Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,myslite ze muzu dal brat Azalii,i kdyz uz jsem prestala kojit?
Naporsto me vyhovuje,takze bych nerada zas neco menila.
Diky za odpovedi ![]()
Ahoj, já jsem ji brala během kojení s tím, že když kojit přestanu, mám dobrat balení (3 měsíce) a pak si přijít pro jinou, prý vhodnější antikoncepci. Mně ale Azalia moc nesedla, skoro celou dobu jsem buďto špinila nebo docela dost krvácela a po dobrání jsem dostala hodně silnou MS. Během užívání jsem kojila jen měsíc, pak už ne.
Určitě každé z nás sedí jiná antikoncepce a taky je to na doktorovi, jestli ti ji doporučí. pokud ti vyhovuje a dr. proti tomu nic nemá, ber ji dál.
můžeš,mně se dr ptala jestli ji chci napsat znova,kdyz jsem končila kojeni.
mam tady dve platicka co mi zustaly,kdyby nekdo chtel,poslu
Ahoj,ja beru Azalii i bez kojení.Akorat když mam MS tak kombinuju s Ascorutinem,jinak dlouho špinim
Ahojda omlouvám se, že to není úplně k tématu, ale snažím se Azalii udat. vyzvedla jsem si Azalii, ale než jsem ji nasadila rozhodla jsem se pro jinou antokoncepci, takže se ji snažím udat, kdyby jste někdo měl zájem byla bych moc ráda. Je mi líto to vyhodit, přeci jen nebyla zadarmo. Kdyžtak napiště sz dík ![]()
Ahojky,Beru Azalii teprve měsíc po půlroční pauze od antikoncepce Logestu,který mi po 2 letech nedělal dobře měla jsem šílený migrény a bolesti břicha a byla jsem hodně podrážděná.Půl roku jsem tedy nebrala žádnou ant. a vše bylo super,ale samozřejmě už nechceme 3 dítko,tak mi doktor předepsal Azalia a po měsíční pauze jsem vůbec nedostala MS tak jsem začala nové platíčko a jsem zvědavá jestli MS dostanu další cyklus.Jinak mi žádné problémy nedělá tedy prozatím…četla jsem tu,že plno žen mělo problémy…
Ahojky,brala jsem azalii i bez kojení,vše bez vedlejších učinku,doktorka mi ji předepsala kvuli kouření.Po vysazení jsem za tři měsíce otěhotněla
.
ZůzaV. píše:
Ahojky,Beru Azalii teprve měsíc po půlroční pauze od antikoncepce Logestu,který mi po 2 letech nedělal dobře měla jsem šílený migrény a bolesti břicha a byla jsem hodně podrážděná.Půl roku jsem tedy nebrala žádnou ant. a vše bylo super,ale samozřejmě už nechceme 3 dítko,tak mi doktor předepsal Azalia a po měsíční pauze jsem vůbec nedostala MS tak jsem začala nové platíčko a jsem zvědavá jestli MS dostanu další cyklus.Jinak mi žádné problémy nedělá tedy prozatím…četla jsem tu,že plno žen mělo problémy…
Neměla jsem při braní azalie menstruaci vubec…rok a pul.
Mamči, takže vůbec nevadí, že tedy beru Azalii, když nekojím - bohužel - skoro 5 měsíců..? Já se bojím, že nemá takovou účinnost jako normální HA. Jsem mamka poprvé a nějak se v antikoncepci nevyznám. Jsem z toho zmatená. A také jste neměli MS celou dobu braní Azalie? A ještě jeden dotaz, přibrali jste po Azalii také..?
Děkuji za odpověď maminky a přeji hezký večer. ![]()
@mamča95 To, že nekojíš nevadí, ale spolehlivost má opravdu o něco menší, než klasická HA, chybí tam prostě ta druhá složka. Jinak MS zatím nemám, beru ji cca rok a půl a nepřibrala jsem.
@mamča95 já jí brala rok a půl, nepřibrala jsem, MS jsem při ní neměla (po jejím vysazení tedy taky ne).
Brala sem ji 3m behem kojeni pro dalsi uz nesla celkove ha mi nedela dobre i kdyz u teto jednoslozkove ty priznaky byly mirnejsi kazdopadne doposud jsem to nedostala a je to jiz pul roku po ukonceni kojeni a po dobrani posledniho plata tehotna nejsem…a pribrala jsem po ni asi 2kg nahoru mozna jen kilo