Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Moise A dávat sedačku na pás, na který není určená (a hlavně ani testovaná) ti přijde OK? To už mi přijde lepší, když má dítko jen ten pás. Jako jo, pokud bude přistaven autobus s 3 bodovými pásy, tak budu první, kdo dítku tu sedačku dá…
@j.a.n.i1 No už vidím dítě, jak v noci spí způsobně v sedě připoutané tím jednoduchým pásem. Většinou spí bez, různě pokroucené nebo někomu v náručí. Tam stačí jen prudší zabrždění na dálnici a letí dopředu.
Ti dopravci právě mívají k zapůjčení speciální autosedačky určené do autobusů na poutání právě tím dvoubodovým pásem. Nebo často klienti prostě mívají svoje a upoutají tak jak to jde. Podle mě lepší toto než nic ![]()
Autosedačku jsem v autobuse taky nikdy neviděla. Děti jezdí se školkou na výlety od 3let, vždy bez sedačky, autobusem k moři jsme taky jeli bez ní (děti 3 a 5let), spaly na nás.
Vždyť ani školní autobusy sedačky nemají a to jezdívají už prvňáčci (i menší).
@Moise Tak to podle mě lepší není… myslím to tak nějak poutání sedačky, která pro to není dělaná, protože tam hrozí, že tam budu mít jako bonus z té sedačky celkem nebezpečný projektil.
@Moise píše:
Fakt jo? Ty by ses nebála, kdybys měla takovou dálku dítě bez autosedačky?Kor když se jede po dálnici a ne zrovna pomalu. Když se podíváš na nehody autobusů, jsou většinou dost ošklivé, je to snad vůbec ten nejmíň bezpečný způsob dopravy co existuje, je to v podstatě pojízdný skleník, ochrana žádná.
Podle mě je vlastní autosedačka samozřejmostí. Nebo jejich, ale to si musíš zjistit přímo konkrétně ve vaší cestovce.
Jo a ještě edit - nehledě na to, že se jí v autosedačce bude mnohem líp spát. Bez ní se bude na sedadle kroutit, padat, bude ležet na tobě - nevyspíte se ani jedna.
Tak u nás se klukovi spí dobře v autobuse i bez sedačky. Právě proto, že se může krputit a udělat si ze mě polštář ![]()
A teda vždycky ho tam poutam tím jejich pásem. Sedačku nenapadlo do autobusu brát