Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Zkus vygooglit nejaky tel cislo treba na bily kruh bezpeci nebo podobne a tam zavolat, budou vedet
@spiky01 píše:
Zkus vygooglit nejaky tel cislo treba na bily kruh bezpeci nebo podobne a tam zavolat, budou vedet
To jsme už zkoušely ale tam je potřeba trestní oznámení a z toho má ona strach ![]()
Ahoj…posílám stránky organizace, která se zaměřuje na pomoc ženám v právě takových situacích…nabízejí pomoc psychickou i fyzickou…pomůžou ve výběru azyláku..zajistí papírovaní…určitě tam hned zavolejte a dejte vědět jak jste dopadly:) http://linkapomoci.cz/?a=1
@Mikina Tak to asi nebude platit všude, vím že berou i nezaměstnané, o jednom co tam byl a stále je vím a je pořád bez práce ![]()
@Zupa píše:
@Mikina Tak to asi nebude platit všude, vím že berou i nezaměstnané, o jednom co tam byl a stále je vím a je pořád bez práce
možná má důchod to stačí, ale musí mít pravidelný příjem, aby měli jistotu, že zaplatí
Ja hledala azylaky pro nase neplatici najemniky a nasla jsem nekolik, ktere dokazali v krizi prijmout zenu ihned. Jinak je podminka vyjadreni lekare a socialky. prijem tam nebyl, ale muselo se myslim zaplatit treba mesic dopredu, coz ale bylo par stovek.
V každém okrese má sociálka k dispozici tzv. krizová lůžka - pro krátkodobý pobyt právě v takových případech. Být kamarádkou, kontaktuju sociální pracovnici, všechno jí řeknu a dožaduju se právě toho „krizového lůžka“. Je to myslím na týden, v Brně a v Blansku stoprocentně jsou.
Nevím, jak to mají matky s dítětem.
Já hledala azylák pro muže, který byl na ulici. Musel sehnat práci, což je dost postavené na hlavu, když smrdí, vypadá divně, a má si najít práci. Dopadlo to dobře.
@Pudloslava píše, že není problém
Ahojte, v první řadě prosím o anonym, jde o mojí kamarádku a podle mého nicku by ji blízké okolí mohlo odhadnout.
Přítel ji bije, pořád má nějaké výmluvy proč neodejít, že ji na azyl nevezmou tak rychle, že stejně by se na ní nedostala řada… Prostě stále jen se vymlouvá přitom vím, že by ráda sama odešla ale má strach, že to s miminem nedá (je v pátém měsíci)a tak trochu ho pořád omlouvá, je v tom zamotaná. Dneska mi volala, že ji zase bouchl a teď je v nemocnici protože krvácí…
Na netu jsem vyčetla o nějaké asistenční sociální službě, která by jí vyřídila tyhle věci, třeba kdyby to bylo dál než v jejím městě atd. Je možné ji sehnat do konce týdne někde azylový dům? Její chlap jede od zítřka do neděle pracovně pryč a bude lepší, když to nebude v jeho přítomnosti, je to rapl.
Takže vás prosím, kdo máte vlastní zkušenost, nebo třeba v rodině, okolí, poradíte mi, co se musí udělat, aby se tohoto docílilo? Měla už i zlomenou ruku ale k doktorovi nešla, respektive šla ale „spadla“
Kdyby byl někdo ochotný poradit po SZ, ráda napíšu ale tady jen NN.
Za všechny rady děkujeme