Mobiliární exekuce u invalidního důchodce 2. stupně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27.2.25 21:51

Mobiliární exekuce u invalidního důchodce 2. st.

Ahojte,
prošla jsem hodně diskuzí, ale nenašla jsem přímo odpověď.
Našla jsem na internetu, že mobiliární exekuce se u invalidních důchodců 2. a 3. st. neprovádí. Ale je u toho napsané, že exekuce může být na věci, které neodpovídají normálním majetkovým poměrům. Co si pod tím mám představit?
Pokud má invalidní důchodce trvalé bydliště u příbuzných, ale nebydlí tam. Přijde mu exekuce a on to neřeší. Přistoupí exekutor v takovém případě k mobiliární exekuci?
Jde mi o to, jestli máme být připraveni na návštěvu exekutora. Nemáte zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartaProchajda
27.2.25 23:01

Tak si to trvalé bydliště napiš na místo, kde teď bydlíš, ať se to týká tebe a ne rodičů, ne? :nevim: Jestli dobře čtu mezi řádky, tak by ta změna měla být možná, nikdo, kdo se to nemá dozvědět, už se to nedozví. Jinak moc neporadím. Jenom ohledně těch běžných maj. poměrů tipuju, že exekutor by takovým lidem zabavil třeba náklaďák, drahé auto apod., ne televizi, počítač, starší auto apod.

• Citovat
  • Upravit
27.2.25 23:35
@MartaProchajda píše: Více

Děkuji za odpověď 🌼
Jde o trvalé bydliště příbuzného u nás doma. Na úřadě je již nahlášeno, ale ještě tam musí jít svědek, ze tu dotyčný opravdu nebydlí.
Byla jsem klidná, dokud jsem nenašla tu větu o majetkových poměrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
28.2.25 04:26
@textovka72 píše: Více

No jakékoliv věci, které nejsou běžné pro život. Takže jakákoliv dražší elektronika, projektory, drahý kávovary apod. Cokoliv, co se dá ještě dobře prodat a nepotřebují x lidí na odnesení. Bude pak na nich prokázat, že to kupovali a je jejich a ne jeho. A jelikož tam má trvalé bydliště, tak k tomu přistoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
28.2.25 06:21

Exekutor může provést mobiliární exekuci i u invalidního důchodce 2. stupně, pokud má věci nad rámec běžných majetkových poměrů (např. drahá elektronika, luxusní zboží). Pokud má trvalé bydliště u vás, exekutor může přijít a chtít sepsat majetek, ale vy můžete doložit, že věci nejsou jeho (např. účtenky, čestné prohlášení). Pokud u vás reálně nebydlí, je dobré to exekutorovi hned při návštěvě sdělit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel