Čím nahradit mléko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Čím nahradit mléko?
Zdravím, dcera 7 měsíců je (bohužel) na UM a má docela silnou alergii na bílkovinu kravského mléka. Takže bych se chtěla zeptat, čím nahradit klasické jogurty a mléčné výrobky? Speciální UM dávám a vysadit samozřejmě nechci, ale čím pak nahradit například jogurty, pomazánky, nebo co používat na vaření?
Pokud máte tip na nějaký konkrétní kvalitní a výživově hodnotný jogurt, nebo pomazánku (či něco na ten způsob) pro mimčo, určitě budu ráda za tip. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Všechno je možné v náhražkách rostlinných
ovesné, kokosové
stačí pohledat v obchodě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek Já ví že se takové výrobky prodávají samozřejmě.
Ale ptám se na doporučení na kvalitní a výživově hodnotný výrobek i pro malé miminka. Nechci pouze zdroj cukrů… Hledám ideálně něco zdravého s živými kulturami (v případě jogurtu) a vitamíny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S zivymi kulturami je Alpro kokosovy a sojovy jogurt. Take kokosovy jogurt v lidlu, to je jejich znacka. Kvalitnejsi je alpro. Velmi dobr ajsou ovesna mleka Oatly. Vsechno je vyvazeno cenou samozrejme.
Bohuzel kvalitni nahrazky syru nebo pomazanek, s temi je to tezke, protoze se snazi zbytecne o chut syra, takze je v tom hromada dochucovadel a vyzivove nic moc.
Misto mlecnych pomazanek se obvykle pouziva hummus nebo se dela kase ze zeleniny nebo se pouzivaji ruzne druhy tofu, ktere se daji roztirat. A potom samozrejme rama, perla. Naprosty top mas Bio&Coco nebo Soyka.
Jinak v bille maji chutove dobre kokosove syry, ale bohuzel vyzivove o nicem.
Smetany jsou fajn klidne zas od alpra nebo oatly.
Na alergii na mlecnou bilkovinu se proste vymazava cokoliv mlecneho a pokud chces vyzivove dobre veci, tak nekupujes nahrazky, ale ucis se proste nove recpety a druhy potravin, kde nic jako syr nepotrebujes.
Co z toho se da pouzivat i pro miminka ale netusim, nikdy jsem to nemusela resit a poradila bych se o tom s nekym, kdo tomu rozumi, co miminka mohou. Alergii mam sama, takže nevim.
- Citovat
- Upravit
Co kozí a ovčí jogurt. Nebo bezlaktózové výrobky. Teď už je to běžně dostupné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enitka Děkuji na koment.
Kozí a ovčí výrobky mi nepomohou - taktéž obsahují bílkoviny podobné kravskému mléku. Bezlaktozové výrobky se používají při intoleranci laktozy, ne při ABKM. Každopádně děkuji za názor. )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Lidlu maji kokosovy a ovesny jogurt.
Ale byt tebou, mrknu na veganske nebo makrobioticke recepty a rady, maji to vymakane.
Fajn knizka je treba Radost ze zdravych deti (to je makrobio).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KaaTTkaa píše:
@Enitka Děkuji na koment.Kozí a ovčí výrobky mi nepomohou - taktéž obsahují bílkoviny podobné kravskému mléku. Bezlaktozové výrobky se používají při intoleranci laktozy, ne při ABKM. Každopádně děkuji za názor. )
No zmiňovala si alergii na kravskou bílkovinu. Kozí je právě jiná a dává se i alergikům. Ale jestli nesnese ani to, tak to budeš muset zkusit s těmi rostlinnými variantami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit