Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky, tatínci… chceme pořídit autosedačku ke kočárku Tako Jumper - ale nechci od Taka… Původně jsem chtěla sedačku od Maxi Cosi, ale našla jsem i pár dalších kvalitních a cenově dobrých autosedaček… např. Römer… Jenže furt nějak nerozumím tomu, jak je to s adaptéry na ostatní sedačky (na Maxi Cosi nabízí i přímo tako adaptéry)… Například na zmíněnou autosedačku Römer jsem našla tyto adaptéry , ale nedovedu si představit, jak to vlastně funguje ![]()
Prosím o radu, jestli na Tako jde použít i jiná sedačka než Maxi Cosi a jaké adaptéry k tomu. Děkuji ![]()
Já to teda asi taky moc nechápu. Vypadá to, že si tohle koupíš, když máš nějaké jiné adaptéry už u kočárku jako příslušenství. Nevim ![]()
Právě já jsem nechtěla Tako autosedačku… ale právě i na tu by byly adaptéry (ale to prý dodávají k tomu)…
Maxi Cosi je takový univerzál, na to prodávají adaptéry na každý kočárek… ale u těch dalších nějak váhám… třeba aby mi ty adaptéry Römer pasovaly na to moje Tako ![]()
Vůbec nevím, já totiž mám taky Romerku a sháněla jsem nějaké adaptéry na Peg Perego a nesehnala jsem. Teď už by mi byly k prdu a popravdě by mě to nakrklo, kdybych zjistila, že to nějak šlo
Možná napsat dotaz do toho obchodu.. ![]()
@Rachael píše:
Právě já jsem nechtěla Tako autosedačku… ale právě i na tu by byly adaptéry (ale to prý dodávají k tomu)…
Maxi Cosi je takový univerzál, na to prodávají adaptéry na každý kočárek… ale u těch dalších nějak váhám…třeba aby mi ty adaptéry Römer pasovaly na to moje Tako
No právě, jestli máš ke kočárku nějaké adaptéry na Tako sedačku, třeba by se tyhle daly nasadit na ty Tako adaptéry. Nebo jak? Třeba se tu najde někdo znalejší ![]()
Ahojky, já jen vím, že adaptér na maxi cosi je stejný jako pro cybex aton, ale mám jiný kočárek..
@PetiteFillette ke kočárkům se běžně adaptéry nedávají, pokud si člověk nekupuje kočárek i s autosedačkou (pak nemá tento problém
)… ale nechci mít doma autosedačku, kterou pak nenasadím na kočárek
… to pak zůstanu asi u té Maxi Cosi…
Ale určitě by mohla jít i třeba ta Römer… no, nevím ![]()
Já mám kočár Tako Warrior a vajíčko od Römer a když koukám na ten adaptér, vůbec nechápu kam bych to na ten kočár instalovala
Já se na tohle ptala když jsme kočár kupovali a řekli mi, že buď si musím koupit autosedačku od Taka a nebo mám smůlu, že Römer na to nepůjde ale jestli je to fakt pravda
Nakonec jsem to neřešila a radši jsem vybrala kvalitní autosedačku, naštěstí jsem malou vždycky mohla vzít normálně v hlubé korbě a nebo jsem ji měla v nosítku ![]()
@Rachael ten odkaz co jsi dávala, to je jen mezikus pro autosedačky Romer, které ho nemají zabudovaný. Je to rozdíl mezi Romer BabySafe Plus a Plus SHR (SHR je ta s adaptérem). Pro posazení na kočárek, ale ještě potřebuješ adaptér další.
Ten musíš „řešit“ s výrobcem kočárku. Na Tako jsem našla jedině ten pro MaxiCosi.
Zvaž ale jak moc budeš tohle spojení používat.
Ideálnější je, a to jsem zvolila teď, mít pod autosedačku jiný podvozek, nejlépe z golfek, ale na to jsi se neptala ![]()
@Verca1989 takže jednoduše zůstanu u toho Maxi Cosi, jak to tak vidím… ![]()
@quinny děkuji za radu
… no, takže asi prostě zůstanu u toho MC
a bude po starostech
a řešení
jen pak tedy dokoupím ty adaptéry ![]()
Já mám autosedačku maxi cosi a kočárek x-lander, když jsem kupovala kočárek tak mi paní v obchodě říkala, že mám koupit adaptery ke kočárku x-lander a jde mi na to i sedačka maxi cosi, ty jsou prý hodně variabilní. Asi bych se zkusila zeptat přímo v nějaké specializovaném obchodě kde mají kočárky.
@Rachael s MC chybu neuděláš, to je s ROmerem srovnatelný. Měla jsem obě, u prvního MC teď mám Romera a každá má svoje výhody, ale super v testech dopadly obě, takže klidně ber tu MC, když je důležitý aby Ti šla na podvozek ![]()
Cenově to taky bude dost podobný ne ![]()
@Rachael ty adaptéry na Römera co máte v odkazu jsou horní díl adaptérů, které se montují na vajíčko, a pak je potřeba spodní díl, který se montuje na kočárek, a tyto díly pak do sebe zapadají, ale na Tako se spodní díl nedělá, takže na Tako nepoužijete autosedačku Römer