Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
koupili jsme pro Vojtíška ještě v době, kdy jsem byla těhotná, autosedačku od firmy PATRON Bohemia 0 - 13kg.
http://www.patron-bohemia.cz/…82_0_300.jpg
Manžel jen hudruje, že jsem měla počkat a koupit autosedačku, až se mimi narodí, ale já jsem prostě do všeho hned hrrrr…
Přijde mi tahle autosedačka dost nepohodlná pro miminko. Spíš v ní sedí jak leží
a hlavně je v ní chudák celý „zkroucený“.
Nemáte někdo tuhle autosedačku? Přemýšlela jsem, že bych třeba pod tu vložku dala plenu, aby Vojtíšek spíš ležel.
Jaký máte tip autosedaček? Leží v ní vaše miminka? Nebo spíš sedí?
Měsíc jsme to řešili tak, že jsme nikam nejezdili -jen k lékaři a to byla rychlovka, ale v sobotu musíme jet do Teplic - je to 50km, musím do práce vypracovat DPH a už teď mám hrůzu z té cesty.
Máte zkušenost s Patron Bohemia Fenix F4?
Přidejte zkušenost s Patron Bohemia Fe...Tak my máme Bebe confort creatis, malá v ní je tak napůl naležačku.Ze by v ní seděla tak to né.
Vypada takhle:
http://fotky.rodice.cz/…IMG_2488.jpg
Možná je to blbá otázka,ale potáte ji správně? Omlouvám se že se na to ptám,ale někdy fakt zírám jak jsou lidi schopný sedačku připoutat.
Na veletrhu jsme si ji prohlížela,ale zklamala mě. přijde mi tvrdá a nepohodlná. Šla bych jedině do maxi cosi Cabrio, je pohodlná, větší než třeba jané nebo jiné. Určitě se tam mimču líbí
Ashley, myslím, že ji poutáme dobře:-), ale on tam je Vojtíšek zkroucený „jak paragraf“ ještě než ji připoutáme v autě. Právě o to mi jde, víš? Když vidím v obchodních centrech, jak v těch sedačkách ty miminka krásně spinkají a vypadají spokojeně… to se o nás říct nedá. Vojtíšek je tam vážně skrčený a to mě štve:-(. Přemýšlím, že koupím jinou. Ale co s touhle? Prodávat ji… to bych asi neudělala, protože sama vím, že stojí za prd, takže mi přijde nefér to nějaké mamince pro miminko nabízet. Nooo, prostě jsme vyhodili 2200,– ![]()
Marry, ta vaše autosedačka vypadá dobře, jen jsem si to musela zkopírovat bez toho img:-)
Monaliso jen ji prodej, Jsou rodiče co dají dítě do sedačky je kvůli policajtům jinak by jim to bylo fuk. Tím poutáním jsme mysela jestli není třeba málo nakloněná. Normálně ji dej na www.mimibazar.cz napiš že je skoro nová,ale nevyhovuje nebo to ani nepiš, lidi tam prodávají nběžně věc co mají msíc ani ne. Prostě chcete třeba jinou barvu
Přece ji nevyhodíš. mrkni na tu MC třeba zrovna sem http://www.mimibazar.cz/foto.php?… brala jsem od toho pána kočárek a byla jsme moc spokojená, je ochotný a má to levnější.
My jsme používali celkem dobře autosedačku Chicco Synthesis, je delší než většina autesedaček v této kategorii ( Tadeášek měl porodní 4200g a roste hodně ), její cena myslím není vysoká, dá se koupit pro novorozence vnitřní vložka - tzv. polstrování pod hlavičku za cca 300,–Kč ( koupili jsme přímo v Chiccu v Černým Mostě obojí v akci za celkem 2000,–Kč )…a jezdili jsem mezi Brnem a Prahou každý 3 týdny od narození ( tam a zpět 400km) a myslím, že mu byla pohodlná, vždy se v ní hezky prospinkal. Dala se používat i ze začátku při papání, záleželo jak si ji člověk natočí a skloní. Nu v 9 měs. nám z ní už urostl se svýma 80cm.
http://www.detske-autosedacky.net/…760.0661.jpg
Koupit můžeš třeba tady:
http://www.autosedacky-online.cz/…194_213.html
My jsme měli půjčenou starší Romerku, byla hodně na sezení. Dělali jsme to tak, že jsme jí po připoutání do auta trošku naklonili, když v ní malá někde dospávala na návštěvě, tak jsem jí opřela třeba o gauč, prostě aby váha byla spíš na zádech. Sedačka mi připadala normální, jen jsem se všimla že některé jsou víc naležato. Malá v ní byla vždy spokojená.
Sice to sem do diskuze moc nepatří, ale mě přijdou věci od Patron Bohemia vůbec divný. Koupili jsme plastovou polohovací jídelní židličku, v krámě nám řekli, že jsou všechny stejný, tak jsme koupili tuhle - střední cenová třída v židičkách, řekla bych (za 3.000) a teď, co malý zkouší jíst sám a dávám mu k ní ten velký jídelní stolek, tak zjištuju, že pokud je připoutaný, tak skoro na ten stolek nedosáhne, pod zadek mu musím dávat polštářek, aby na ten stolek dosáhl (a to není žádný prcek) apod. Psala jsem jim 2× email, jako že mi nevyhovuje a pro jakou věkovou kategorii je podle nich ta židle určená a ani se mi neobtěžovali odpovědět. Kamarádka má od nich kočárek, a taky nespokojená, uvolňují se jí brzdy, a v kopečku se kočár rozjíždí. A stížností na ně jsem slyšela víc. Takže bohužel tenhle český výrobek ve mě podporu nemá.
Pokud jim v nadsázce řečeno tu sedačku nechceš jít hodit na hlavu tak bych jí asi taky zkusila prodat.
Možná, že mne tady zase někdo setře, ale proč mají výrobky od Patronu na krabicích napsané MADE IN CHINA? Jediné kočárky, které dělají v u nás, jsou ty, které mají vespod kovový košík a zdravotní pomůcky.
My jsme udelali to samy, koupili jsme sedacku od Baby - pointu. Mala v ni byla skrcena, zkroucena, zpocena - sedacka byla cela silonova. Tak me to nastvalo a vybrecela jsem si maxi cosi cabrio se zappem do suprmarketu a je to supeeer, MC kterou mame ma latkovy potah (pravda, trochu zmolkati), dve nastaveni upinacich pasku, podlozticku pro leh, takovej ten limec kolem hlavy, podle me nejlepsi sedacka na trhu
http://im.spoluzaci.cz/…/4354989.jpg
Jo a tu pointku jsem normalne prodala, sice byla mesic stara, pc. byla 2000, prodala jsem ji za 850. Nejaky chudsi rodiny tu vasi urcite vezmou vsema deseti.
Holky díky, asi ji teda zkusím prodat a koupit jinou. Nechci nechat Vojtíška „trpět“ v poloze děs běs ![]()
Ahoj holky,
puvodne jsem taky mela vybrany kocarek od Patron Bohemia, ale protoze jsem na internetu hledala a hledala, nasla jsem mnoho stiznosti a reklamaci na tuto znacku. Dokonce na to upozornovalo i Sdruzeni na obranu spotrebitelu na svych www strankach. Opravdu je to ceska firma, ale dily se vyrabi v Cine a Polsku a tady v CR se to pouze montuje dohromady - takze takovy CESKY vyrobek ![]()
Preju stastnou ruku pri vyberu. ![]()
Ahojky,máme úplně tu samou autosedačku a musím říct,že také nejsme spokojeni.Používali sme jí 6 měsíců,dokoupila jsem výplň do autosedačky na podporu hlavičky a poutám jí hodně sklopenou,ale náš Ríša je dost velký a to už od miminka,takže vyloženě skroucen tam nikdy nebyl.Teď už se do ní nevejdem a tak jsme byly stejně nuceni koupit jinou,ale mě se zatím tuto prodat nepodařilo.A ještě musím říct,že se nám vytrhlo držadlo a po zjištění,že držadlo autosedačky je připevněno samořezným vrutem v umělé hmotě.......no celkem by mě zajímalo,jak to mají jiní výrobci,ale takto určitě nikdo jiný nevyrábí.Takže do 13kg je tato sedačka podle mě určitě nepoužitelná.Zakoupila jsem od této firmy i tříkolový kočárek a polohovací lehátko,s těmito výrobky jsem spokojena.Kočárek je sice trošku uzký,ale na délku nám stále vyhovuje.Máme i zkušenosti s reklamací u firmy Patron a na to musím říst DĚSNÉ!
Prostě nesolidní jednání a máte pocit,jako když je to zbytečné ......a to při dnešních cenách neudělá přeci nikdo.Tak už jen doufám,že vše nám poslouží do konce a že už nebudem muset zažít odměřené chování reklamačního oddělení firmy Patron
Mějte se moc krásně.Zdenka ![]()
Zdenka32 píše:
Ahojky,máme úplně tu samou autosedačku a musím říct,že také nejsme spokojeni.Používali sme jí 6 měsíců,dokoupila jsem výplň do autosedačky na podporu hlavičky a poutám jí hodně sklopenou,ale náš Ríša je dost velký a to už od miminka,takže vyloženě skroucen tam nikdy nebyl.Teď už se do ní nevejdem a tak jsme byly stejně nuceni koupit jinou,ale mě se zatím tuto prodat nepodařilo.A ještě musím říct,že se nám vytrhlo držadlo a po zjištění,že držadlo autosedačky je připevněno samořezným vrutem v umělé hmotě.......no celkem by mě zajímalo,jak to mají jiní výrobci,ale takto určitě nikdo jiný nevyrábí.Takže do 13kg je tato sedačka podle mě určitě nepoužitelná.Zakoupila jsem od této firmy i tříkolový kočárek a polohovací lehátko,s těmito výrobky jsem spokojena.Kočárek je sice trošku uzký,ale na délku nám stále vyhovuje.Máme i zkušenosti s reklamací u firmy Patron a na to musím říst DĚSNÉ! Prostě nesolidní jednání a máte pocit,jako když je to zbytečné ......a to při dnešních cenách neudělá přeci nikdo.Tak už jen doufám,že vše nám poslouží do konce a že už nebudem muset zažít odměřené chování reklamačního oddělení firmy Patron
Mějte se moc krásně.Zdenka