Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vysadila bych, až dobereš platíčko, ať si cyklus nerozházíš. Už tak bývají s následným cyklem často problémy. Jinak bych nečekala. Jen si pořiď listovku ( už klidně hned, je vhodné jí brát 3 měsíce před početím a pak min. první trimestr), ta jako jediná má dobrý vliv na snížení výskytu vrozených vad (roštěpových).
dobrat rozhodně celý platíčko - nevím zda se vůbec může brát min než 21 tablet. Já sem si to prodloužila víc než 21 tablet, takže můžu vysadit kdy se mně to hodí kvůli dovolené…zbytek už z druhého platíčka dobírat nemusím. Jinak jak ti psala kolegyne je dobré brát před početím tu kyselinu listovou aspon 1 měsíc před nevím dočteš se to z netu. Já ji budu mít v sobě v srpnu 3 měsíce. Beru i jiné vitamínky od května
Chci předejít smůle i když znáš to i s vitamínky to nemusí dobře dopadnout. Hodně štěstí a klidně se přidej mezi holky snažení do konce roku 2010 budeš tam vítaná ![]()
Myslím, že je úplně fuk, kdy HA vysadíš. Já vysazovala v půlce platíčka, protože mi dr napsal silná atb na měsíc, tak jsem nechtěla zbytečně vyplýtvat pilulky, pak už jsem se k nim stejně nevrátila.
Otěhotnět můžeš ihned nebo si taky na první opravdovou ms pěkně počkat (ms která přichází do 3 dnů po vysazení, tudíž v pauze, není „opravdová ms“, říká se jí pseudomenstruace), HA rozhodně nesrovnává cyklus, jak se někteří domnívají, naopak ho může pěkně rozhodit.
Snažit se můžete začít hned, ale zatím bych to nijak nehrotila, uvidíš, co ti udělá cyklus ![]()
nekdo rika pockat 3.mesice po vysazeni HA nekdo hned,ze to nevadi.co doktor to nazor. segra ted otehotnela po mesici vysazeni HA,az sama byla prekvapena,mela problemy,tak zacala se zkousenim driv,a ono se to povedlo.
ja bych taky necekala,ani my jsme necekali,dokoncila jsem platicko a bylo to. menstruaci jsem stejne nemela pravidelnou,naopak byl to hroznej chaos az do otehotneni.
mně doktorka řekla čekat 3 měsíce … nevím. Dost holek píše že nemusí kamoška taky nečekala a otěhotněla první měsíc. A já teda chci opravdovou ms se vším všude to zas bude porod
v červenci a pak šupito na snažení, abych totiž aspon tušila jak to bude chodit a tak.
vzhledem k tomu, že jsem se svým lékařem těhotnění nekozultovala, ale zkrátka vysadila, tak mě nějaká čekačka 3m fakt minula. Hormony z těla vyprchají po pár dnech, to spíš jejich absence, že si je tělo nějak neumí vytvořit, může za to, že je pak ms nepravidelná…
Někde jsem četla, že těsně po vysazení HA bývá víc vícečetných těhotenství, že jak je tělo zmatené z té změny, tak dozraje těch vajíček víc, nicméně nikdy mi to nikdo nepotvrdil, tudíž to řadím spíš mezi mýty než fakta.
Antikoncepci jsem vysadila v půlce plata,byla bych schopná si to s početím miminka rozmyslet.Ono,když to má člověk ve „svích rukou“,je to rozhodnutí trošku jiné,ovlivní ho i momentální banální hádka s partnerem.A nic se nestalo,akorád jsem dostala dřív MS,poté jsem otěhotněla do 3 měsíců.A to už jsem si myslela,že jsem asi neplodná,když to nebylo hned
.To že člověk otěhotní hned,nebo hned počne dvojčata je nejspíš nesmysl,který mě ovšem taky děsil.Na nějakou lhůtu tří měsíců bych nehrála,podaří se to,až bude tělo připravené.Taky se stává,že ženská si myslí jak není podná a pak to nejde.Takže snažit bych se začala co nejdřív,jestli jste se rozhodli.Klidně dneska
,vyhoď ty pilulky do koše a hurá na to.Je pravda,že mě během těch tří měsíců,než jsem otěhotněla sužovali velké bolesti břicha před menstruací,přisuzuji to vysazení HA,taky po 4 letech,co bych nechtěla,že.Pro tělo je to předci jen změna,to v každém případě.Jinak,určité procento otěhotní i přes HA,takže to „vyčištění“ asi zase tak potřeba není.
Ja si myslim, ze obecne HA neni pro telo dobra. Sama jsem ji brala 3 roky a jsem rada, ze uz neberu:-) Sice jsem mela lepsi plet, zmizely ovulacni bolesti a predmenstruacni syndromy atd.,ale za to jsem mela priserne bolesti hlavy - fakt nesnesitelne a opakovane zvyseny bilirubin,tudiz na jatra pekna sfina.A jak jsem HA vysadila, tak zase vse zpatky,ale aspon zmizela ta ukrutna bolest hlavy…A ted pul roku po vysazeni jsem si byla zkontrolovat krev a zase mam zase mirne zvysenou hodnotu jater,takze asi je to hodne individualni,ale kazde telo reaguje jinak.Moje se zrejme jeste potrebuje vycistit, ac od zacatku vysazeni HA mam men.pravidelnou,ale platicko jsem tehdy dobrala cele,abych si nerozhazela cyklus.
Ahoj holky maminky, těhulky, všechny! ![]()
Mám dotaz ohledně HA.
Když jste vysadily antikoncepci, měly jste „rozházený“ cyklus? Případně jak dlouho vám trvalo než se vše srovnalo..?
Já vysadila HA někdy ke konci července. MS mám stále nepravidelnou: jednou 62 dní nic, pak MS, pak to bylo 32 následovala MS a momentálně to trvalo 52 a teď mám MS(jsem tedy ráda že jí mám, přece jen bych uvítala pravidelnost)
![]()
Děkuji, budu ráda za každou odpověď ![]()
Ja beru antinu uz od 18 let, nyni je me 25 let, a mam ditko 22 mesicniho syna.
Kdyz jsme se chteli snazit o miminko ani jsem nedobrala platicko vysadila jsem hned v pulce nejak. A zacali jsme se snazit, trvalo nam to asi jen 3 a pul mesice..
S menstruaci nemam zadny problem, nikdy jsem nemela zadny problem, ani po vysazeni HA.
Brala jsem antiko 12 let, teď to je rok a půl, co jsem ji vysadila. Žádné problémy jsem neměla. Ale vím, že se to stává, já bych ještě vyčkala, podle mě se to časem samo srovná.
Jestli jsi měla problémy s menzes před HA nebo jetli si během HA neměla 7 denní pauzu, budeš se srovnávat po vysazení déle.
Já jsem vysadila v polovině července a do dnes nemám cyklus srovnaný
![]()
Doporučuji přečíst příbalový leták. Já vysazovala YAZ a ten má uvedeno, že ho můžete vysadit kdykoli a nic by se nemělo dít.
Cyklus se většinou srovnává sám, ale mám pár kamarádek, které musely na vyvolávání MS
![]()
Stejně nevím, proč zatím nevymysleli něco lepšího, než HA. Vždyť to je hroznej zásah do těla. Koho to napadlo?
Ahoj, ráda bych vysadila antikoncepci. Mohu ji vysadit až doberu celé platíčko, nebo i třeba v půlce? A o miminko se můžeme začít snažit hned, nebo je dobré „zajistit si“ pravidelnou menstruaci. Díky P.