Autosedačky a sourozenci

827
23.9.06 13:41

Autosedačky a sourozenci

Ahoj holky, tak mám brouka v hlavě. Pomalu se blíží doba, kdy Janek vyroste z vajíčka (hádám to na max. dva měsíce) , ale holka zatím ne a ne dorůst k větší autosedačce než Maxi Cosy priory. Má teď 12 kg a přibližně 90 cm na tříleté prohlídce v červnu měla 87,5 cm. Hádám, že ještě tak rok nebude zralá na sedačku II. skupiny od 15 kg ani váhou ani výškou. Máme sice u dědy ještě jednu sedačku od 9 do 18kg (po známých, je to vlastně 0 až 18kg ), jenže je to od Chicca a má dost mizerný výsledky v testech. V Německu se jim snad zrovna u tohohle typu při testech dokonce rozeply při nárazu kšíry. Původně jsem si myslela, že Kamča půjde rovnou do větší sedačky, ale teď mám problém, který dítě na jízdu upoutat do priorky a který do chicca. No zase to chicco jde poutat i zády ke směru jízdy a to by pro prcky mělo zas být lepší při čelním nárazu, takže by mi vycházelo, dát tam Janka. Jenže té sedačce prostě už moc nevěřím, po směru jízdy určitě ne. Tak nevím, pořídit na rok ještě jednu priorku?????????? Fakt se v tom plácám, peněz málo, ale zase vyhodíme 3000 na dítě za 10 lekcí plavání. A ještě je tu ten rozpor, že obecně všude odborníci tvrdí, že dítě do tří let tedy dítě 9 až 18 kg je ve větším bezpečí zády ke směru jízdy než čelem, ale zároveň sedačky maxi cosy a römer, kde se poutají děti po směru jízdy vycházejí v testech lépe než sedačky značek, které umožňují to poutání zády ke směru jízdy 8O ?!? Tak a teď babo raď :roll: ! Jak jste to řešili a řešíte vy???????
Bludička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
23.9.06 14:04

Bludicko, ja bych se primlouvala za druhou Priorku! Za prve si myslim, ze holcicka muze v Priory jezdit jeste minimalne 2 roky (soudim dle vahy :)) a za druhe ja bych stare Chico sedacce taky moc neverila.
My mame ted doma taky dve Priorky-puvodne jako pro sourozence, ktery ale jeste neni;) hlavne protoze me nebavilo neustale prehazovat autosedacku z auta do auta. Ze zacatku jsem si myslela, ze syn z ni vyroste rychle, ale kdyz to vidim dneska -ma 2r2mes, 11kg a taky asi 89cm, tak myslim, ze se toho druheho sourozence v tehle sedacce urcite docka :)))))))) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
23.9.06 14:05

Ahoj Bludičko,
já jsem to řešila a řeším tak, že jsem měla a teď mám na Matyho sedačku myslím CAM,je prastará, ale zdá se mi,že docela sedí(je to ta s podstavcem, 9-18?).Když se mi nevešel ani jeden kluk do vajíčka, tak jsem je po:,–(ila do této, po směru jízdy, váhu jsem až tak neřešila, hlavně jsem se snažila dobře nastavit kšíry.Taky jsem už byla klidnější,protože jsem na Matyho viděla.Vajíčko jsem musela vozit vzadu, u našeho auta nešel vypnout airbag-to jsem zastavovala,jestli je v pořádku :lol: .No a zainvestovali jsme do autosedačky do 36kg, mám Maxi Cosi (myslímtu ,co máš taky).A v té už vydrží.A pak koupím i Matyáškovi tuto.
Zdálo se mi docela zbytečné kupovat teď Matymu novou, je to fakt na rok +-,když jednu mám, i když vzhledově nic moc.Ty testy - no já vím, taky mě to děsí.Ale ta naše tam snad už ani nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
23.9.06 14:25

Bludicko, na tu prechodnou dobu mužete koupit MC nebo Romer z druhé ruky,zvlášt od známých budeš mít jistotu ,že je OK a nemusíš investovat celé 4000 Kč a pak ji prostě znova prodáš.
Apolena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
23.9.06 21:33

Já bych šla do nové Priorky… Podle míry a váhy tvé dcery si nemyslím že během roku přibere a vyroste dostatečně do velké sedačky - takže s ní můžete v pohodě jezdit klidně i pár let!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
23.9.06 23:38

Radím, nehrabat se už v těch testech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
25.9.06 17:22

Máme podobný problém, mladší 6m už skoro vyrůstá z vajíčka a starší má +- 95cm a skoro 15kg, ty vetší sedačky ale doporučují nejdříve od 3 let, to máme ještě půl roku …tak váhám…co byste nám poradily:?: a tu co teď má starší nejde namontovat proti směru…
 Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario