ač se zastánci pultíkovek často tváří tak, že v jejich autech žádné takové zákony neplatí) dítě narazí do toho pultu přímo tím měkkým bříškem. Pult nikdy nedolehne na dítě tak, aby zajistil stejně kvalitní upevnění dítěte, jako pás.

Mimo jiné dvouleté dítě podle mě patří ještě do protisměru. Pultík nic jiného než posměr neumožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
4.8.21 14:24

Máme s pultíkem, dcera má 4 roky tak jezdí bez něho jen připoutaná pásem a v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
4.8.21 14:50

@Mgree Můžu se zeptat kolik váží? Naše je celkem malá a drobná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
4.8.21 14:52
@Ema1992 píše:
@Mgree Můžu se zeptat kolik váží? Naše je celkem malá a drobná

Naše taky, ale pultík ji už vadil. Váží kolem 15kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
4.8.21 14:55

@Mgree a od kdy ji prosím měla? Máme ještě mladší dcerku. Je jí skoro 11 měsícu a váží skoro 13 kg :lol: uvažovala jsem o ní pro obě holky, ale nevím jestli pro malou je úplně vhodná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
4.8.21 17:24

@Ema1992 Pro malou určitě vhodná není. Od 4 let bez pultu je fajn. S pultem ani zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.8.21 18:00

Koukni na sedačku joie bold. Má integrovaný pásy pětibodový pásy až do 25kg, pak se teprve poutá tříbodovým. To je pro mě top v bezpečnosti. Pokud cybexe, tak si pohlídej, aby měl polohovatelnou opěrku hlavy, nejen na výšku, ale i dopředu a dozadu, to ty lídlácký nemají. Dítěti pak nepadá hlava, pokud ti v autě usne.

• Citovat
  • Upravit
49
4.8.21 20:02

@Janli Taky jsem na ní koukala. Ještě jsem se dívala na maxi cosi titan.
Máte někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
4.8.21 20:27

@Ema1992
Pro tu menší určitě ještě protismer. Pro tu ctyrletou klidně Cybex, ale už nedávat pultik. Ale jsou určitě lepší sedačky než tato ve stejně kategorii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
4.8.21 20:55
@Ema1992 píše:
@Mgree a od kdy ji prosím měla? Máme ještě mladší dcerku. Je jí skoro 11 měsícu a váží skoro 13 kg :lol: uvažovala jsem o ní pro obě holky, ale nevím jestli pro malou je úplně vhodná.

Bez pultiku muze mit dite od 15kg. Mela ji od 4 let a necelych 15kg. Pultik bych do tech 4 let nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
4.8.21 21:11

@NinaU. Protismerovou máme teď po starší dceři, mladší se v ní nelíbí. Stále se snazi vyklonit směrem na nás a řve celou cestu protože nic nevidí :roll: vezli jsme ji jednou v sedačce 9-36 kg od kamarádky normálně ve směru a byla spokojená. Samozřejmě chápu, že je to bezpečnější, ale dost jezdíme delší trasy, za 2 týdny se chystáme k moři a proti směru to s mladší opravdu nedáme :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
4.8.21 21:36

@Ema1992
A zrcatko? My teda v protismeru vozime a řev dítěte mě fakt jako důvod pro posmer u takového prcka nepřijde, vzhledem k bezpečnosti. Ale je to vaše věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí