Autosedačka, roční dítě, 13 kg

81
24.7.11 15:24

Autosedačka,roční dítě,13 kg

Prosím o radu ohledně koupě autosedačky pro ročního syna,má skoro 13kg, zvažovala jsem kategorii 9–18kg, ale nevím, jak dlouho by ji ještě měl, je docela macík :-), teď vyrůstáme z 0-13 kg. Kategorie 9-36 kg mi nepříjde tak bezpečná, už asi není žádná sedačka polohovací do lehu a pokud by byla s pultíkem vleze se tam i baculatější dítko ? Taky jsem narazila na kategorii 9-25 kg, ale tam je jen pár typů levnějších sedaček, moc se mi to nezdá. Mé požadavky jsou pohodlí, dostatek prostoru a především bezpečnost,snad i rozumná cena :-)
děkuju moc,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
24.7.11 15:28

Ony děti v tom druhém roce už tolik nerostou. Syn měl v roce nějakých 11kg, teď ve 27m má 15kg.

A i v kategorii 9-35kg existují bezpečné sedačky, třeba cybex pallas 2fix, podle adacu i dtestu je bezpečná, dostala známku dobrý, nad tím už je jen velmi dobrý a tuhle známku udělují fakt málokdy a většinou ji mají vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
24.7.11 15:36

Našemu klukovi je skoro 1,5 a má necelých 12 kg, v roce měl skoro 10 kg. Máme tuto autosedačku:
http://www.malvik.cz/…iori-XP-2011 , můžu říct, že jsme s ní spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
24.7.11 15:39
pavlisk píše:
Prosím o radu ohledně koupě autosedačky pro ročního syna,má skoro 13kg, zvažovala jsem kategorii 9–18kg, ale nevím, jak dlouho by ji ještě měl, je docela macík :-), teď vyrůstáme z 0-13 kg. Kategorie 9-36 kg mi nepříjde tak bezpečná, už asi není žádná sedačka polohovací do lehu a pokud by byla s pultíkem vleze se tam i baculatější dítko ? Taky jsem narazila na kategorii 9-25 kg, ale tam je jen pár typů levnějších sedaček, moc se mi to nezdá. Mé požadavky jsou pohodlí, dostatek prostoru a především bezpečnost,snad i rozumná cena :-)
děkuju moc,

Vzhledem k hmotnosti tvého dítěte bych možná volila tu do 25 nebo 36 kg 8-o Zkusila bych zajít do nějakého spec.obchodu, kde ti s tím poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.7.11 15:50

Neboj se toho, Samík měl v roce 12 kg, teď má tak 14,5-15 kg, s tím, že posledního půl roku má váhu víceméně stejnou… S klidem bych koupila do 18 kg.

Jináč ten leh není tase takové terno, klidně bych se bez toho obešla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.7.11 15:56

A to se ti jako doteď vešel do vajíčka? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
24.7.11 16:34
Angua píše:

Sice OT, ale… dvouleťák ve vajíčku :)) Jen tedy jsme trpaslíci, 86cm a 10,5kg :(

Pavlisk, já bych asi taky doporučila sedačku co píše Gladys, máme doma solution x-fix (to samé, ale až od 15kg, nemá pultík a polohování) a je krásně pohodlná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
24.7.11 16:44

omlouvám se , že hned nereaguju, malý už nespí :-)

vajíčko máme tak na doraz, už nám trošku trčí nohy, ale je takové širší, tak to šlo

na Cybex jsem se dívala, nevypadá špatně, ale asi by to určitě chtělo zkusit, mám strach, že ho ten pultík bude tlačit.
co jsme byli v obchodech, tak nic moc zásoby :-(
jinak jak píšete, je fakt, že snad malý nebude přibývat takovým tempem jako dusud,že bychom se vlezli i do 9-18 ? co já vím :nevim: díky za reakce a další typy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.7.11 16:48
Hanule píše:
Angua píše:

Sice OT, ale… dvouleťák ve vajíčku :)) Jen tedy jsme trpaslíci, 86cm a 10,5kg :(

Pavlisk, já bych asi taky doporučila sedačku co píše Gladys, máme doma solution x-fix (to samé, ale až od 15kg, nemá pultík a polohování) a je krásně pohodlná :)

Tak to je boží :mrgreen: To měl Samík někdy snad v 10 měsících :oops: Teda tu váhu, výšku asi v roce a půl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.7.11 16:49

ja bych sla do ty 9-18, je tak do 4 let, ona se mu ta vaha dost zpomali a tam uz je na vyber hodne velka skala. jako jedna z nej je Romer Safefix plus s nohou nebo Top Tether pasem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.7.11 16:54

Trochu trčí nohy? 8-o Samík je měl akorát (natažené) už ve 3 měsících :lol:

Fakt se toho neboj, nevím, jak jste na tom s pohybem, ale začne lítat a bude se vytahovat, fakt nebude tolik přibírat. U nás v diskuzi nemá v tomhle věku žádné dítě nad 15 kg - ani pořezové :mrgreen: Pořezové a vyšší děti mají tak k těm 15 kg a už dýl, většina dětí má spíš míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.7.11 17:05
Angua píše:
Trochu trčí nohy? 8-o Samík je měl akorát (natažené) už ve 3 měsících :lol:Fakt se toho neboj, nevím, jak jste na tom s pohybem, ale začne lítat a bude se vytahovat, fakt nebude tolik přibírat. U nás v diskuzi nemá v tomhle věku žádné dítě nad 15 kg - ani pořezové :mrgreen: Pořezové a vyšší děti mají tak k těm 15 kg a už dýl, většina dětí má spíš míň…

nasemu malymu trcely nohy z vajicka snad od narozeni :-D ted v necelych 9 mesicich bude mit skorem 80 cm :-O ale ma malo kilo, asi budu muset jit do Romer firstclass

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
24.7.11 17:05
Angua píše:
Trochu trčí nohy? 8-o Samík je měl akorát (natažené) už ve 3 měsících :lol:Fakt se toho neboj, nevím, jak jste na tom s pohybem, ale začne lítat a bude se vytahovat, fakt nebude tolik přibírat. U nás v diskuzi nemá v tomhle věku žádné dítě nad 15 kg - ani pořezové :mrgreen: Pořezové a vyšší děti mají tak k těm 15 kg a už dýl, většina dětí má spíš míň…

tak nejsme největší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
24.7.11 17:08

Ahoj,tak prave ted jsem to resila :lol: .Ja bych sla urcite do 9-18kg,jak uz tu holky psali,rust ditete se ted dost zpomali.A ty do 18 kg by mely byt do 4 let,nehlede na to ze by meli bezpecnejsi nez do 36 kg..Jinak suprove vypada romer king plus 2011,ma dobra hodnoceni v testech.My jdem do besafe izi combi x3,je to sedacka pro i proti smeru jizdy.Drazsi ale pry je 5krat bezpecnejsi mit dite v protismeru co nejdele,ve skandinavii je to dokonce povinne do 2,5 let.Takze pro muj vnitrni klid jsme nakonec vybrali besafe.Na emiminu je dokonce poradna pro autosedacky,zadas dotaz a do par dnu ti odpovi..Stastny vyber ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.7.11 17:12
marketta1 píše:
Ahoj,tak prave ted jsem to resila :lol: .Ja bych sla urcite do 9-18kg,jak uz tu holky psali,rust ditete se ted dost zpomali.A ty do 18 kg by mely byt do 4 let,nehlede na to ze by meli bezpecnejsi nez do 36 kg..Jinak suprove vypada romer king plus 2011,ma dobra hodnoceni v testech.My jdem do besafe izi combi x3,je to sedacka pro i proti smeru jizdy.Drazsi ale pry je 5krat bezpecnejsi mit dite v protismeru co nejdele,ve skandinavii je to dokonce povinne do 2,5 let.Takze pro muj vnitrni klid jsme nakonec vybrali besafe.Na emiminu je dokonce poradna pro autosedacky,zadas dotaz a do par dnu ti odpovi..Stastny vyber ..
¨ta firstclass je taky proti i posmerna :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí