Kojenec vs. boty s podrážkou

2810
24.5.12 11:32

Kojenec vs. boty s podrážkou

Hezký den maminky,
potřebovala bych znát vaše názory, za které budu moc ráda…
Můj tříměsíční syn je „lehce“ přerostlé mimino. Velikostně vypadá tak o půl roku starší a má hrozně velkou nožku. Capáčky, které se dělají s měkkou podrážkou, tuším, do velikosti 19 jsou mu již těsné. Měli jsme je jen do kočárku na ven. Pak už se vyrábějí botky snad jen s pevnou podrážkou pro chodící děti, ne? :think:
Od přátel dostal značkové tenisky (myslím, že byly asi dost drahé :oops: ) ve velikosti cca 21, které mají ale onu zmiňovanou pevnou podrážku a mě by zajímalo, zda je můžu malému obout, aniž by tím jeho nožičky nějak utrpěly. Opravdu je to zatím jen ležící miminko.
Myslíte, že by mu způsobilo nějaké potíže, kdybych mu botičky krátkodobě obouvala? Nebo existují nějaké měkké vložky do nich? Nevyznám se v tomto :nevim:
Je mi líto utracených peněz, ale za každou cenu to nebudu hrotit. Jen se ptám na názory. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
24.5.12 11:39

Na co potřebuje boty do kočárku, kor v létě? 8o Syn má doteď zkrátka ponožky, při chladnějším počasí měl třeba overálek a pod ním tlusté ponožky, ale capáčky žádné nemá, nepotřebuje je.
Pokud chceš dávat něco nutně na nohy, tak dej kožené měkké capáčky, tam se vyrábějí i ve větších velikostech, třeba zde http://www.capacky.cz/…8-letni.html nebo zde http://nosenideti.cz/…acky-z-kuze/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2810
24.5.12 11:42

@Gladys
Díky za odkazy. Nepsala jsem, že je chci nutně dávat. Pouze jsem se optala, protože za ně někdo utratil spoustu peněz a mně je to líto. Samozřejmě na nějaké super outfity za cenu synova zdraví nehraji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
24.5.12 11:44

Taky nějak nechápu proč by mělo mít 3měsíční mimi boty? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.5.12 11:46

@sabina_s já myslím, že ležícímu miminu bude pevná podrážka fuk, ale zkrátka se bude zbytečně pařit v botě, kdy nemusí, to mi přijde střelené. Měla jsem pro dítě i kožené capáčky a on byl šílený poťonoh, takže v létě se taky pařil. Nejlepší je dát ponožky a když je chladno, tak ještě jedny :mrgreen: Když už si pak stoupá nebo je chladněji, tak fajn, nějak tu nožičku zateplit tím capochem a na pevnou podrážku času dost, až bude jistě a sám chodit. Se jich ještě nakupujete, až vás to bude mrzet, dětský boty jsou fakt mor na peníze, když chce člověk nějaké kvalitní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
24.5.12 11:50

Myslím, že mu ta bota případně nijak neuškodí, kdyby třeba bylo chladno a chtěla bys mu nožičky „zakrýt“. Ale v tomhle hicu nedávám botičky ani začínající chodkyni, vozím je pod kočárkem a když ji vyndám, boty obuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
24.5.12 11:50

rozhodně bych mimi nedávala tvrdou podrážku na chození. Potřebuje prostor na prstíky, noha se v tom zbytečné potí, nemůže s ní hýbat jak chce a za chvíli si má cucat palce u nohou… my taky dostali drahé boty pro Káju a protože začala chodit až v roce a půl, tak zůstaly v krabici a možná je teď bude nosit Kuba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.5.12 11:54

taky nedávám, mám 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
24.5.12 11:55

Nedávala bych je v žádném případě. Pro správný vývoj nohy je potřeba co největší volnost celé plosky a prstů, takže i těsné ponožky můžou vadit, natož pevná podrážka.

Boty bych prodala a koupila max. ty kožené capáčky. Moje 10-ti měsíční dcera zatím na noze nic jiného než ponožky zatím neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.5.12 12:11

Je to zbytečné, ale když to bude mít na chvilku v kočárku, tak si myslím, že se nic nestane. Určitě v tom nebude celé dny, sedm dnů v týdnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2810
24.5.12 12:11

Děkuji za rady. Zeptám se, zda od botiček existuje účtenka, že bych je vrátila a za peníze pořídila něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
24.5.12 12:14

Taky dávám capáčky od malička a taky to nikdo nechápe. :nevim: V horku ne, aby se nepařil. Má je jen, když jede na návštěvu a tam se „zouvá“. Ale pochybuju, že za tu hodinu v kočáře se naruší vývoj nohou. :roll: Párkrát mu je dej, pořiď fotky a pak obdarovatelům ukaž, jak mu to sluší. ;) Nemusí je mít každý den. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
24.5.12 12:15

ahoj,taky si myslím,že je zbytečný mu dávat ve třech měsících botičky,malá je neměla do půl roku,pak jen občas nějaké capáčky.No a pokud ti jich je líto,tak je někomu prodej.Jen at mu nožičky větrají,než je pařit v botičkách,ještě uzavřených.Ještě by mě jen tak zajímalo,jak je malej velikej a kolik váží?Když vypadá na 9 měsíců,tak jen by mě tak zajímali jeho míry,díky za odpověd :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
24.5.12 12:16

proč boty, tak třeba na nějakou slavnostní příležitost bych je dala, ale já jsem první boty koupila až teď:-O (13 m) a to jsem ještě ani nemusela, jelikož nechodíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2810
24.5.12 12:20

@slonikova
Na poslední kontrole u dr. měl 8,6 kg a 72 cm. Teď počítám, že už má přes 9 kg a mohl by mít nějakých 74 cm :mrgreen:
Oblečení mu kupuju ve velikostech 74, ale spíš už 80…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková