Insolvence, úvěry

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.2.25 06:47

Insolvence, úvěry

Někdo z mého okolí sel do insolvence. A mně vrtá hlavou, jak to vlastně funguje. Nabere si dluhy, více dluhu těsně před prohlášením insolvence a vše mu projde? Do insolvence je prihlaseny i dluh někoho z příbuzenstva. A dotyčný se teď raduje, jak zaplatí třetinu a jak na tom vydělal. 8o 8o Chápu, že někdo se dostane do špatně situace (např. nemoc) a je to pro něj jediná možnost. ale pokud se jedná o feťáky, gamblery… Ještě bych pochopila, že to chce dotyčný změnit, ale tohle opravdu není ten případ. Poslední úvěr už mu nedali - chtěl si vzít ještě rychle další. Vždyť je to účelové. To se neřeší, jakým způsobem žil a že má najednou během dvou měsíců dluhy ve výši statisíců?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.2.25 06:51

Ještě znám jednu paní, která měla insolvenci. Ta byla opravdu fajn a sama mi to řekla. Nevím, jak se jí to povedlo, ale neměla jsem z ní pocit, že by jednala účelove.

Co zabrání lidem udělat podvod? Zbavit se majetku (převést na někoho jiného), pokud nějaký má, nabrat si hodně půjček a pak jít do insolvence. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7288
21.2.25 06:56

Nevím.. znám taky někoho kdo měl insolvenci..ale on se do toho spíše zamotal, půjčka půjčkou až byli z toho exekuce.. a už nebylo cesty zpět.
Takových kdo to udělá vysloveně účelově, ještě nabere rychle předtím asi nebude moc, a za druhé už to má schválené? Jde to soudně.. a tam to uvidí, jak jednal… že bral chvíli předtím, i tu žádost uvidí.
A ty peníze z úvěru měsíc dva předtím než šel do insolvence má kde? Vždy to se zkoumá vše.. účty atd. Nezdá se mi že mu to tak lehce schváli. Zkoumá se i majetkové poměry atd… Proběhl už u paná soud??? Má to opravdu schválené??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 06:58
@KKK85 píše: Více

Ano, má to schválené.

• Citovat
  • Upravit
Kralovnal
21.2.25 07:21

Insolvence má chránit dlužníka i věřitele, ale bohužel se dá i zneužít. Soud zkoumá, jestli je dlužník „poctivý“, ale někdy účelové zadlužení před podáním insolvence projde. Pokud má někdo podezření na podvodné jednání, může to nahlásit insolvenčnímu správci nebo soudu.

• Citovat
  • Upravit
456
21.2.25 07:35

Při vstupu do insolvence se mimo jiné zkoumá i to, zda dlužník nemel v posledních 5-ti letech majetek, který by prodal nebo převedl na někoho jineho.
Ale jinak mas pravdu, da se to zneuzit.
Ale ja oddluzeni delam už dlouho a klienti většinou vazne nic nemají. Ano, neberou si úvěry, ale většinou ty penize provari někde v gamblingu a podobne. Ale nerikam, muže být i výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
21.2.25 07:36

Pokud je tam více úvěrů těsně před insolvencí, tak následuje trestní oznámení pro úvěrový podvod a místo insolvence míří dotyčný k soudu. Pak se většinou nestačí divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9014
21.2.25 08:42

Co jsem tak viděla, tak zadlužení mají morální hodnoty jinde. Klasikou je majetek napsaný na někoho jiného. Druhou klasikou, že si žena udělá v době insolvence dítě, aby splatila jen to nutné minimum, protože na sociální dávky ji sáhnout nikdo nemůže. U exekucí je klasika, že takoví lidé schválně dělají za nízkou mzdu a nedělají přesčasy, protože jim nechají jen ten nezabavitelný základ. Snaha splatit co nejvíc a co nejrychleji tam opravdu není. Taky zkouší různé brigády s placením na ruku nebo posílání peněz na cizí účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.25 09:04

Já mám sousedy, kde se otec zadlužil tak, že už si do smrti nevydělá. Dokonce ani ten dům není jejich. A co myslíte - chovají se jak největší honorace ve vsi. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.25 09:31
@Kralovnal píše: Více

To mi jako ochrana věřitele moc nepřipadá, když dostane jen 30 %.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.25 09:38
@Anonymní píše: Více

Jak to je možný? Z čeho teda žijou, když mají minimum?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.25 09:39
@Kristyna19866 píše: Více

No a to mi přijde na jednu stranu špatně, že to někdo prohraje a pak se mi ty dluhy odpustí. A veselé se radují, že díky insolvenci vydělali 900 tis. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
253
21.2.25 09:42

Těch insolvencí je tolik, že se to vůbec nekontroluje. Jediné co tam čtou je ten blábol co se tam napíše jako důvod jak k dluhům vzniklo. Bývalá přítelkyně od nejlepšího kamaráda se mi kdysi ozvala jestli bych jí neporadil s financema. Vytáhla na mě dluhy od bank, nebank, dohromady za cca milion, na splátky jí šla v podstatě celá výplata. Dluhy si nasekala tak, že si našla nového přítele s tím si spolu užívali a všechny půjčky brala na sebe, až nebyly peníze a už jí nikdo nepůjčil tak se na ni vykašlal a jí zůstaly dluhy. To ženské myšlení nikdy nepochopím :nevim: Na oddlužení se napsalo že pomáhala své nemocné mamince a sestře, která je sama s dítětem a podobné blbosti. Prošlo to bez problémů, nikdo nic nezjišťoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
21.2.25 09:49

Tak oni ti veritele většinou žadni chudáci nejsou s těmi úroky, co nastavují :poblion: většina lidí, se kterýma jsem se setkala a byli v insolvenci, tak úvěry brali u nebankovních společnosti a to jsou tak brutální úroky a podmínky, že si myslím, že když jednou za čas jde nějaký klient do insolvence, tak je to nepolozi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
21.2.25 09:52
@Janli píše: Více

Tak, tak pokud má veritel nějaké podezření, že klient lhal při sjednání půjčky, anebo nasekal druhý účelove, podává oznámení pro podezření z úvěrového podvodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel