Lahvička pro miminko a pitný režim

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
82
30.11.23 11:34

Lahvička pro miminko a pitný režim

Holky, zajímalo by mne jakou lahvičku používáte pro mimčo - malý má 9 měsíců - dělám mu denně čaj nebo vodu s Hipp šťávou - má lahvičku Babylove z DM a potom Lovi, ze které pil i umělé mléko dřív…nyní ale nepije vůbec - ani z jedné - nedostanu do něj žádnou tekutinu prostě :( Máme i lahvičku tuším Mam s takovým tím pítkem od 6 měsíců, ale to taky nezvládá zatím - i mě to teda přijde, že to jde sát těžko - můj dotaz tedy je, zda máte tip na lahvičku, která bude dobrá, neteče a dobře se z ní saje a také, co dáváte dětem pít? Plus ještě zároveň i dotaz - jak dostáváte dolů z lahviček i z plastových mističek (máme Avent a Beába) dolů takový ten povlak zažloutlý od mléka a pak od příkrmů???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
30.11.23 11:40

V tomto věku už děti pily z lahvičky s brčkem. Ale bylo to hodně o zkoušení, co jim zrovna bude vyhovovat. Syn rád pil z klasického panáku, připadal si jako dospělák :lol: Teď je zima, moc bych se netrápila, že pije méně, hlavně žádný nátlak. Nabízej pití po příkrmu nebo prostě po jakémkoli jídle, ale nenuť. Jistě má ještě hodně mléka a dehydrovaný nebude. Pokud máš lahvičky, co nejdou do myčky, tak kup pořádný kartáč na lahve a prostě drbej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
30.11.23 11:42
@Klaris26 píše:
Holky, zajímalo by mne jakou lahvičku používáte pro mimčo - malý má 9 měsíců - dělám mu denně čaj nebo vodu s Hipp šťávou - má lahvičku Babylove z DM a potom Lovi, ze které pil i umělé mléko dřív…nyní ale nepije vůbec - ani z jedné - nedostanu do něj žádnou tekutinu prostě :( Máme i lahvičku tuším Mam s takovým tím pítkem od 6 měsíců, ale to taky nezvládá zatím - i mě to teda přijde, že to jde sát těžko - můj dotaz tedy je, zda máte tip na lahvičku, která bude dobrá, neteče a dobře se z ní saje a také, co dáváte dětem pít? Plus ještě zároveň i dotaz - jak dostáváte dolů z lahviček i z plastových mističek (máme Avent a Beába) dolů takový ten povlak zažloutlý od mléka a pak od příkrmů???

Taky obyčejná lahvička Babylove, pil od půl roku čaj, UM odmítal. Po roce jsme přešli na učící hrnek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
30.11.23 11:42

V tomto věku byla dcera kojená, od 6m měla ten hrneček se silikonovým pítkem a občas pila vodu, v těch 9měsících jsem ji dávala pít vodu malým panákem a postupně už pila sama, na výlety už pak měla láhev s brčkem…v roce a půl chtěla i normální mléko, chodila si pro něj do lednice, ředěné džusy tak od 2let, čaje až skoro od 3let, do té doby je nechtěla vůbec. Kojená byla 2roky a 2 měsíce. Druhá je zatím plně kojená.

• Citovat
  • Upravit
7276
30.11.23 11:45

Dcera pila v tomto věku z obyčejné láhvičky se savičkou z DM. A pila jen vodu a neslazené čaje.. ovocné, bylinkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.11.23 11:45

Jo a dětem dávám dodnes pít jen čistou vodu, čaj při nemoci (neslazený) a sladké pití jen výjimečně (v restauraci, při oslavě apod.) - tak, jak to děláme i my dospělí. Mimino nepotřebuje ředěný džus ani dětskou šťávu, natož ty přeslazené granulované čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
30.11.23 11:47

@unuděná Do myčky je dávám…ale nepustí to :( Jinak on už mléka právě moc nemá…baští dobře už všechno. Dávám mu mléko tak 2× denně už jen…tak právě bych rada, kdyby trošku pil no :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
30.11.23 12:20

Dávám mu tu dětskou stavu od Hipp ale hodně ředěnou s vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.11.23 12:22
@Klaris26 píše:
Dávám mu tu dětskou stavu od Hipp ale hodně ředěnou s vodou.

Pořád je to sladké a zbytečné. Naučíš ho na sladkou chuť a pak už se toho budeš těžko zbavovat. Navíc dokud to cucá z lahvičky, dudlíku, savičky, tak je to hrozně špatné na zuby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.11.23 12:22

Navíc, když budeš dávat pít jen čistou vodu, žádné šlemy v lahvičce nebudou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí