Azbest v bytě

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4228
14.6.12 10:09

Barboro, můžu s zeptat jak probíhala sanace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
14.6.12 10:12

Jinak my, máme čističku ionic triton x6,ta by měla pohlcovat i mikročástice radonu, jakou budete pořizovat vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.7.19 21:50

Je to azbest?

Chceme rekonstruovat starou buňku na zahradní domek. Uměl by někdo poradit jestli je na obrázku azbestová izolace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.7.19 22:25

Mě to přijde jako čedičová vata. Jak je tam ta izolace dlouho?

• Citovat
  • Upravit
9164
4.7.19 22:29

Řekla bych, že to azbestová vlákna jsou. Likvidaci by měla provést firma na to pověřená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
4.7.19 22:35
@pannda píše: Řekla bych, že to azbestová vlákna jsou. Likvidaci by měla provést firma na to pověřená…

Ale možná má Janli pravdu, že to bude tvrzená čedičová vata. Azbest je víc tzv. papirovej a neměl by hořet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.7.19 23:12

@pannda taky mám pocit, že ta azbestová vypadala jinak, jenže ruku do ohně za to nedám.

@VikušS zkus ty fotky poslat na tuhle firmu, tam ti řeknou jestli to azbest je nebo ne.
://waressan. cz/likvidace-azbestu/

• Citovat
  • Upravit
25179
4.7.19 23:22

Holky, koukám, že se vyznáte! Je pravda, že dřív se dávaly azbestový destičky do vlaků na brzdy? Tvrdil mi to soused…Vlakem jezdíme často, i s dětma, v létě onka otevřený, tak mě to dost vyděsilo. To musí bejt nesmysl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.7.19 23:26

@pe-terka to víš, baba z vesnice :mrgreen:. Ne, není to nesmysl. Dřív byl azbest i na brzdových destičkách u aut. Ale můžeš být naprosto v klidu. Dneska se už azbest nesmí používat prakticky nikde, kde dochází k jeho uvolňování, takže vlaky i auta mají dávno brzdy z bezpečných materiálů.

• Citovat
  • Upravit
25179
4.7.19 23:33
@Janli píše:
@pe-terka to víš, baba z vesnice :mrgreen:. Ne, není to nesmysl. Dřív byl azbest i na brzdových destičkách u aut. Ale můžeš být naprosto v klidu. Dneska se už azbest nesmí používat prakticky nikde, kde dochází k jeho uvolňování, takže vlaky i auta mají dávno brzdy z bezpečných materiálů.

waw, ty máš vědomosti :palec: A nevíš, jak je to u těch vlaků dlouho, co je azbest odstraněn? Nejstarší děti už mám čerstvě dospělé, a co jsme se s nimi najezdili vlakama!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.7.19 23:46

@pe-terka jestli si to vybavuju dobře, tak u aut se to řešilo někdy přelom osmdesátých a devadesátých let a u vlaků to asi bude stejně. Takže tvých dospělých dětí se to netýká. Navíc tam to uvolňování bylo vcelku minimální. Ten problém se týkal hlavně lidí, kteří pracovali s izolací a vyloženě dýchali uvolněná vlákna. Ona ani ta izolace není vyloženě nebezpečná, když je zadělaná někde ve zdi. Problém je až když se s ní začne hýbat.

• Citovat
  • Upravit
25179
4.7.19 23:49
@Janli píše:
@pe-terka jestli si to vybavuju dobře, tak u aut se to řešilo někdy přelom osmdesátých a devadesátých let a u vlaků to asi bude stejně. Takže tvých dospělých dětí se to netýká. Navíc tam to uvolňování bylo vcelku minimální. Ten problém se týkal hlavně lidí, kteří pracovali s izolací a vyloženě dýchali uvolněná vlákna. Ona ani ta izolace není vyloženě nebezpečná, když je zadělaná někde ve zdi. Problém je až když se s ní začne hýbat.

Díky moc za odpověd :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.7.19 20:01

Děkuji všem, nakonec jsme vše odvezli, nebylo zbytí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
7.7.19 10:42
@pe-terka píše:
Holky, koukám, že se vyznáte! Je pravda, že dřív se dávaly azbestový destičky do vlaků na brzdy? Tvrdil mi to soused…Vlakem jezdíme často, i s dětma, v létě onka otevřený, tak mě to dost vyděsilo. To musí bejt nesmysl :nevim:

jj, dávali se do brzd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný