Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, mám dotaz ohledně ISO fixu. Řeším zda kupovat ISO fix základnu pro autosedačku 0-13kg, nebo nekupovat. Jaké v tom vidíte plusy a případné mínusy. Ta základna vychází cca okolo 3000,–, tak mě zajímá jestli do toho investovat nebo se to nevyplatí.
Děkuji předem za názory a rady.
Máte zkušenost s BeSafe iZi Combi X3 Isofix?
Přidejte zkušenost s BeSafe iZi Combi ...Záleží jak moc jezdíte autem. Pokud denně tak určitě ano. Pokud občas, tak to zapínání sedačky občas přežiješ. Ten komfort kdy jen přijdeš a nacvakneš sedačku se nedá srovnat.
Všichni co měli pásové a pak isofixové sedačky mi řekli, že jsou Blbí, že ISO nekoupili dřív… Je to větší pohoda a menší pravděpodobnost, že sedačku připoutáš špatně.
@k_r_l_n píše:
Ahoj, mám dotaz ohledně ISO fixu. Řeším zda kupovat ISO fix základnu pro autosedačku 0-13kg, nebo nekupovat. Jaké v tom vidíte plusy a případné mínusy. Ta základna vychází cca okolo 3000,–, tak mě zajímá jestli do toho investovat nebo se to nevyplatí.
Záleží jak často jezdíš, jak dlouhé trasy… připoutat to pásem sice není takový průšvih, ale můžeš to omylem připoutat špatně nebo se někde něco povolí a sedačka nebude držet dobře. U isofixu kromě rychlého nacvaknutí máš jistotu maximálního bezpečí, spousta aut už dneska má i dodatečné kotvící body, takže sedačka fakt drží jako přibitá narozdíl od té klasicky poutané.
@k_r_l_n Záleží, jaké vajíčko budeš kupovat. Případně už můžeš koupit základnu, která se potom dá použít i pod větší sedačku.
Jinak my máme cybex vajíčko a isofix je pro nás docela problém. Protože do našeho auta na naše sedačky prostě špatně sedí, a když tam prcka dám, tak ve vajíčku skoro sedí. naštěstí nejezdíme tak často.. Tak vyzkoušej až budete kupovat. jinak doporučuji i pro větší sedačku.
Pokud jezdis casto, tak cvaknuti vajicka do zakladny je faaaakt veget. Oproti pasum.
@k_r_l_n tady je to hezky vidět https://www.youtube.com/watch?…
@k_r_l_n píše:
Nemáme autosedačku na isofix a ani mi nijak nechybí. Ano možná je to pohodlnější, ale při koupi sedačky, jsme neměli možnost ISO a teď už to v jiném autě neřeším. V CA nás při koupi naučili sedačku řádně poutat, aby to bylo jak má a pohoda.
Na 1.dceru jsem vajicko poutala pasem, na 2.dceru jsme poridili isofixovou zakladnu. A za me super investice!!!
Cvak cvak a jdu. Muj rekord - v 1 den jsem vajicko vyndavala/zandavala asi 12× (do skolky, na nakupy do vic kramu, do skolky, krouzky…). Poutat to pasem, tak vylitnu z kuze…
Behem par dnu jsem pak v roce dcery vajicko i se zakladnou prodala za polovinu nakupni ceny.
Za mě to bylo ideální uchycení. Nehrozilo špatné uchycení. Pokud jsme jeli s rodiči bez isofixu, tak mě přišlo, že je ta sedačka prostě divně sedí. Za mě byla investice do základny jako super věc a pak jsem ji i dobře prodala, byla pryč takřka hned.
Isofix je zejména lepší ochrana při nárazu než jen čistý pás. Z pohledu bezpečnosti jednoznačně isofix bez ohledu na to, kolikrát ho použiji.
@PETRAKIM píše:
Isofix je zejména lepší ochrana při nárazu než jen čistý pás. Z pohledu bezpečnosti jednoznačně isofix bez ohledu na to, kolikrát ho použiji.
Za mě ANO!! My jsme tuhle základnu dokupovali asi po měsíci, když jsem zjistila, že něco takovýho existuje. Manžel to považoval na zbytečnost, jenže on s malou jel autem maximálně 1 týdně. Já skoro každý den a připoutat, odpoutat a dát ten pás tak, aby seděl a to několikrát denně, bylo pro mě utrpení. Pro mě obrovská úleva, kdy jsem jen zmáčkla čudlík, udělala cvak a vajíčko jsem vyndala nebo naopak zandala a mohla jet.
Pro někoho má tohle možná nevyhodu v tom, že dítě vozí vzadu a ne vedle sebe (teď už teda mají auta i uchyty na sedadle spolujezdce, ale rozhodne ne vsechna)
@fíkofka píše:¨Tak my isofix máme i vepředu a fakt tam děti nevozím ani tak. Nějak k tomu sedadlu nemám důvěru.
Za mě ANO!! My jsme tuhle základnu dokupovali asi po měsíci, když jsem zjistila, že něco takovýho existuje. Manžel to považoval na zbytečnost, jenže on s malou jel autem maximálně 1 týdně. Já skoro každý den a připoutat, odpoutat a dát ten pás tak, aby seděl a to několikrát denně, bylo pro mě utrpení. Pro mě obrovská úleva, kdy jsem jen zmáčkla čudlík, udělala cvak a vajíčko jsem vyndala nebo naopak zandala a mohla jet.
Pro někoho má tohle možná nevyhodu v tom, že dítě vozí vzadu a ne vedle sebe (teď už teda mají auta i uchyty na sedadle spolujezdce, ale rozhodne ne vsechna)