Isofix - ano nebo ne?

7
11.8.21 12:02

Isofix - ano nebo ne?

Ahoj, mám dotaz ohledně ISO fixu. Řeším zda kupovat ISO fix základnu pro autosedačku 0-13kg, nebo nekupovat. Jaké v tom vidíte plusy a případné mínusy. Ta základna vychází cca okolo 3000,–, tak mě zajímá jestli do toho investovat nebo se to nevyplatí.
Děkuji předem za názory a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s BeSafe iZi Combi X3 Isofix?

Přidejte zkušenost s BeSafe iZi Combi ...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35798
11.8.21 12:12

Záleží jak moc jezdíte autem. Pokud denně tak určitě ano. Pokud občas, tak to zapínání sedačky občas přežiješ. Ten komfort kdy jen přijdeš a nacvakneš sedačku se nedá srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
11.8.21 12:19

Všichni co měli pásové a pak isofixové sedačky mi řekli, že jsou Blbí, že ISO nekoupili dřív… Je to větší pohoda a menší pravděpodobnost, že sedačku připoutáš špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31899
11.8.21 12:33
@k_r_l_n píše:
Ahoj, mám dotaz ohledně ISO fixu. Řeším zda kupovat ISO fix základnu pro autosedačku 0-13kg, nebo nekupovat. Jaké v tom vidíte plusy a případné mínusy. Ta základna vychází cca okolo 3000,–, tak mě zajímá jestli do toho investovat nebo se to nevyplatí.
Děkuji předem za názory a rady.

Záleží jak často jezdíš, jak dlouhé trasy… připoutat to pásem sice není takový průšvih, ale můžeš to omylem připoutat špatně nebo se někde něco povolí a sedačka nebude držet dobře. U isofixu kromě rychlého nacvaknutí máš jistotu maximálního bezpečí, spousta aut už dneska má i dodatečné kotvící body, takže sedačka fakt drží jako přibitá narozdíl od té klasicky poutané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.8.21 12:35

@k_r_l_n Záleží, jaké vajíčko budeš kupovat. Případně už můžeš koupit základnu, která se potom dá použít i pod větší sedačku.

Jinak my máme cybex vajíčko a isofix je pro nás docela problém. Protože do našeho auta na naše sedačky prostě špatně sedí, a když tam prcka dám, tak ve vajíčku skoro sedí. naštěstí nejezdíme tak často.. Tak vyzkoušej až budete kupovat. jinak doporučuji i pro větší sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.8.21 12:35

Pokud jezdis casto, tak cvaknuti vajicka do zakladny je faaaakt veget. Oproti pasum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31899
11.8.21 12:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
11.8.21 12:39
@k_r_l_n píše:
Děkuji předem za názory a rady.

Nemáme autosedačku na isofix a ani mi nijak nechybí. Ano možná je to pohodlnější, ale při koupi sedačky, jsme neměli možnost ISO a teď už to v jiném autě neřeším. V CA nás při koupi naučili sedačku řádně poutat, aby to bylo jak má a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
11.8.21 12:58

Na 1.dceru jsem vajicko poutala pasem, na 2.dceru jsme poridili isofixovou zakladnu. A za me super investice!!!
Cvak cvak a jdu. Muj rekord - v 1 den jsem vajicko vyndavala/zandavala asi 12× (do skolky, na nakupy do vic kramu, do skolky, krouzky…). Poutat to pasem, tak vylitnu z kuze…
Behem par dnu jsem pak v roce dcery vajicko i se zakladnou prodala za polovinu nakupni ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
11.8.21 13:03

Za mě to bylo ideální uchycení. Nehrozilo špatné uchycení. Pokud jsme jeli s rodiči bez isofixu, tak mě přišlo, že je ta sedačka prostě divně sedí. Za mě byla investice do základny jako super věc a pak jsem ji i dobře prodala, byla pryč takřka hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
11.8.21 13:03

Isofix je zejména lepší ochrana při nárazu než jen čistý pás. Z pohledu bezpečnosti jednoznačně isofix bez ohledu na to, kolikrát ho použiji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.8.21 13:06
@PETRAKIM píše:
Isofix je zejména lepší ochrana při nárazu než jen čistý pás. Z pohledu bezpečnosti jednoznačně isofix bez ohledu na to, kolikrát ho použiji.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
11.8.21 13:27

Za mě jo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
11.8.21 13:50

Za mě ANO!! My jsme tuhle základnu dokupovali asi po měsíci, když jsem zjistila, že něco takovýho existuje. Manžel to považoval na zbytečnost, jenže on s malou jel autem maximálně 1 týdně. Já skoro každý den a připoutat, odpoutat a dát ten pás tak, aby seděl a to několikrát denně, bylo pro mě utrpení. Pro mě obrovská úleva, kdy jsem jen zmáčkla čudlík, udělala cvak a vajíčko jsem vyndala nebo naopak zandala a mohla jet.
Pro někoho má tohle možná nevyhodu v tom, že dítě vozí vzadu a ne vedle sebe (teď už teda mají auta i uchyty na sedadle spolujezdce, ale rozhodne ne vsechna)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.8.21 14:16
@fíkofka píše:
Za mě ANO!! My jsme tuhle základnu dokupovali asi po měsíci, když jsem zjistila, že něco takovýho existuje. Manžel to považoval na zbytečnost, jenže on s malou jel autem maximálně 1 týdně. Já skoro každý den a připoutat, odpoutat a dát ten pás tak, aby seděl a to několikrát denně, bylo pro mě utrpení. Pro mě obrovská úleva, kdy jsem jen zmáčkla čudlík, udělala cvak a vajíčko jsem vyndala nebo naopak zandala a mohla jet.
Pro někoho má tohle možná nevyhodu v tom, že dítě vozí vzadu a ne vedle sebe (teď už teda mají auta i uchyty na sedadle spolujezdce, ale rozhodne ne vsechna)
¨Tak my isofix máme i vepředu a fakt tam děti nevozím ani tak. Nějak k tomu sedadlu nemám důvěru.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí