Jídelníček pro 15mesicniho prcka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24.12.23 19:47

Jídelníček pro 15mesicniho prcka

Ahoj zeptám se… Co může jíst 15 měsíční dítě… Vše co máme my k obědu jen min soli a koření… Je jasné že mu nebudu dávat bůček a podobně 😂 myslím tím hlavně omáčky ty milujem… Popřípadě mi prosím hodte nějaký receptik co bych mohla malému uvařit..děkuji Za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3037
24.12.23 20:37

Všechno, jen míň kořenit. Můj malej snědl všechno. Omáčky třeba koprová, rajská, špenát, kuře na paprice, svíčková atd.. dělala jsem jen maso na zelenině, rizoto, zapečený těstoviny nebo brambory a hlavně polévky. Zahuštěný nebo krémový. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
25.12.23 05:24
@Petaapeta01 píše:
Ahoj zeptám se… Co může jíst 15 měsíční dítě… Vše co máme my k obědu jen min soli a koření… Je jasné že mu nebudu dávat bůček a podobně 😂 myslím tím hlavně omáčky ty milujem… Popřípadě mi prosím hodte nějaký receptik co bych mohla malému uvařit..děkuji Za odpovědi

Pokud ty omáčky děláš s minimem soli a bez bujónů v kostce, tak je může.
Máme čerstvě roční dcerku. Základem jejího jídelníčku jsou a ještě nějakou dobu budou dětské skleničky a talířky s věkovým určením od 8 do 12 měsíců. Po dojezení své porce může vhodné jídlo ochutnat. Ale máme téměř dospělé děti, mají rády slané a pikantní stejně jako můj muž. Porce dochucená na talíři nechutná stejně jako během vaření.
Vyvařovat jí zvlášť, není vždycky čas. Pracuji a studuji. Taky na to nemám už prostor na plotně. Je nás hodně, používám velké hrnce a často vařím k jednomu jídlu dvě přílohy.

Když jí vařím, tak batáty nebo brambory a zeleninu s masem, mixuji tyčákem jen nahrubo. Má ráda pokrajené brambory a maso na malé kousíčky, jí rukama. Měla bramborovou kaši a holandský řízek(jen maso ochucené sýrem bez dalšího koření). Rýží se dusí, my máme rádi jen suchou a sypkou.
Omáčky moc nemusíme. Někdy rajskou a svíčkovou. Pro dochucení tam dávám bujón, malé to nedávám.
Má ráda toustový chleba s máslem nebo Lučinou, ale často pořád snídá kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.12.23 07:42

@1Pears1 děkuji a určitě ten holanský řízek zkusím… Jinak maléj taky je ještě částečně na skleničkách. Ale už bych právě chtěla aby jedl více s námi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
25.12.23 08:07
@Petaapeta01 píše:
@1Pears1 děkuji a určitě ten holanský řízek zkusím… Jinak maléj taky je ještě částečně na skleničkách. Ale už bych právě chtěla aby jedl více s námi

Měla jsem všechny mladší děti ze stejného důvodu na skleničkách zhruba do 2 let. Když jsme někam jeli, tak jsem Hami talířek koupila i později. Kousky jsou v tom dostatečné. Dcera známé si je kupovala na intr, když jí tam nechutnala strava. Naše patnáctiletá dcera má některé konkrétní druhy taky ráda, když je to v akci, ať nezapomínám i na ni :mrgreen: Má období žravosti a sní to mezi jídly :lol: Skleničky se používají i u některých uživatelů pobytových zařízení sociální péče, kteří nesnesou žádnou dietu. V některých nemocnicích je dávají hodně malým dětem na odděleních. Nejstarší skoro dospělý syn zase po všech mladších dětech dojídal kaše. Cvičí a zápasí, prý mají dostatek bílkovin.
Malou ještě kojím, začala jsem ji přikrmovat v půl roce. I když snese skoro vše, omáčky na smetanové bázi jí nemám potřebu dávat. Stačí Kendamil kaše. Dvěma dcerám, které jsou starší před ní, jsem dávala nemléčné kaše k vůli ekzému.

Nesolenou stravu společnou s námi jsem měla tendenci dělat při nejstarších dětech. Zpětně vím, že muž tím trpěl :mrgreen: Někdy posílám jídlo i babičce. Přiměřené množství soli a nejrůznějšího koření do stravy dospělých patří. Pro organismus dítěte, ledviny, je to moc. Není kam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.12.23 19:01
@Petaapeta01 píše:

Var kvalitne ze zakladnich surovin bez nahrazek, mene sol, a muze od tebe prakticky cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.12.23 08:17

@Lucie_Sx děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat