Isofix - ano nebo ne?

Máte zkušenost s BeSafe iZi Combi X3 Isofix?

Přidejte zkušenost s BeSafe iZi Combi ...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1540
11.8.21 16:38

@P4ja je to věc názoru. Spousta maminek vozí vajíčka na sedadle spolujezdce - dá vypadnutý dudlík, zaštrglá hračkou, pohladí,… :) Ale rozumím ti, mám to stejně, malý musí stačit zpívání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
11.8.21 18:44
@PETRAKIM píše:
Isofix je zejména lepší ochrana při nárazu než jen čistý pás. Z pohledu bezpečnosti jednoznačně isofix bez ohledu na to, kolikrát ho použiji.

Máš to tvrzení nějak podložené? Nějakým zdrojem? Nezdá se mi, že by jen a pouze způsob poutání zapříčinil lepší ochranu při nárazu (tam hraje roli spíše po/protisměr, konstrukce sedačky atd). Dobře upoutaná sedačka pásy udrží stejně (i více) jako isofix. Pravda, isofix je blbuvzdorný (pokud se dobře upevní základna). Vesměs se odborníci na autosedačky shodují, že v případě, že je oboje správně upevněno, pásy a isofix jsou stejně bezpečné. Proto mě zajímá zdroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
11.8.21 18:46
@fíkofka píše:
@P4ja je to věc názoru. Spousta maminek vozí vajíčka na sedadle spolujezdce - dá vypadnutý dudlík, zaštrglá hračkou, pohladí,… :) Ale rozumím ti, mám to stejně, malý musí stačit zpívání :lol:

No, to je prostě věčná otázka. Jestli z hlediska bezpečnosti na vozovce je dobře, aby řidič vozidla během řízení štrglal hračkou a hladil dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.8.21 18:55
@SlečnaDahlia píše:
No, to je prostě věčná otázka. Jestli z hlediska bezpečnosti na vozovce je dobře, aby řidič vozidla během řízení štrglal hračkou a hladil dítě…

Presne tak, kdyz jsem mela mimino vedle sebe, bylo to rozhodne vic nebezpecne nez ho mit vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
11.8.21 19:13
@SlečnaDahlia píše:
Máš to tvrzení nějak podložené? Nějakým zdrojem? Nezdá se mi, že by jen a pouze způsob poutání zapříčinil lepší ochranu při nárazu (tam hraje roli spíše po/protisměr, konstrukce sedačky atd). Dobře upoutaná sedačka pásy udrží stejně (i více) jako isofix. Pravda, isofix je blbuvzdorný (pokud se dobře upevní základna). Vesměs se odborníci na autosedačky shodují, že v případě, že je oboje správně upevněno, pásy a isofix jsou stejně bezpečné. Proto mě zajímá zdroj.

To spíš vychází z toho, že pásy mnoho řidičů zapne blbě.

Spousta lidí neumí správně připoutat ani sebe natož vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
11.8.21 19:24

@SlečnaDahlia je to tak, jak píšeš. Isofix je "bezpečnější: pouze v tom, že minimalizuje možnost špatného připevnění sedačky. Jinak je to stejné. Ale jinak to, že ISO je bezpecnější než poutani pásy, je obecně vžitá pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
11.8.21 20:31

@SlečnaDahlia zdroj nemám, ale představte si situaci, že auto začne hořet nebo se potápí. Z vajíčka spoutaneho pasem to dítě vytáhnete později jak z isofixu. Nejde jen o bezpečnost u nárazu, kde je to spíš důsledek špatného upevnění, což už zaznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.8.21 21:07
@SlečnaDahlia píše:
No, to je prostě věčná otázka. Jestli z hlediska bezpečnosti na vozovce je dobře, aby řidič vozidla během řízení štrglal hračkou a hladil dítě…

Tak ja třeba vzadu mám zpětné zrcátko, tak občas kouknu tam. Chvilku to taky dá. Takže ono si člověk moc nevybere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
11.8.21 21:56

@PETRAKIM Co to je za příklad? Proč by se dítě z vajíčka připoutanýho pásem dostalo později než z isofixu? Isofix je jen,,blbuvzdornej”, není možný připoutat sedačku špatně. Naopak při nehodách je lepší mít autosedačky připoutaný pásem. Záchranáři přeříznou pás a můžou dítě dostat bezpečně z auta i se sedačkou, aby mu nezpůsobili další zranění. Na isofixu se sedačka může zaseknout a dítě se ze sedačky musí vyndat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.8.21 22:15
@Jolana24 píše:
@PETRAKIM Co to je za příklad? Proč by se dítě z vajíčka připoutanýho pásem dostalo později než z isofixu? Isofix je jen,,blbuvzdornej”, není možný připoutat sedačku špatně. Naopak při nehodách je lepší mít autosedačky připoutaný pásem. Záchranáři přeříznou pás a můžou dítě dostat bezpečně z auta i se sedačkou, aby mu nezpůsobili další zranění. Na isofixu se sedačka může zaseknout a dítě se ze sedačky musí vyndat

Já teda myslím, že vždycky záleží na charakteru té dané nehody. Že statisticky je třeba lepší, že se dá pás prestrihnout. Ale Isofix sedačku udrží líp, když se auto kutálí. Teď si vymýšlím. Stejně jako vnímám, že statisticky je spolujezdec na sedadle smrti. Ale klidně může umřít ten vzadu a spolujezdec být ok.

Prostě každý to vnímání máme jinde a statistika nás zachránit nemusí. Nezbývá než všem přát, aby se všichni vrátili domů v pořádku. Jedno jestli s Isofixem nebo bez. b

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
12.8.21 12:46
@SlečnaDahlia píše:
Máš to tvrzení nějak podložené? Nějakým zdrojem? Nezdá se mi, že by jen a pouze způsob poutání zapříčinil lepší ochranu při nárazu (tam hraje roli spíše po/protisměr, konstrukce sedačky atd). Dobře upoutaná sedačka pásy udrží stejně (i více) jako isofix. Pravda, isofix je blbuvzdorný (pokud se dobře upevní základna). Vesměs se odborníci na autosedačky shodují, že v případě, že je oboje správně upevněno, pásy a isofix jsou stejně bezpečné. Proto mě zajímá zdroj.

Na straně jedna této diskuse je odkaz na video z crash testu. Sedačka na pas se lehce pohne dopředu a figurína dítěte v ní se hýbe daleko víc než ta v sedačce isofixem ta se ani nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22002
12.8.21 13:45

Na co isofix, jdou jiní borci, ;) přečtěte si deníček Přivedla mi domů miminko, hlavně fotky a komentáře autorky. Nejde mi to zkopírovat. Kdyby to někomu šlo, tak sem, prosím, hoďte odkaz. Novorozenec připoutaný po směru, ať na něj líp vidí a dvouleťák jen bederním pásem. Prostě vyšší liga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí