Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, prosím poradíte co pít při zvracení? malá zvrací poprvé v životě a všechno, teď už i čaj, co vypije. A kdy jet třeba k dr? děkuji moc za případné rady. ![]()
Ledovou cocacolu po lzickach. Fakt ledova, z lednice, dat lzicku, za 5min dalsi. Zklidni to zaludek. Jinak na piti matovy caj, taky je na zaludek.
po lžičkách ledově vychlazený černý čaj.
K doktorce bych zatím nejela. Sleduj jestli nemá suché rty, bílý jazyk a jestli když sevřeš mezi prsty kůži na břiše se po povolení rychle napne.
a jak dlouho zvrací??? Nebolí jí něco, co teplota????
Kola i čaj vychlazené pomáhají, ale u malých dětí je zvracení dost nebezčné.
Já jsem tak trochu v tomhle divoká a raději bych k mudře zašla hned.
Malej jsou čtyři roky, zvrací od tří cca. Zkusím vychlazený čaj.
@Nelluška : zkus, ale každopádně jen po lžičkách a s přestávkama
mám s tím zkušenosti. černý čaj s cukrem. po lžičkách. pokud bude zvracet veškeré pití a bude malátná, k doktorovi, pošlou vás na kapačku na den, nebo dva.
hlavně hodně studený až ledový…taky máme zkušenost…a kdyby bylo hůř tak kup v lékárně kulíšek to je roztok, který dodá vše potřebné aby nedošlo k dehydrataci…a jak tu psaly holky žádné pití jen po lžičkách a pomaličku aby se ten žaludek stihl zklidnit a příliš se nenaplňoval hlavně trpělivost a nestresovat se…
…a ať to brzo přejde..
ahojky skus malinovou štávu s ledem je to asi 5 let zpátky co mi to dávali v nemocnici
Nám se na zvracení vždycky podávala vychlazená Cola, ale po lžičkách, jen trochu. Pokud má v těle zánět, tak ani ta ale nepomůže a budete muset na kapačky. Má teplotu?
proč bychom museli na kapačky? přece při každém zvracení nemusíme hned jí na kapačky.
Ono když se zvrací dost často, třeba co pů hodiny, a pak když se zvrací i to co vypije, tak je dehydratované a na to jsou kapačky. ![]()
Doporučuji ledovou colu, odbublinkovanou, po troškách. Černý čaj já osobně zvracím taky a dcera to má asi po mě, taky ho neudrží. Cola v pohodě.