2 měsíční miminko nechce pít
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
2 měsíční miminko nechce pít
Maminky prosím poraďte, mám prvního syna, jsou mu 2 měsíce. Ted měl dva dny nějakou chřipku a za celou dobu pil jako normálně (90 ml každé 2 hodiny-jsme na UM). Ted už mu nic není a odmítá pít, dostanu do něj skoro násilím 60 ml a dneska ráno jen 30 ml. Steka se, že flašku nechce. Strašně u toho řve a brečí. Říkám si, že hlad asi nemá, neotevírá ani pusinku, že by chtěl. Ale nevím co mám dělat, ještě k tomu je narozený o 5 týdnů dřív, ale přibírá hezky. Budí se normálně každé dvě hodiny ale jídlo prostě nechce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Adela22985 píše:
Maminky prosím poraďte, mám prvního syna, jsou mu 2 měsíce. Ted měl dva dny nějakou chřipku a za celou dobu pil jako normálně (90 ml každé 2 hodiny-jsme na UM). Ted už mu nic není a odmítá pít, dostanu do něj skoro násilím 60 ml a dneska ráno jen 30 ml. Steka se, že flašku nechce. Strašně u toho řve a brečí. Říkám si, že hlad asi nemá, neotevírá ani pusinku, že by chtěl. Ale nevím co mám dělat, ještě k tomu je narozený o 5 týdnů dřív, ale přibírá hezky. Budí se normálně každé dvě hodiny ale jídlo prostě nechce.
To se spraví. Důležitý je že aspoň něco pije. Zkus mu dávat ještě vodu nebo čaj. Důležitý je hlídat jestli čůrá a nemá propadlou fontanelu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čaj mu dávám, ten taky trochu vypije. Čůrá a kaká úplně normálně, řekla bych že i víc než předtím. A fontanela je taky v pohodě. No jo první dítě tak plaším skoro u všeho co se mi nezdá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně přijde že v tomhle období to dělá hodně děti. Buď mají spurt nebo odmitaji mléko. Do toho zjistuji, že mají ruce a že se umí vztekat. Já bych byla v klidu. Možná má třeba hleny nebo něco, zkus třeba nejdřív striknout do nosu a odsat a pak dát UM. Syn má 3.5mesicr, taky teď byl nemocný, mléko pil normálně + teplou vodu a má teď rýmu, i když nevydava zvuky nebo tak, tak stejně dost hlenu odsaju. Tak to má asi někde v zadní části.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adela22985 dala bych mu, co vypije, aby byl spokojený a přibýval…mám teď taky dvouměsíční dceru, je narozená o 6tydnů dříve a pouze kojíme, takže vůbec nemám přehled, kolik vypije a stopky na to taky nemám, když brečí, tak ji přebalím, teď i odsaju rýmu, pomazlím, zkouší pást hříbátka, u toho si zaprdíkuje, nakojím…jestli byl nemocný, tak ať aspoň trochu zvládne a nenutila bych mu nějaký přesný objem…nevím, já je to k umělému mléku, ale první dcera začala vodu pít až s prvními příkrmy v půl roce a čaj až tak v roce a půl…
- Citovat
- Upravit
@Adela22985 píše:
Maminky prosím poraďte, mám prvního syna, jsou mu 2 měsíce. Ted měl dva dny nějakou chřipku a za celou dobu pil jako normálně (90 ml každé 2 hodiny-jsme na UM). Ted už mu nic není a odmítá pít, dostanu do něj skoro násilím 60 ml a dneska ráno jen 30 ml. Steka se, že flašku nechce. Strašně u toho řve a brečí. Říkám si, že hlad asi nemá, neotevírá ani pusinku, že by chtěl. Ale nevím co mám dělat, ještě k tomu je narozený o 5 týdnů dřív, ale přibírá hezky. Budí se normálně každé dvě hodiny ale jídlo prostě nechce.
Nevím, zda už to není pozdě, ale nám se tohle stalo po covidu. Malej najednou odmítal mléko, které do té doby normálně pil. Hodně jsem to řešila, jelikož mu v tu dobu byl 1 měsíc. Vyřešila to změna mléka, prostě mu přestalo chutnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit