Autosedačky Römer - poraďte prosím

432
18.11.10 11:16

Autosedačky Römer - poraďte prosím..

Poraďte mi prosím s výběrem autosedačky Römer v kategorii 9-18 kg. Pročetla jsem diskuse, prohledala internet a jejic tolik typů, že už jsem z toho bezradná. Autosedačka bude používána ve 4 typech aut. Já mám Škodu octavii II. s isofixem, manžel Škodu Yetti také s isofixem, jedni prarodiče Fábii ( údajně také s isofixem ) a druzí Škodu Superb bez isofixu ( vzadu jsou poměrně dlouhé pásy ). Jak jsem pochopila z minulých diskusí, isofixová sedačka jde i do auta bez isofixu? Jde mi přdevším o to, aby byla maximálně bezpečná, snadno se přendavala poutala do auta, měla dostatečné polohování pro spaní a šla použít do všech výše vyjmenovaných typů. Na ceně příliš nezáleží. Poradíte mi někdo, jaký typ koupit prosím? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
18.11.10 11:23

tak do všech těchto aut nejlépe isofixovou Römer safefix plus, v tom neisofixovém půjde připoutat i klasickým pásem.
nyní jsou skaldem jak kolekce 2010: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
tak i kol. 2011: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
18.11.10 11:28

Ahojky,

my máme Römer DUO plus, taky ti půjde to výše uvedených aut jak s isofixem i bez něj. Do lehu to moc nedáš, má to jen mírný sklon. Ale co jsem se dočetla, tak je to pro větší bezpečnost, pač při nárazu největší tlak je na ramínka, při lehu ve směru jízdy by to bylo mezi nožkama. Doufám, že to píšu správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
18.11.10 11:41

máme taky duo plus a spokojenost. Taky vozíme v isofixovém autě i bez isofixu. Polohovat jde, není to nic extra, ale na spaní určitě pohodlnější a dceři pak nepadá vůbec hlava. Zvládám to napolohovat i za jízdy z předního sedadla spolujezdce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
spitalska
25.11.13 20:51

Dobrý den, minulý týden jsme dali do auta autosedačku Römer Safefix Plus. Při jízdě ale cvaká v „kloubu“ nohy. Byla jsem v prodejně, prodejce sedačku lépe ukotvil a řekl, že bohužel nemá jinou, kterou by vyzkoušel. Nikdy si žádného cvakání nevšiml, protože se na to prý nezaměřil. Prý mám zavolat tento týden, že budou mít nové zboží a vyzkouší jinou. V noze cvaká při jízdě bez syna, pokud syna do sedačky posadím, tak zřejmě při zátěži necvaká. Chtěla jsem se zeptat, jestli se s tímto problémem někdo nesetkal, jestli to je běžný jev nebo mám sedačku reklamovat. Při jízdě není moc příjemné cvakání poslouchat. Díky za rady.

• Citovat
  • Upravit
2069
25.11.13 21:30

To bude asi u všech, my máme Casualplay a když ji vezu prázdnou, tak taky cvaká noha a když je vní malá, tak semtam taky cvakne v zatáčce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
spitalska
25.11.13 22:37

Měla jsem cybex bázi k sedačce aton a ta necvakala, tak jsem asi zhýčkaná :-)

• Citovat
  • Upravit
7159
26.11.13 08:17
@spitalska píše:
Dobrý den, minulý týden jsme dali do auta autosedačku Römer Safefix Plus. Při jízdě ale cvaká v „kloubu“ nohy. Byla jsem v prodejně, prodejce sedačku lépe ukotvil a řekl, že bohužel nemá jinou, kterou by vyzkoušel. Nikdy si žádného cvakání nevšiml, protože se na to prý nezaměřil. Prý mám zavolat tento týden, že budou mít nové zboží a vyzkouší jinou. V noze cvaká při jízdě bez syna, pokud syna do sedačky posadím, tak zřejmě při zátěži necvaká. Chtěla jsem se zeptat, jestli se s tímto problémem někdo nesetkal, jestli to je běžný jev nebo mám sedačku reklamovat. Při jízdě není moc příjemné cvakání poslouchat. Díky za rady.

a nejde ten zvuk náhodou ze sedačky, ono když je sedačka prázdná a jsou vlastně povolené pásy tak vzadu je na pásech kovová spona, a jak jsou pásy volné, tak se ta spona hupe a klepe do korpusu,– s dítětem, když jsou pásy utažené tak to nedělá, zkuste schválně jet s prázdnou sedačkou a utaženými pásy, jestli to také bude dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
spitalska
26.11.13 08:35
@steeve píše:
a nejde ten zvuk náhodou ze sedačky, ono když je sedačka prázdná a jsou vlastně povolené pásy tak vzadu je na pásech kovová spona, a jak jsou pásy volné, tak se ta spona hupe a klepe do korpusu,– s dítětem, když jsou pásy utažené tak to nedělá, zkuste schválně jet s prázdnou sedačkou a utaženými pásy, jestli to také bude dělat…

To jsme take zkouseli a bohuzel cvakala porad.

• Citovat
  • Upravit
7159
26.11.13 10:50
@spitalska píše:
To jsme take zkouseli a bohuzel cvakala porad.

a tu nohu máte celou vysunutou, aby se opírala o podlahu i když je sedačka prázdná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
spitalska
26.11.13 12:38

Ano máme, byla jsem v obchodu, kde jsme sedačku kupovali, tam ji lépe upevnili, nohu vysunuli, ale pán právě také říkal, že v ní cvaká, ale protože se na to nikdy nezaměřil, tak neví, jestli je to normální jev.

• Citovat
  • Upravit
7159
26.11.13 13:06
@spitalska píše:
Ano máme, byla jsem v obchodu, kde jsme sedačku kupovali, tam ji lépe upevnili, nohu vysunuli, ale pán právě také říkal, že v ní cvaká, ale protože se na to nikdy nezaměřil, tak neví, jestli je to normální jev.

když je dobře upevněná, tak by v ní určitě nemělo cukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí