Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, potřebuju poradit ohledně autosedačky, synovi je půl roku, váží 7,5kg, do ted jezdil ve vajíčku cybex, ale už mu z něj začínají vyčuhovat nohy, může ji ještě mít nebo už koupit jinou a případně jakou?
@dencina už sedí? pokud sedí, tak zvolit tu pokračovací 9-18 kg (váha je orientační).. Ale spíš bych ještě chvílu vydržela, dokud mu nečouhá hlava, tak je to v pohodě ![]()
Nohy koukat můžou, nesmí přerůst hlava. Jinak další autosedačka je až od 9kg a když už mimčo sedí..
Nasi maly je 8 mesicu, ma 8kg a 71cm a nozicky ji taky koukaji, ale rozhodne je nejlepsi pouzivat vajicko. Sedi ti sam? Je stabilni? Pokud ne, tak je to pro nej nebezpecny…aby bylv sedacce…
Náš malej se vozil ve vajíčku doteď, nohy čouhaly fakt hodně, hlava tiptop..problém byl, že neseděl..zítra už jde do velké, už jakžtakž sedí..neuroložka mi velkou schválila, tak jsem ráda, páč už jsem o něho ve vajcu měla strach ![]()
Nohy budou po čase čouhat vždycky a z každé sedačky. A může to tak být. Ve vajíčku nesmí přesahovat hlava, nesmí být pásy pod ramínkama. Pokud, kromě noh, žádný jiný problém není, můžete s ní vesele dál jezdit.
@martina.se píše:
@dencina už sedí? pokud sedí, tak zvolit tu pokračovací 9-18 kg (váha je orientační).. Ale spíš bych ještě chvílu vydržela, dokud mu nečouhá hlava, tak je to v pohodě
9-18 autosedačka- 9 MĚSÍCŮ, 9KG A MUSÍ DÍTĚ SAMO SEDĚT. NE, NENÍ ORIENTAČNÍ!
@martina.se píše:
@dencina už sedí? pokud sedí, tak zvolit tu pokračovací 9-18 kg (váha je orientační).. Ale spíš bych ještě chvílu vydržela, dokud mu nečouhá hlava, tak je to v pohodě
Možná je hmotnost dítěte jako ukazatel vhodnosti orientační, ale 7,5 kg a 9 kg je pořádný rozdíl. Ten limit 9 kg tam určitě není jen tak.
Já bych teda do další (pokračující) sedačky dítě takhle brzy nedala, i kdybych měla kupovat nové větší vajíčko. Měli jsme Maxi Cosi Cabrio a dcera v něm jezdila skoro do 1,5 roka. Vajíčka jsou pro dítě rozhodně bezpečnější než posměrné sedačky.
Děkuji všem za odpověď
sem rada, ze nemusíme kupovat novou, hlava mu nevyčuhuje, ještě tam tak 3cm má.
@araw @hkac A pokud dítě něco z toho nesplňuje? Třeba starší než 9 měsíců, sedící, ovšem s nízkou váhou.
Tak pockat, az bude splnovat vsechna kriteria. Nejdulezitejsi mi jako kriterium prijde sed, pak vaha a nakonec vek. Ale splnena musi byt vsechna.