Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
My měli podobný problém. Nech syna s botičkama se seznámit. Osahat atd. U nás to zabralo a nechává si je nasadit. Občas, když chce ven, tak nám je i nosí. Možná ti tím taky chce říci, že se v nich necítí dobře!!
JEN MU PROBOHA NEDÁVEJ CROCSY!!!! Ničí nohy!!!
Názory na crocsy se různí, já k nim důvěru nemám, ale kdesi jsem dokonce zaslechla, že originály lékaři doporučují
Jedna „paní“ povídá to, „jiná“ něco úplně jiného ![]()
Crocsy bych klidně dávala do kočárku - aby si zvykalo, že má něco na noze, ale dítě bych v nich teda chodit nenechala.
Zkusila bych bačkůrky.
A bez pořádných bot bych dítě venku prostě na zem nepustila. Ono je sice malinké, ale podle mě to brzy pochopí. Klidně za řevu bych obula boty, postavila na zem, pokud bude řvát dál, dám zpátky do kočáru a boty zuju. Tak klidně 80× dokola. U nás by to vypadalo tak, že bych obula za řevu boty, vypustila na chodbu, do výtahu a před barákem by bylo po řevu. I když starší se v nové jarní bundě (kterou si sám vybral, já jinou fakt neměla a jen na mikinu to nebylo) musel pozvracet, než pochopil, že v ničem jiném ven prostě nepůjde ![]()
Všem vám moc děkuji za rady i kritiku, chápu, že se někomu snadno zkritizuje můj přístup s croksy, když v té situaci není a opravdu nezná podrobnosti, ale věřte, že s prvními botami jsem začínala ve specializovaném obchodě s atestem žirafy, které nám po měsíci pán vyměnil za jiné, přestože podle různého zkoušení (na noze měl několikery boty) by ho v botách nemělo nic tlačit (ale nejlíp to ví asi jen dítko samo) pán se nám opravdu věnoval, opět nastala výměna, nakonec jsme skončili jen u bačkůrek, které stále nasazujeme a taktéž vadí, doposud mu na noze vadilo naprosto vše (jen ty croksy ze zoufalství zabraly), pán v obchodě byl také překvapen, že prý prodal 3000 bot, ale s takovým případem, se ještě nesetkal. Bačkůrky mu nasazujeme i když začne vyvádět, ale bylo by vám příjemné, kdybyste své dítě viděli, se kvůli tomu až klepat? Ale i tak budeme trénovat dál, jednou se to zlomit musí. Jinak stát na nožkách začal na 8měs., hned začal i s chozením okolo nábytku, už od té doby to trénujeme, ale nedaří se, nyní jak začal trochu ťapkat, jsem prostě z nouze zkusila ty croksy, jeli-kož je to pořád lepší, než aby chodil po rovné zemi jen v ponožkách a jen doufám, že to bude otázka pár dní, než přejdeme do sandálků a pak to pořádně oslavíme
Jinak ještě toho až tolik nenachodí, aby se mu hned zničila noha, spíš to má na pidi procházku, na písek, tříkolku, do kočáru (s tím mimochodem také příliš nekamarádí) Ještě poznámka: opravdu nejsem taková hlupaňa a třeba ani do Bati či jinam, co tady bylo zmíněno, by mě pro první a kdo ví, jestli pro nějaké další dětské boty, skutečně nenapadlo jít, ale asi jsem na začátku napsala málo podrobností, tak to vyznělo, že jsem fakt máčo
Kdybyste přeci jen ještě na něco přišly, pište, budu moc ráda, opravdu. A ještě jednou díky všem.
Tak u nás nastala změna, nechci to zakřiknout, ale Míša si včera nechal nasadit konečně bačkůrky a dokonce v nich chodil
vše proběhlo bez křiku, nevěřila jsem svým očím. Fakt jsem neměla dobrý pocit z toho, že má na sobě croksy a ještě víc byla zoufalá, ale měl je na sobě pouhé tři dny a již nastala změna k lepšímu, takže nakonec toho vůbec nelituji, po několikaměsíčním trápení, je možná po všem díky třem dnům v crokouších. Dnes půjdeme koupit nové sandálky,tak snad vše dopadne dobře
a konečně bude po averzi.
Děti dostaly první botičky hnedle jak začaly chodit cca 11 měsíců, všecko v pohodě, moje švagryně začla klukovi dávat pevné šněrovací boty až asi v 15 měsících, a zrovna v jeho NEEEEE období…takže katastrofa…doporučuju „ohýbat“ proutek dokud je mladý
![]()
Příspěvek upraven 19.07.12 v 16:11
@Skrei píše:
Moje děti dostaly první botičky hnedle jak začaly chodit cca 11 měsíců, všecko v pohodě, moje švagryně začla klukovi dávat pevné šněrovací boty až asi v 15 měsících, a zrovna v jeho NEEEEE období…takže katastrofa…doporučuju „ohýbat“ proutek dokud je mladý![]()
![]()
Jéé děkuji, ale náš problém se vyřešil, již tenkrát, jak jsem tady psala, že si po třech dnech v croksech nechal nasadit bačkůrky, hned další den jsme koupili sandálky, pak další uzavřené botičky, prostě super, averze trvala několik měsíců, pak tři dny v croksech vše vyřešily a nožkám za tak krátkou dobu neublížily, teď už má botičky rád a sám si pro ně chodí, když řeknu, že jdeme pa
Nyní chodí dokonce ve velmi kvalitních a pevných šněrovacích botách a taky v poho
Tak ještě jednou díky