Babička a sladké pití dceři
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Babička a sladké pití dceři
Dobrý den, dceři jsou 2 roky a babička ji začala dávat sladké pití kdykoliv přijdeme na návštěvu. Babičku má ráda, ona by se pro ni rozdala o tom nemuzu rict ani slovo. Ale nerespektuje bohužel sladkosti. Nad nějakým kouskem sladkosti primhourim oko, protože to nemá denně. Ale sladké pití mi vadí. Koupila ji hrneček, který ma u ni a hned od první chvíle ji tam dala přeslazený čaj i přes protest můj i manžela. Pak zkoušela šťávu a teď sladkou minerálku. Můžu říkat co chci a nezajímá ji to. Jde mi o to ze nechci aby si na to malá zvykla. Teď kdykoliv k ni přijedeme už běží a říká babi pití. Posledně na obědě řvala ze nechce vodu (svou lahev co jsem ji vzala sebou). Říkám si co když tam půjde třeba na 2 dny a bude pit jen sladké tak už ji to neodvyknu😔 holky moc to řeším nebo je ten strach oprávněný, mate někdo podobnou zkušenost?
Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud je to pro vás opravdu tak důležité, tak to babičce důrazně vysvětlit a zdůvodnit. Určitě bych jí řekl, že je nedávání sladkého pití pro vás důležité a pokud to nebude respektovat, že vám to bude moc líto, ale nebudete k ní jezdit.
- Citovat
- Upravit
Zkusila bych se předem pobavit. Nevím čí je to babička. Pokud tvá, tak bych se s ní třeba sešla o samotě bez nikoho a vysvětlit, že jinak omezíš návštěvy.
Pokud i po upozornění to nedokáže akceptovat. Tak bych ten hrneček vzala a vylila. A pokud ani tak to nedokáže pochopit tak i bych se zbalila a jela domů! Má vás jako rodiče akceptovat. My dceři po druhém roce začali dávat občas džusíky, a samozřejmě začala odmítat vodu… zpětně toho litují. Ale zvládlo se to zase zvrátit… nyní ji je osm, pije hlavně vodu a džus, štávu do vody má na zpestření… ale ted o vánocích si i sama řekla o čistou vodu, že už ji to sladké pití nechutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak často tam je? A samozřejmě ji odvykneš, když jí doma sladké pití nedáš. Na jednu stranu je to nerespektování tvého přání, na druhou stranu, kolik času u ní strávíš a ona toho za tu dobu vypije? U tchyně to bylo stejné, ale děti tam byly celkově málo, tak jsem neřešila. A hlavně, ony od určitého věku samy sladké pití nechtěly a dožadovaly se vody nebo neslazenéh čaje. A jim už babi vyhověla. Takže, jak si ji naučíš doma, bude to hlavní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprosto neřeším co děti jedí a pijou u babiček, pokud by nešlo třeba o alergie. Ale sladké pití jednou za čas
Doma to nedáváme, holky normálně pijou vodu a čaje, u babičky mají džusíky a šťávy, semtam sladkost. Neřeším, doma to běžně nepovoluju, o nic nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teriiiy píše:
Dobrý den, dceři jsou 2 roky a babička ji začala dávat sladké pití kdykoliv přijdeme na návštěvu. Babičku má ráda, ona by se pro ni rozdala o tom nemuzu rict ani slovo. Ale nerespektuje bohužel sladkosti. Nad nějakým kouskem sladkosti primhourim oko, protože to nemá denně. Ale sladké pití mi vadí. Koupila ji hrneček, který ma u ni a hned od první chvíle ji tam dala přeslazený čaj i přes protest můj i manžela. Pak zkoušela šťávu a teď sladkou minerálku. Můžu říkat co chci a nezajímá ji to. Jde mi o to ze nechci aby si na to malá zvykla. Teď kdykoliv k ni přijedeme už běží a říká babi pití. Posledně na obědě řvala ze nechce vodu (svou lahev co jsem ji vzala sebou). Říkám si co když tam půjde třeba na 2 dny a bude pit jen sladké tak už ji to neodvyknu😔 holky moc to řeším nebo je ten strach oprávněný, mate někdo podobnou zkušenost?Děkuji
Mě přijde, že to moc hrotis. Mě taky babky neposlouhaj. Doma hold má čaj, vodu a když už něco sladkého tak to riznu na pul
. Místo ovoce dostává u babičky brumiky, tvarohy a já nevím co ještě. Taky má pocit, že když to není čokoláda tak to není sladké
![]()
Buď budeš na babičku přísná ty i manžel nebo to u ní tolik neprozivej.
- Citovat
- Upravit
@teriiiy Měli jsme to tak také a domluvy nepomohly, „naštěstí“ babička bydli docela daleko, tak tam děti nejsou často. Doma jsou zvyklé pít vodu nebo neslazený čaj, džus jen občas, babička měla vždy tendenci jim dát sladkou šťávu, osladit čaj, limonády, když byly malé, dokonce jim sypala cukr i do pribiňáčku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě si pro odlišení pojmenovalo prababičku Čokoládková babička
Neřešila jsem, doma jsem to měla nastavené jinak, ale nijak zákazově. Dítě už je dávno puberťák a stravuje se i pije zdravě. Na gymplu mělo spolužačku, kde doma zdravou stravu tak řešili, že jak mohla, tak si kupovala jídlo a pití, které by mé dítě i v té době pozřelo snad jen, kdyby umíralo hlady - žízní.
Pokud dítě není u prarodičů každý den hodiny, tak bych řešila jedině zdravotní omezení, ostatní spadá pod kouzlo pobytu u prarodičů, kdy je to jiné, než doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu tě, já jsem se naučila obrnit a opakovat si, že když to nemají každý den, tak jim to neublíží. A když to situace dovolila, někdy jsem chodila potají ředit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme to stejně, jen dětí máme víc.. starší sama odmítá a dává si vodu z kohoutku, mladší se nám chodí chlubit, že má od babičky tu dobrou minerálku/džusík/kofolu.. plné kapsy lízátek na cestu domů, které pak vyhazuju, čokolády, chipsy a bonbony na stole místo ovoce.. je to marný. Jak s blbcem, dává jí to i tajně, s tím, aby nám o tom neříkala ![]()
Babka (ani 60 ji není) umělý zuby, cukrovka, nadváha..
Doma holt vysvětlujeme, dáváme dobrý příklad a doufáme, že to k něčemu bude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A vůbec mluví linse o prababičkách… Jak ty tu jak dlouho budou? U nich se vždycky nadechnu, řeknu si, že je to možná poslední návštěva a hned mě to přejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejpozději ve školce bude mít oslazený čaj. Kamarádka přesně toto řešila. Ve školce po ní chtěli papír od lékaře, že její děti nemůžou pít sladký čaj. Nabízela i že jim čaj pro děti každý den ráno přiveze…nic z toho nevyšlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
Nejpozději ve školce bude mít oslazený čaj. Kamarádka přesně toto řešila. Ve školce po ní chtěli papír od lékaře, že její děti nemůžou pít sladký čaj. Nabízela i že jim čaj pro děti každý den ráno přiveze…nic z toho nevyšlo.
Vnuk kolegyně nesměl dle rodičů vůbec nic sladkého i ovoce otec přísně hlídal. Takže přinést pytlík s hrozny a banánem byl taky prohřešek.
Synovec kamardky měl na rodinné oslavě místo buřta suchy chleba. Buřt měl málo masa(dle tatínka) a byl z večerky. Takže všichni jedli všechno a chlapeček chroupal salát a chléba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ona je ta generace prostě takhle zvyklá. Ale u babiček to snad ještě chápu, dcera ale tohle řešila třeba na táboře nebo dokonce v nemocnici. Byla po operaci, víc než 100 km od domova, takže jsme tam úplně nemohli být pořád a v nemocnici byl k pití pouze sladký čaj. Tak prosila sestřičku o vodu a ona jí tu vodu osladila! Což bylo ještě horší než ten čaj. Zkrátka stále ještě někde nechápou, že se dá pít jen obyčejná voda. Sice na jednu stranu osvěta, ale pak jede dítě na tábor a k pití je jen šťáva nebo sladký čaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
bonbony teda za odměnu dostávaly, ale sladké pití nebylo nikdy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit