11m nechce jist vůbec hlavní jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
11m nechce jist vůbec hlavní jídlo
Dobrý den,
už si nevím rady…moje dcera, 11 měsíců už týden nechce vůbec jist hlavní chod (myslím tím teple jídlo), ať ji dam kteroukoliv skleničku nebo i něco uvarim, dá si vždy tak 2-3 lžičky a víc do ni proste nedostanu …ale vše ostatní jako třeba jogurt, dětské kukuřičné krupky, chleba s máslem to sní…nevíte co s tím, já už nevím co ji mám dat aby zase normálně jedla, do teď nebyl problém??🙉 🙉
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zklidni se, nenut ji, hlavne z toho nemej nervy, ona and o vyciti. Ja bych ted treba 2 tydny ani nenabizela. A za ty 2 tydny nabidnout, nenutit.
Ty bys taky nechtela, aby te nekdo nutil jist to, na co nemas chut. Nuceni ji akorat vytvoris blok. Vim, o cem mluvim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně nenutit. Zkrátka nabizej a buď si dá nebo ne. Můj syn začal trochu slusne jist až kolem 16 mesicu, do té doby byl živ o mlíku, a prd se stalo. Nemá smysl se s tím nervovat, časem jist bude. Důležitý je to neznechutit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo můžeš vyzkoušet takovou tu metodu, jak se dítě nekrmí lžičkou, ale ožužlává si velké kusy jídla samo. BLW myslím, je ta metoda, ale už si to nepamatuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U dětí je tohle normální. Prostě se toho přejedla a momentálně to asi nepotřebuje. To se ještě tisíckrát změní
Naše děti jedly také v různém věku různě, už si takové detaily úplně nepamatuji, vím jen, že nejstarší syn nějak mezi 1. a 3. rokem každé ráno vypil 2 hrníčky mléka a po zbytek dne nejedl skoro nic… Nebyla šance do něj nic dostat, chtěl jenom to mlíko. Teď mu je 15 a je to kus chlapa, už tak před 2 roky mě přerostl 😄 Nejmladší dcera bude mít 3 roky a zhruba kolem těch 1. narozenin začala zcela odmítat jakékoliv jídlo, kromě mateřského mléka. Do té doby krásně jedla domácí příkrmy, a najednou zlom a nejedla prakticky nic, k obědu třeba jen pár zrnek rýže, maso vůbec, ke svačině trochu ožužlala třeba banán, ke snídani olízala z chleba máslo
Z 95 % byla na mateřském mléku. Tohle jí vydrželo určitě do 2 let, spíš i déle… Pak začala občas něco jíst, ale pořád jak vrabeček. Teprve poslední dobou jí začíná chutnat, už sní i půlku rohlíku
O víkendu snědla kus pizzy a dnes se snad poprvé v životě doslova cpala masem
Maso nejedla víceméně vůbec. Jsem ráda, že jsem vydržela a nenutila ji. Každé jídlo jsem nabídla, a to, co nesnědla (klidně celou porci) jsem prostě zase odnesla. Dodnes je hodně často kojená. Je úplně normální, zdravá, veselá, aktivní, rozhodně není nějak hubená atp. Děti vědí, co potřebují. A v 11 měsících děti teprve ochutnávají, buď úplně v klidu, a jak píší ostatní - hlavně nenutit, to je úplně to nejhorší co můžeš udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 píše:
Zklidni se, nenut ji, hlavne z toho nemej nervy, ona and o vyciti. Ja bych ted treba 2 tydny ani nenabizela. A za ty 2 tydny nabidnout, nenutit.Ty bys taky nechtela, aby te nekdo nutil jist to, na co nemas chut. Nuceni ji akorat vytvoris blok. Vim, o cem mluvim.
Přesně tak, dej tomu čas, pár dní neřeš a zase to zkus. Co jídlo od tebe, nemá zájem? Kouká co jíš? Chce to taky ochutnat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit