Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Magda Dočkalová Myslím si, že HA je už sama o sobě pokrok. Jsem ráda, že to někoho napadlo, v dnešní době už by si to plno ženských bez ní nedovedlo představit.
@Pomka píše:
@Magda Dočkalová Myslím si, že HA je už sama o sobě pokrok. Jsem ráda, že to někoho napadlo, v dnešní době už by si to plno ženských bez ní nedovedlo představit.
To jo, ale nešlo by to bez tolika chemikálií? ![]()
Ahoj brala z Vás tady některá Minisiston? Jak Vám bylo po vysazení chodila Vám menses normálně? Díky ![]()
Mohu se zeptat, co je to ta listovka? Jinak já ted vysadila antikoncepci a hned jsem skončila v nemocnici. Měsíčky jsem skoro ani nedostala jen jeden den velmi slabé špinění. A 2 dny na to obrovská bolest břicha na práve straně, musela jsem jet v noci do nemocnice. A diagnóza - Otekly mi žlázy, to mi rozdráždilo slepák a zavzdušnili se mi střeva na pravé straně…Následek vysazení antikoncepce. Tak doufám, že mě to nečeká i za měsíc.
Tyjo, to jsem ani netušila, že s tím mohou být takové potíže… snad budeš brzo ok…
Zdravím, jak to tady tak čtu, jsem ráda, že nejsem sama. Ne že bych přála problémy ostatním, ale celkem jste mě uklidnily. Po víc jak 10 letech jsem musela vysadit HA(Lyndinete). Prášky neberu teprve 10 dnů, ale neskutečně mě bolí prsa, pořád pociťuju bolest v podbřišku, jako když mám těsně před menstruací, nikdy jsme neměla ploché bříško, ale teď se sotva nasoukám do kalhot a navíc jsem i strašně náladová. Je možné, aby to tak působilo? S HA jsem nikdy neměla žádné problémy, to co je teď, je peklo ![]()
Ahoj,
Minervu beru asik necelé 4 roky, od svých 19let. Teď nemám přítele, tak uvažuji o vysazení, vím že je to svinstvo, takže bych se toho chtěla zbavit. Před tím než jsem ji začala brát tak jsem měla problémy s menses i s pletí. V době, kdy HA beru se plet zlepšila a i menses je pravidelný, bohužel přibrala jsem asik 5 kil
Ovšem s vysazením furt váhám, aby se mi akné opět nevrátilo a cyklus se zas nerozházel a abych navic estě nepřibrala. Také jsem četla o nadměrném ochlupení. Tak jsem se chtěla zeptat, zda nebyl na tom někdo stejně a nema zkušenosti s vysazením této HA.
@ajajaja No já měla před prášky problémy jako bolestivost v podbříšku a siilnou a častou menstruaci. Po vysazení to mám zase často tak po 19.ti dnech. HA jsem brala 7 let, a těd neberu 3 měsice. Bolesti zatím nemám. Začala jsem dost hubnout. A za vysazení to určitě stojí, příjde mi, že jsem byla hrozně utlumená práškama. Zlepšila se mi nálada a chuť na sex:D
Děkuji za odpvěd, mám z toho vážně obavy…každopádně, brala si když si vysadila nake podpurne prostredky, vitaminy, byline caje atd?
@ajajaja Nee nebrala, akorát se mi trochu ještě opupínkoval obličej, ale teď to začalo opadat:) Ale asi začnu brát myslím vitamín E, ma na měsíčky prej lepší vliv:))
Já vysadila jinou antikoncepci a moje tělo se dává dohromady už 6 měsíců (myslím cyklus, bolestu v podbřišku, prsou apod.) Pokud jsi měla problémy s cyklem před HA, tak se ty problémy nejspíše vrátí, tak jsem to četla. Ale je to individuální. Podle mě nemá cenu vysazovat HA na dobu menší, jak jeden rok, jen se to tím rozhází víc, ale to je můj názor. Po vysazení jsem shodila jen tak dvě kila, asi to byla zadržená voda, jím stejně jako předtím a zjistila jsem to náhodou.
Vysadila jsem antikoncepci po celkem dvouletém braní (nejdřív Lindynette, pak Nelya - takže oboje hodně slabé). Čekala jsem hrůzu, ale nepřišla žádná změna. Asi špatná (žádná změna s pletí, žádná změna s vlasy, nic), ale ani dobrá (žádný pocit zázračného očištění nebo zlepšení nálady). Cyklus mi naskočil hned téměř na den přesně (tj. dostala jsem to asi do dva dny později, než bych to dostala s antikoncepcí), nepřišly žádné ukrutné bolesti ani krvácení jako z hydrantu. Teď je to cca půl roku od vysazení a připadá mi, že antiko zanechala pár pozitivních účinků - menstruace mi připadá slabší, bolesti při MS jsou menší, bolesti břicha, které jsem měla před nasazením antikoncepce (důvod - cysta), se nevrátily. Zatím to tedy u mě vypadá, že vysazení nemusí být hrůza. Hodně štěstí všem! ![]()
Ja jsem od predchoziho prispevku shodila bez HA jeste kilo a zmizela mi celulitida, ktera me hodne stvala
je to prekvapeni, asi zadrzena voda nebo nevim. A moje chut se sex se neda srovnat!! Hned se mi zlepsil vztah s manzelem ![]()
Zdravím,
chystám se vysadit antikoncepci, beru ji rok a půl. Nevím zda ji vysadit, když jsem začala druhou řadu, ale zase jsem ji brala tnto měsíc v kuse, a před třemi týdny jsem zvracela, tak jsem musela si vzít dva. Je to bezpečné? A jaké jsou následky? Brala jsem půl roku Mineru a ted beru Nelyu(nejnižší hormony) Děkuji moc ![]()
@MarkétkaU Pokud jsi vzala posledních 14 prášků správně (jako že podle popisu ano), tak klidně vysadit můžeš. A jaké jsou následky?
Ochrana končí s poslední užitou pilulkou