Autosedačka v dodávce

PajinkaT
26.4.13 21:19

Autosedačka v dodávce

Ahoj mamky i taťkové.. :) Měla bych dotaz… nevíte jak je to s autosedačkou 9-36kg v dodávce?? Smí se vozit na předních sedačkách?? Auto je bez airbagů. Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
26.4.13 21:28

@PajinkaT máme Transita a manžel tam standardně zadní sedadla nevozí takže sedačku dáváme na přední. ptala jsem se na to známého policajta a prý se to smí, ale pokud to jde tak se snažíme jet mým osobákem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
26.4.13 21:29

Ahojky:-)
Take jsme zjistovali a s muze se. Dulezite je, mit deaktivovane airbag a to mate vyresene:-)
Parkrat jsme byli i s vajickem a ted tou vetsi sedackou 9-18.
Mala je nadsena kolik toho vidi:))
Tak stastnou cestu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
26.4.13 21:30

@paola white : Dobře, děkuji vám moc za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
PajinkaT
26.4.13 21:32

@Paaaaja : taky vám moc děkuji.. :) Ono to bude jen výjmečně. Dodávku má děda tak nás jen zajímalo jak to s tím je.. :) Jsem ráda, že se smí sme si to mysleli, ale jistota je jistota..:)

• Citovat
  • Upravit
31287
26.4.13 21:55

Tak jsem koukala i na truckovej web - a dítko se smí vozit i v náklaďáku či kamionu, pokud bude mít autosedačku. A airbag musí být vypnutý jen při protisměrné sedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
26.4.13 22:09

Dodávka do 1,5T spadá do kategorie N1 dl vyhlášky, a tam se smí přepravovat děti na předních sedačkách.. ona taky dodávka jiný nemá. Schválně jsem na to koukala, když mě jednou stavěli policajti státní… vzali papíry obešli auto, pak se vrátil a prý co t dítě?? Říkám že sedačku má koukejte… a on že ho tam nemůžu mít ne?? A proč? Tam máte air bag.. mu říkám že ne, že je jen u řidiče ve volantu. (kluk seděl uprostřed) Joo?? To se mi nezdá, diví se policajt. Tak jsem volala chlapovi pro jistotu abych nebyla za debila.. ten mi to potvrdil, já to tlumočila cajtovi a navrhla že se klidně může sám podivat. Díval se.. díval.. kroutil hlavou… A řešil že v TP je psáno nákladní vozidlo a v náklaďáku děti vozit nemůžu prej. No nakonec mi vrátil papíry a pustil mě, bo si sám nebyl jistej jestli tam to dítě mít můžu nebo ne. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
27.4.13 08:22

Dobře děkuji za odpovědi.. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat