Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kolem třetího měsíce po porodu mi začaly strašně padat vlasy. Už jsou tak dvě třetiny pryč.
Napadlo mě, jestli nemůže být příčinou braní antikoncepce Azalia. Zkoušela jste některá vysadit a zlepšil se potom stav vlasů? Nebo se to spraví samo a nemusím vysazovat? Už jsem z toho fakt zoufalá. ![]()
To nebude Azalii, po obou porodech mi ca po trech ctyrech mesicich zacaly priserne vypadavat vlasy, po chomacich. Pomohlo ostrihat a uzivat Biosil z lekarny. A azalii beru ted taky (po prvnim porodu ne) a vlasy mi nepadaji (ted je to osm mesicu od porodu)
Mi nepomohlo nic, padaly asi 8 mesicu. Ted uz je to lepsi. Nechala jsem se ostrihat, brala Viaderm, Biosil a nakonec to byly jen vyhozene penize ![]()
Právěže beru už 2 měsíce Biosil, matlám na hlavu Capillan a nic.. ![]()
Já ji právě kvůli tomu vysadila. Vlasy mi začaly padat až když jsem Azalii začala brát a to v šíleným množství, byla bych do pár měsíců plešatá. Po vysazení to bylo už po týdnu mnohem lepší ![]()
Mě po porodu taky strašně padaly vlasy a přešlo to až tak po třičtvrtě roce.
@petra432 Zajděte si na kožní, tam vám něco poradí a třeba i předepíšou. Mě teď padají vlasy taky dost. Kožní mi řekla, že si mám koupit Neocapil a předepsala mi (bez doplatku) Alpicort a k tomu ještě dvoje dělané kapsle (zinkové a methioninové). Uvidíme - snad to pomůže. Jo a moje holička zase říkala, že jí kožní předepsala sněžení. To je prý nějaká terapie tekutým dusíkem. Prý jí to dost pomohlo. Tak přeji hodně štěstí ![]()
Ne - je to porodem. je to zcela přirozené, nedá se s tím dělat nic jiného, než počkat, až dorostou nové.
Každý vlas má několik fází. - růstovou, která trvá několik let - vlas roste. přechodnou, kdy přestává růst a jen je ve vlasovém váčku- ta trvá pár měsíců. A pak klidovou, kdy ho pomalu vytlačí z váčku nový vlas- to bývá pár týdnů.
A hormonální bouře pří porodu u části vlasů ukončí růstovou fázi a přesune je do přechodné - no a teď začínaj padat. A prostě vypadaj.
Maximálně tak můžete začít brát nějaké doplňky kde bude křemík a zinek, aby ty nové rostly zdravé. Ale s těmi padajícími se prostě musíte smířit.
Nikdy po poprodu nevypadají všechny a dorostou po nich nové. Jen teda rostou maximálně ten 1 cm za měsíc, no.