Autoškola - vymáhání

Anonymní
1.3.25 21:11

autoškola- vymáhání

Zdravím, známý se přes internetové stránky zaregistroval na kurz na autoškolu, ale myslel si, že je to nezávazné a nakonec si řidičák nedělal. Vyplnil na stránkách své jméno a datum narození a odsouhlasil jejich podmínky. Ale smlouvu jako takovou nepodepsal. No a teď mu zničehonic přišly naráz tři emaily, že musí zaplatit 15k.. Bude tam volat, ale napadlo mě sem napsat. Vždyť takhle by to za něj mohl vyplnit kdokoliv a udělat komukoliv dluh. Přijde mi to zvláštní, ale jsou takhle v právu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
118
1.3.25 21:34

Pokud autoškola ve svých podmínkách uvedla, že registrace je závazná a zavazuje k platbě, mohlo by to hrát roli. Ale i tak je nutné, aby šlo o jasnou smlouvu, se kterou váš známý prokazatelně souhlasil.

Ať si váš známý pečlivě projde podmínky, se kterými údajně souhlasil.
Při hovoru s autoškolou by měl chtít jasné vysvětlení, na základě čeho je k platbě vázán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
1.3.25 21:40

Jak píše @Anetababeta záleží, co bylo napsáno v podmínkách.

Ale přesto mi to přijde zvláštní, že nebyla uzavřena žádná smlouva, nemusel nic podepsat.

Ještě mě napadlo, zkoušel se dívat na nějaké recenze na webu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65091
1.3.25 21:44
@Anonymní píše: Více

Už jsi tu psal. Proč znovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
1.3.25 21:52

Tak nakupujeme takto vsichni a uzavirame kupni smlouvy denne. To si na tebe muze i nekdo neco objednat. Zkus tedy komunikovat. Taky je mozny, ze kamos neco potvrdil sms zpravou nebo podepsal jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel