Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych zkusila bylinkové čaje. Dobrý na úpravu cyklu je prý kontryhel, řebříček, v lékárně ti určitě poradí. Nebo mají už i přímo namíchané ženské čaje, nejsou ani drahé ![]()
Já MS nikdy neměla pravidelnou, takže když jsem automaticky chodila na vyvolávačku 40. den cyklu, tedy 40 dní od začátku poslední menstruace.
@Peczka píše:
Já chodívala ten týdne po vynechání MS a dala mi hned vyvolávačku. Někomu pry doktor dá až po 14 dnech od vynechání. Taky jsem zklamaná přes rok se snažíme, cyklus po vysazení jsem měla pravidelný a poslední 2 měsíce mi to blbne. Minule přišla MS po 34 dnech a dnes po 37. Naštěstí u mě přišla sama. Zkus ze srandy ještě jeden test a pokud bude negativní, tak už bych šla na vyvolávačku, at se ti to uplně nerozhodí.
Tak jsem si dělala dnes ráno test a byl pozitivní
Jsem mile překvapena a hrozně šťastná, za chvíli jdu volat gyndařce ![]()
@Mishelka27 Tak tím se vyřešily všechny čaje a vyvolávačka
Gratuluju ![]()
@SussieS píše:
@Mishelka27 Tak tím se vyřešily všechny čaje a vyvolávačkaGratuluju
Dekuju
ano tim se to vyresilo, nejak tomu porad neverim ale zarove jsem stastna…
Ahoj holky, tak jsem minulý týden taky vysadila:) Ale ne kvůli těhotenství. Začala jsem ji opět brát po porodu a nedělalo to úplně dobrotu. Tak jsem si řekla, že se na ni vyprdnu úplně.
Zhubly jste některá po vysazení? Nebo šly kila pak lépe?:) Děkujiii
@Lejaa Já jsem přibrala ted jak jí beru a když jsem se začala na jídlo soustředit, tak hubnu i bez vysazení
Mě naběhly ale asi jen tři kila
@DeTer
Já to právě nedokážu posoudit:)
Brala jsem ji 8 let a za tu dobu nabrala 10 kg, ale to mohlo být čímkoliv, sedavým zaměstnáním a podobně:)
Pak jsem vysadila, otěhotněla, porodila..:) dokud jsem ji nebrala tak mi přišlo, že kila po porodu jdou dolů, pak jsem ale opět najela na antikoncepci, protože jsem nekojila, tak poměrně brzo, tuším, že to bylo hned po šestinedělí. A kila už dolů nešla (díky bohu ani nahoru
).. Teď jsem ji brala cca rok, tak čekám co semnou vysazení zas udělá:)
@Lejaa Heled já byla docela zoufalá. Nakonec jsem přišla na takovou mojí osobní kravinu. Málo piju, takže jsem se zavodnila. Ted jak piju dva litry denně, tak se ztratily otoky a mám zase svou váhu. Teda musím uznat, že antina skutečně zvyšuje apetit
takže omezuju porce a držím to
Dlouhodobě jí snad brát nebudu. Potřebuju se jen srovnat a pak půjdu zase do něčeho ověřenějšího. Před těhotnestvím jsem používala Nuvaring a žádý apetit ani žádný kila nahoru. je tedy dražší, ale jednaznačně můj favorit
Já vysadila antik. v březnu a od té doby jsem nabrala 6kg
nejsem těhotná. Myslela jsem si, že váha půjde spíš dolů a ono toto. Nechápu. Navíc mi přestala chodit ms, byla jsem na vyvolání a jen jsem slabě zašpinila, tal nevím co dál…Beru gynex a kontryhel. čaj, nemá některá podobnou zkušenost?
@DeTer píše:
@Lejaa Heled já byla docela zoufalá. Nakonec jsem přišla na takovou mojí osobní kravinu. Málo piju, takže jsem se zavodnila. Ted jak piju dva litry denně, tak se ztratily otoky a mám zase svou váhu. Teda musím uznat, že antina skutečně zvyšuje apetit![]()
takže omezuju porce a držím to
Dlouhodobě jí snad brát nebudu. Potřebuju se jen srovnat a pak půjdu zase do něčeho ověřenějšího. Před těhotnestvím jsem používala Nuvaring a žádý apetit ani žádný kila nahoru. je tedy dražší, ale jednaznačně můj favorit
No jídlo je kapitola sama o sobě
toho já se vzdát prostě nikdy nedokážu. Jsem takový gurmán. Jako nepřežírám se, myslím si, že jím docela střídmě, ani do sebe necpu hamburgery, kokakoly, čokoládičky atd. Na sladké obecně moc nejsem. Ale zas dobré jídlo si dám ráda, steak, nebo domácí buchtu, to zas jo.:) Jako uspokojí mě i salát..
Ale chce to pohyb asi,… ![]()
Ahoj, stala se mi taková nepříjemnost. Myslela jsem si, že mám ještě jedno platíčko HA, ale neměla. Dnes mám poslední den pauzu a zítra bych zas měla začít brát aktivní pilulky, které nemám. Dnes jsem byla v lékárně a bohužel zrovna mojí HA neměli skladem, takže se musela objednat. Je mi jasné, že když HA vysadim, že už nebudu chráněná, ale bude to mít i další účinky? Bude vadit, když hned další MS začnu HA zas brát? Nebo se musí mezi přestávkama s HA dělat delší pauza?
A nemají ji třeba v jiné lékárně? A i když ji objednají, tak ji budeš zítra mít, ne? Aspoň u nás to bývá hned do druhého dne.
Šla bych do jiné lékárny. Pokud by jsi zítra nevzala, ale ve středu už by jsi prášky měla, bylo by to klasické zapomenutí v 1. týdnu a musela by jsi se následující týden chránit ještě jiným způsobem
Ahoj holky,
21.3. jsem vysadila HA po 5ti letech… MS se dostavila 3. den a trvala normálně 7 dní. Pak se MS dostavila po 33 dnech tedy 27. dubna a končila 4.5… a od tý doby pořád čekám a ono furt nic…
Dneska je to cca 52 dní od poslední menstruace…jak dlouho mám ještě čekat?? Vím že se chodí na vyvolávačku ale nevím po jaké době od nedostavení MS. Test jsem si dělala 27.5. a byl negativní. Dneska si projistotu udělám další, ale určo bude negativní, žádné změny na sobě necítím.