2 měsíční miminko nechce pít

18.11.23 08:47

2 měsíční miminko nechce pít

Maminky prosím poraďte, mám prvního syna, jsou mu 2 měsíce. Ted měl dva dny nějakou chřipku a za celou dobu pil jako normálně (90 ml každé 2 hodiny-jsme na UM). Ted už mu nic není a odmítá pít, dostanu do něj skoro násilím 60 ml a dneska ráno jen 30 ml. Steka se, že flašku nechce. Strašně u toho řve a brečí. Říkám si, že hlad asi nemá, neotevírá ani pusinku, že by chtěl. Ale nevím co mám dělat, ještě k tomu je narozený o 5 týdnů dřív, ale přibírá hezky. Budí se normálně každé dvě hodiny ale jídlo prostě nechce. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36024
18.11.23 09:37
@Adela22985 píše:
Maminky prosím poraďte, mám prvního syna, jsou mu 2 měsíce. Ted měl dva dny nějakou chřipku a za celou dobu pil jako normálně (90 ml každé 2 hodiny-jsme na UM). Ted už mu nic není a odmítá pít, dostanu do něj skoro násilím 60 ml a dneska ráno jen 30 ml. Steka se, že flašku nechce. Strašně u toho řve a brečí. Říkám si, že hlad asi nemá, neotevírá ani pusinku, že by chtěl. Ale nevím co mám dělat, ještě k tomu je narozený o 5 týdnů dřív, ale přibírá hezky. Budí se normálně každé dvě hodiny ale jídlo prostě nechce. :?

To se spraví. Důležitý je že aspoň něco pije. Zkus mu dávat ještě vodu nebo čaj. Důležitý je hlídat jestli čůrá a nemá propadlou fontanelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.23 09:50

Čaj mu dávám, ten taky trochu vypije. Čůrá a kaká úplně normálně, řekla bych že i víc než předtím. A fontanela je taky v pohodě. No jo první dítě tak plaším skoro u všeho co se mi nezdá. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
18.11.23 11:43

Mně přijde že v tomhle období to dělá hodně děti. Buď mají spurt nebo odmitaji mléko. Do toho zjistuji, že mají ruce a že se umí vztekat. Já bych byla v klidu. Možná má třeba hleny nebo něco, zkus třeba nejdřív striknout do nosu a odsat a pak dát UM. Syn má 3.5mesicr, taky teď byl nemocný, mléko pil normálně + teplou vodu a má teď rýmu, i když nevydava zvuky nebo tak, tak stejně dost hlenu odsaju. Tak to má asi někde v zadní části.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
19.11.23 07:17

@Adela22985 dala bych mu, co vypije, aby byl spokojený a přibýval…mám teď taky dvouměsíční dceru, je narozená o 6tydnů dříve a pouze kojíme, takže vůbec nemám přehled, kolik vypije a stopky na to taky nemám, když brečí, tak ji přebalím, teď i odsaju rýmu, pomazlím, zkouší pást hříbátka, u toho si zaprdíkuje, nakojím…jestli byl nemocný, tak ať aspoň trochu zvládne a nenutila bych mu nějaký přesný objem…nevím, já je to k umělému mléku, ale první dcera začala vodu pít až s prvními příkrmy v půl roce a čaj až tak v roce a půl…

• Citovat
  • Upravit
1876
13.12.23 14:28
@Adela22985 píše:
Maminky prosím poraďte, mám prvního syna, jsou mu 2 měsíce. Ted měl dva dny nějakou chřipku a za celou dobu pil jako normálně (90 ml každé 2 hodiny-jsme na UM). Ted už mu nic není a odmítá pít, dostanu do něj skoro násilím 60 ml a dneska ráno jen 30 ml. Steka se, že flašku nechce. Strašně u toho řve a brečí. Říkám si, že hlad asi nemá, neotevírá ani pusinku, že by chtěl. Ale nevím co mám dělat, ještě k tomu je narozený o 5 týdnů dřív, ale přibírá hezky. Budí se normálně každé dvě hodiny ale jídlo prostě nechce. :?

Nevím, zda už to není pozdě, ale nám se tohle stalo po covidu. Malej najednou odmítal mléko, které do té doby normálně pil. Hodně jsem to řešila, jelikož mu v tu dobu byl 1 měsíc. Vyřešila to změna mléka, prostě mu přestalo chutnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí