Špatně přibírá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.12.23 18:06

Špatně přibírá

Dobrý den, byly jsme s dcerou na 11m kontrole a doktorka nás posílá na krev a kardiologii… Vážíme totiž 7150kg a měříme 68cm. Dcera určitě nestrádá, kojim na požádání, ráno snídá kaši, pak normální oběd, ale mixovaný na hrubo, kousky plive, jogurt přesnídávky taky dáváme… Manžel je hubeňour, já jsem takova,,normální,, 🙂 pediatr se nás ptal, kolik jsme vážily v roce, to si samozřejmě babičky nepamatuji, ale byly jsme hubeňouri…tak já nevím, mám z toho trochu bobky, ale máme usměvavé miminko, co papa, sedí, leze, snaží se vstávat…holky, uklidnete mě :srdce: :think: :zed:

Příspěvek upraven 14.12.23 v 19:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11777
14.12.23 18:25

A těch 7 kilo a 68cm máte všichni dohromady? 😁

Ona konkretni váha a výška není až tak úplně směrodatná (nemyslím si že ti k něčemu bude když ti napíšu že moje děti měly v jedno 9 kilo a 77cm a druhé - to teprve na roční prohlídku půjde ale má skoro 10 kilo a cca 80cm) jako to kolik přibírá a jak je na tom na růstové křivce…jestli to klesá je lepší když to doktorka řeší a když se zjistí že je vše vporadku tak může být usouzeno že prostě bude jen drobnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.23 18:35

@Vladusxx váha neklesá, ale ani rapidně neroste…prostě si drží takový ten svůj standart, ale bojím se, aby to něco nebylo…doktorka teda říkala ještě, že by ji mohl chybět nějaký vitamin, rodila jsem císařem, tak uvidíme…jen jsem z toho nervózní… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35460
14.12.23 18:44

V tomto věku se našemu pediatrovi taky nelíbilo jak malá přibírá. Pořád mi říkal ať dávám malé buď flašku UM a nebo odměrku do každýho jídla. My jsme se zrovna v tu dobu stěhovali tak neznal naše předchozí dvě děti, to byli to stejný „podmiraci“ ale pořád nebyli pod hranicí.
No odkyvala jsem mu to a jela si svoje. V roce a půl už problém neměl. Malá byla dokonce nejtěžší z našich tři děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
14.12.23 19:18

Neres. Vahu ditete, kazdej je jinej. Ale napsat plyve, to mi urvalo oci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11777
14.12.23 19:28

@Kristyna.kp tak jestli se drží plus minus stejně tak to bude nejspíš vpohode…ještě se pak stává že třeba když překročí nějaký pohybový milník..začnou se vice hýbat tak pak přiberou málo nebo skoro nic…mě takhle starší hrozně málo nabrala mezi 12 a 18m (začala chodit, běhat) nenabrala ani půl kila a mladší teď mezi 8 a 10m…začal běhat kolem nábytku a lezení prepl na turbopohon…a taky nabral jen asi 300g…ale mám normální doktorku která tohle bere v potaz..jen se optala jestli jí a vpohode…já mám teda doma celkem zrouty, hlavně ten mladší, ten zpucuje na co přijde..zvlášť když si to může do pusy cpat sam…a od těch 10m nabral přes kilo 😂starší už si vybírá, pokud jí to ale nechám na talířku a nevšímáme si ji tak taky většinou sní vše…ale taky od té doby nabrala už asi 2 kila a do délky se vytáhla…no…jsou ji 2 a čtvrt a nosi oblečení pro 3-4 lete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.23 19:35

@Tarjei jeziiiiis,děkuju, za upozornění 8o :pocitac: :lol: samozřejmě plive :lol: jinak děkuju i za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.23 19:43

Moc děkuju všem za odpovědi :palec: až bude bastit sama, tak to taky bude jiné. Dcera má zatím dva malinký zoubky dole a minulý týden se prořezaly dva horní a myslím, že polezou ven dalsi 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14646
14.12.23 20:22

@Vladusxx Synovec dokonce mezi 8. a 10. mesicem zhubnul. A doktorka to taky neresila. Holt se zacal hybat, vypadal spokojene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13711
14.12.23 21:57

Syn byl od narození na cca 3. percentilu. V půl roce měl 7kg a v roce 8. A to jedl docela dobře. Je prostě hubený a je takový pořád, teď mu je 13. Jinak je ale zdravý a normální. Já jsem taky byla drobná a hubená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
14.12.23 22:50

Syn jí jako prokopnutý, po jídle se ještě nakojí a taky je podměrečný. Odběry krve nás nejspíš na roční prohlîdce čekají taky. Prý může být, že při nedostatku železa tělo hůř vstřebává živiny, tak ten odběr krve je fajn, aby se zjistilo, jestli nemůže být problém v tom :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
14.12.23 22:59

Dulezita je rustova krivka, ne jakou ma ted vyslednou vahu a vysku.

Ty odbery asi nejsou spatne, aby se posoudilo, jestli mu vyzivove nic nechybi. Ale nejspis proste typ stavby tela :) Neudelas nic. Spokojene, zdrave dite, ktere ji pekne, bych nejak neresila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.23 07:49

@aanysek jojo, to nám doktorka taky říkala s tím železem…já se desim i toho odběru :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14646
15.12.23 12:44
@Kristyna.kp píše:
@aanysek jojo, to nám doktorka taky říkala s tím železem…já se desim i toho odběru :(

Desis se primo odberu krve? Vzdyt to bude v pohode. Hlavne bud v klidu, at z tebe neni nervozni i miminko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11777
15.12.23 15:00

A proč tě děsí odběry krve? Dělá se ti špatně nebo se bojíš jak to bude snášet mimino? Jako jasné, pravděpodobne bude řvát, jednak proto že bude potřeba ho pevněji přidržet a jednak to píchne -vysvetlit, hlavně nelhat že to nebude bolet..ano trošku to píchne ale bude to jen chvilka…a když ho utesis a dáš mu pak nějakou mnamku jako odměnu (ideálně připravenou v kapse že ji hned vytahnes a dáš) že to zvládlo a bylo šikovný tak to za chvíli ani nebude vědět…hlavně z toho nedělej drama jinak z toho bude malá v nervu už předem a o to víc bude vyvádět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí