Dětské botičky velikost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
213
24.5.12 22:23

dětské botičky velikost

Děvčata mám dvě otázky…
1. je nezdravé pro mimčo mít botičky po někom když je předchozí mimčo mělo na nožce párkrát a ani je nestihlo vyšlapat?
2. když vaše dítko začalo chodit jakou velikost bot mělo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
172
24.5.12 22:28

Já osobně kupuju jen nový boty,ale je i spousta lidí kteří to neřešej a hlavně finance jim to nedovoluje.Myslim si že stejně se člověk neubrání tomu aby to dítě nemělo ploché nohy a jiný problémy…Sice kupuju jen nový boty,ale dcerka(23m) doma chosí jen bosa a to taky neni dobrý,ale myslim že lepší než když se jí potěj nohy v bačkůrkách.
No a první botičky jsem kupovala vel.19 ale nožku měla spíš 18.Jen byl problém že 18ctky nebyly k sehnání,tak jsme sehnali 19ctky,ale byli drobné tak jí krásně seděly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
24.5.12 22:33

Tak já osobně na botách nešetřím. Toto je jediná část oblečení kde koukám na kvalitu a ne cenu. Boty po někom bych nedávala, sama mám celkem velké problémy s nohama a vím jaké je to svinstvo :,( Takže botičky jedině nové. Kluk je malý obr, takže v 11m jsem kupovala vel.22, unosil je necelé dva měsíce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
24.5.12 22:35

V zimě měl poděděné zimní boty, ale to ještě moc nechodil. Pak už měl svoje nové kupované. Jako sešli se mi tady nějaké i poděděné, ale ty asi s těžkým srdcem vezmu a šlahnu do koše, jelikož je malému stejně nedávám. A neplánuji je dávat ani dalším dětem.
První jsme začínali doma s bačkůrkama, ty měl vel. 13. První boty pak měl v 13m vel.21. Teď má 17m a boty vel. 22.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
24.5.12 22:36
@zanda81 píše:
Tak já osobně na botách nešetřím. Toto je jediná část oblečení kde koukám na kvalitu a ne cenu. Boty po někom bych nedávala, sama mám celkem velké problémy s nohama a vím jaké je to svinstvo :,( Takže botičky jedině nové. Kluk je malý obr, takže v 11m jsem kupovala vel.22, unosil je necelé dva měsíce :(

ty jooo tuhle velikost má moje dcera teďka a u některý firmy jí i padaj.No tak to potěš až bude dospělej :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.5.12 22:39

Kluk měl zatím vždycky nové boty. Ale ze začátku na těch pár krůčků jsem koupila nějaké relativně levnější. první boty měl v 11 měsících velikost 21. Teď v necelých 18 měsících má 23 a začínají mu být těsné :roll:

• Citovat
  • Upravit
483
24.5.12 22:44
@maraketka píše:
ty jooo tuhle velikost má moje dcera teďka a u některý firmy jí i padaj.No tak to potěš až bude dospělej :jazyk:

Já mám strach, že v pěti bude nosit stejnou velikost jako já. Teď má 27m a sandály jsem kupovala 29 a bojím se, že do konce léta nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
24.5.12 22:47

Takhle málo jeté boty bych klidně vzala. Naše mladá začala s botama kolem roka, byly teda zimní 21, takže normální tak 20. Teď rok a půl 22. Možná lépe se orientovat podle délky chodidla, protože každá firma může mít o fous jinak ty velikosti+nadměrky, takže momentálně rok a půl, délka 14cm:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.5.12 22:48

v kočárku když seděl, tak měl po někom…

neru to takhle :
když jsou to boty, v kterých chodí - tak nové
když boty, který má na písek a jsou určeny na devastaci pískem - tak klidně po někom, ale koukám, jak jsou hodně vyšlapaný…

hlavně někde jsem četla : do 2 let věku má dítě dost tuku v chodidle, takže je úplně jedno, zdy má boty zdravotní nebo rovné…až potom se prý tvaruje noha… :think:

někdo říká tvarovanou botu - někdo plochou…tak si vyber.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
24.5.12 23:00

Ahoj, já dávám jen nové boty, po někom bych dala jen capáčky. Možná až bude moje malá starší o pár let, tak jí klidně nějaký botky dám(pokud budu vědět od koho jsou), ale dokud je malá, tak chci jen nové a kvalitnější.
Botky jsem dala až když opravdu běhala, to je ve 13 měsích poprvé. Měla 22 a teď o 3 měsíce později má 23/24, záleží na výrobci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
24.5.12 23:21

Ahoj, botičky jsem koupila, když už víc chodil než lezl takže ve 13 měsících a nové vel. 18. Teď je mu 19m a má velikost 21, bačkorky nedávám, řadím se k těm, co považují za zdravější doma chodit bosky (max ponožky s protiskluzem). Na chození kupuju boty nové nekotníčkové (také věc názoru …) na písek máme použité neprošlapané po bratránkovi a ty určo skončí v poplenici.

• Citovat
  • Upravit
5052
25.5.12 07:47

Boty kupuju vždy nové a pak rovnou do popelnice. Dcera začala chodit pozdě až kolem 24m takže první boty jsem kupovala 20. Bačkory jsem nikdy nedávala a nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.12 07:53

Prve botky dostala 19 v 10 mesiacoch, to chodila okolo nabytku a sli sme na dovolenku na statok v ponozkach sa tam nedalo, a boli nove, lebo ja nemam po kom podedit.

Inak, vravela mi baba v zirafke, ze tak male mimino (pri poslednej navsteve mala 18 mesiacov) este ma mat bud rovnu stielku, alebo s velmi makkym vankusikom, aby sa dal lahucko stlacit.

Ale za zimne som vyplazla 1500, este som ich zvnutra nekontrolovala, ale dufam ze ich bude moct nosit aj druha, ja sama som v zivote tak drahe boty na nohach nemala. (Lenze slecna sla z mlaky do mlaky takze goretex sa vyuzil, aj ked snehu sa stitila)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
25.5.12 08:29

Tak malá měla první botky v roce.Ty dostane ještě druhé mimčo, protože v nich jezdila asi měsíc v kočáru a sem tam se postavila a pak v nich chodila tak 3 týdny než jsme přešli na zimní, takže ty boty jsou jako nové.
Teď má 20.měsíců a po ní rozhodně už nikdo dědit boty nebude, protože už jí vydrží dýl, tak je zvládá pořádně užít=ničit.
Osobně bych koupila třeba druhé zimní po někom jako náhradní boty.Ale i kvalitní botky na písek se dají koupit za pátr korun, tak nevidím důvod, proč dávat ochozené botky.

• Citovat
  • Upravit
607
25.5.12 10:41

Ahoj-já osobně proti botkám z druhé ruky nic nemám-kolikrát je to dítě vezme párkrát na sebe a už jsou mu malé.Samozřejmě záleží právě na míře onošení. Dědit po kom nemáme,takže kupujeme nové,ale u babičky má náhradní botasky a sandálky právě ne nové,ale jako nové :-). A první botka v jedenácti měsících byla velikosti 21, teď v patnácti měsících má sandálky 23 a botasky 24. Je to malý slůně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková