Azoospermie a dárce spermií, zažil někdo také?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Martas95
13.10.25 15:10

Azoospermie a dárce spermii

Zdravím, chci se zeptat zda máte někdo podobnou zkušenost. Já trpím Azoospermii a s přítelkyní docházíme do CAR. A ted ta zapeklitá věc buď podstoupím operaci TEŠE a nebo využijeme spermie od dárce, což by bylo méně komplikované s mnohem méně riziky, jenomže já mám takový divný pocit nebo spíše strach že dítě které vlastně nebude biologicky mé nepřijmu. Zažil jste to někdo také? Popřípadě jak jste se stím srovnali? Dekuji moc za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15102
13.10.25 16:43

Proč sem píšeš ty i tvoje přítelkyně stejné dotazy? A do dárcovských spermií nechod. Dítě nebude biologicky tvoje a očividně a tím nejsi srovnaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33205
13.10.25 16:58
@Martas95 píše: Více

Ne, dárcovské spermie nebrat, už tedˇvíš že by s tím byl problém. A nestačí jedna diskuze? Vždytˇpřítelkyně čte i tuhle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martas95
13.10.25 17:37

@arinecka dal jsem to jsem za sebe. Díky za velice pozitivní přístup

• Citovat
  • Upravit
Martas95
13.10.25 17:37

@karkarka máte zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
15102
13.10.25 18:23

Ne, pro mě je dárcovské vajíčko nebo spermie něco, do čeho bych nikdy nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33205
13.10.25 18:42

Já teda za sebe můžu říct, že bych ani nedala třeba darované vajíčko, je to ta samá situace, sice bych to dítě odnosila a porodila, ale nebylo by bio moje. A to bych prostě nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1360
14.10.25 06:32

Proč nechcete zkusit TESE? Vždyť ženy podstupují mnohem horší utrpení už jen v těhotenství a porodu. Nebo při lékařských zákrocích v děloze.
Nebo je důvod větší jistota?

To bych chápala…s TESE to může být na dlouhou dobu, náročné IVF utíkající čas, postupná deprese z toho že jsem zklamal. Nezdary mohou mít dost negativní vliv na vztah pokud budou dlouho. Můžete i ztratit ženu. Stojí to za to? Co by se stalo pokud byste nechtěli mít dítě jinak než z TESE? Přijdete o ženu a i možnost dítě alespoň vychovat.

Vy budete mít problém s každým otěhotnět. Je třeba po určitém čase to zvážit, zda by dárce nebyl cestou. Můžete se s tím zkusit smířit postupně mezitím co zkuste TESE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4067
19.10.25 16:32

Osobne bych TESE vyzkousela. Nevim, co je primo za problem, ze trpite azoospermii, ale chtelo by yo konzultovat s odbornikem - to neni CAR v tomto pripade. Myslim, ze tu je i diskuze na toto tema a nekdo doporucoval doktora.

Nejdrive bych vyzkousela vsechno, nez bych uvazovala o darci. Darce je samozrejme take moznost, ale vetsinou ne ta prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí