Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobry den, zajímalo by mě, zda je možné mít všechny testy v pořádku..i NK buňky a stejně se nedaří - buď se embryo po ket vůbec nechytne nebo biochemko… Chtějí ještě vzít NK buňky z dělohy, ale prý to asi bude v pohodě.. už nevím.. kdyby ne..mám strach z kortikoidů
@Rena7819 píše: Více
Zažila jsem holčinu, co se povedlo na sedmý pokus.
A proč strach z kortikoidů? U IVF se dává velmi malé množství.
Nk bunky jsem mela z krve v poradku, zato z delohy ne.
Kortikoidy se nelecilo, mela jsem imunoglobuliny.
Ty embrya mas po PGT-A?
@LucieKLuc píše: Více
Mám poslední pokus s dárkyní vajíček a za genetiku 8 embryy po mně chtěli 64 000, takže je mám bez genetiky…prý když dárkyně je mladší než 35 let tak genetika nejde ha pojišťovnu.. ale nikdy se mi embryo ani nechytlo…první KET s dárkyní moje jediné biochemko… A jelikož už je to několikátý nezdařený transfer, tak doktor chce vzít i NK z dělohy… to jediné mi nedělali
@debra.morgan píše: Více
Hodně sem četla, že probraly ženy i třeba 30 kilo i víc a měli hrozný problémy kvůli tomu… I se jim změnil obličej ![]()
Ted jsem se divala na nick, uz jsem ti odpovidala.
Na mem doporuceni se nic nemeni, i ja si platila genetiku jako samoplatce, protoze nejsem pojistena v Cechach.
Maximalne jeste ERA test ale NK bunky z delohy a PGT-A je minimum, jinak nevis, kde hledat problem.
Jo. Já jsem pri léčbě neplodnosti přibrala deset kilo. Něco vlivem léků, něco tím, jak mi byl furt zle a pohyb šel stranou. Pak jsem přibrala 2× v těhotenství. Pak mi postavu změnila předčasná menopauza. Tak. Teď jsem dva a půl roku od druhého porodu a mám deset kilo navíc plus rozhodně nevypadám stejně - to rozložení hmoty je příště jiné. S tou nadváhou hodně bojuju a věřím, že to dám. Ale i kdyby ne, za ty děti mi to stojí.
Vedle v diskuzi si stěžuješ, že chlap doma jen čučí do mobilu a nic s ním není. Tak proč s ním chceš za každou cenu dítě? Tohle nepochopím.