Azitromycin pro děti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
789
24.4.12 19:00

Azitromycin pro děti?

Dobrý večer všem, mám takový dotaz. Dnes jsem byla u doktorky a předepsala malé ATB Sumamed, v lékarně mi řekli, že je tam drahý doplatek, ale že mají alternativní ATB Azitromycin 250 mg. Dnes večer jsem jí teda dala první tabletku a pak mě napadlo přečíst si příbalový leták. V něm je uvedeno, že je přípravek vhodný pro dět až od 45 kg hmotnosti. Malá má 23 kg (6 let). Nemáte s tímto lékem někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19746
24.4.12 19:53

Nejsem si jistá, zda můžou v lékárně na předpis vydat něco jiného, než předepsal lékař, myslím, že 100% ne, i když je v tom ta látka stejná.
Nám to udělali jednou, když se to ATB, co nám předepsala lékařka, momentálně nevyrábělo, tak nám dali tuším místo Ospamoxu - Amoksiklav, ale konzultovali to přímo s ní.

Jinak moje děti měly sumamed několikrát a jako jediné ATB jim zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
24.4.12 20:00

No já právě nevím, vím že se o tom dost diskutovalo, že doktor může něco napsat, ale lékárník může nabídnout i něco jiného. Spíš mě zarazilo to, že je na tom letáku napsané od 45 kg a lékárnice nám dala tady ty ATB, i když věděla stoprocentně že jsou pro moji dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
24.4.12 20:05

Hlavně jestli vám je správně nadávkovala :roll: . Zkus zavolat zítra dr. a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.4.12 20:09

k tomu správnému dávkování - mám teda zkušensot, že spíš v lékárně se ujišťují, že lékař napsal to či ono a že se jim zdá dávka jiná. Mě takhle kdysi doktorka silně předávkovala

A jinak si myslím, že pokud ten lék není, že mohou vydat jiný se stejnou účinnou látkou. Tak bych se podívala, jaká dávka pro těch 45kg je a odhadla, jestli přepočítali na vaši váhu…a případně se přeptala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
24.4.12 20:20

Díky moc za radu. Doktorce určitě zavolám. Balení je 250mg, a normální dávkování je první tři dny 500mg jednou za den a pak 250mg jednou za den a my máme brát 250mg denně podle lékárnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.4.12 20:28

takhle od oka to vypadá, že to teda upravila na tu váhu. Ale nejsem dr a nejsem lékárník

Já si myslim, že lékárníci jsou znalí. Dost často řeší, že doktoři něco napíšou, že to neni vhodné - podle příbalu (a doktor to napíše, protože zas z jiných zdrojů ví, že to lze). Ale podle příbalu vědí. Takto bych se nebála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lightsun
24.4.12 20:41

Azitrox obsahuje stejnou účinnou látku jako Sumamed, bez bližší znalosti toho proč užíváte se mi ale dávkování zdá v pořádku. Dává se i dětem, samozřejmě, Sumamed je i v sirupové formě (no delší dobu nebyl…)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA