Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak název už všemu napovídá…
Co tak čtu, tak je to prostě tak že až se miminku bude chtít na svět tak půjde a je jedno jestli člověk cokoli zkouší ( teplá vana, atd. )
No minulý týden jsem byla na kontrole u své lékařky a ta mi řekla že za týden mohu začít zkoušet právě ty babské rady ( to budu 38tt
)…
Já babské rady s příchodem termínu zkoušela snad všechny. Výsledek? Třikrát jsem přenášela ![]()
Babské rady mohou pomoci, když už je miminko a tělo na porod připravené. Pokud není, nehne s ním ani absolutně nebabský hamilton nebo vyvolávačka.
U druhého dlouhataaanska procházka a večer bylinný dryak a druhy den 40 +3 se dítě narodilo. Ale možná to byla náhoda
jo a nejvíc pomůže naplánování indukce, to mi pomohlo u obou dětí, první šla dva dny před, druhá den před indukcí.
@Daniela.Novohradska Vyzkoušela jsem snad všechno a nic nezabralo.
![]()
Já doporučuji bylinnou nápařku. Použila jsem ji asi 3×, po třetím použití začala odcházet hlenová září a a další den se začal spouštět porod.
Ja jsem to brala obecně tak, ze jsem se i ke konci těhotenství snažila byt aktivní, nejen ležet a poflakovat se
Proste se hýbat. No a den před druhým porodem, protože už mě to fakt nebavilo, bylo strašně horký léto ten rok a ja rodila koncem srpna, jsme vyrazili rychlou chůzí na celkem vysoký kopec
Zabralo to, druhy den se rozjel porod ![]()
Ja teda oba měla 38+ Nějaký dny, takže o přenášení nemůže byt řeč.
Když budeš zkoušet nejaky ty,,babsky rady” v rozumný míře po 38tt, tak si myslím ze nic spatnyho se stát nemůže. Proste to bud popozeneš nebo ne ![]()
Preju rychlý porod a zdravý miminko ![]()
Já měla naplánovaného císaře..tyden před -pondeli-sem tak různě pobíhala po obchodech, večer byl sex..ráno několik hodin bolesti..jeli sme.. Otevřela na 1 a půl prstu..pak se to ale zastavilo..druhý den-streda- mě pustili..večer sex.. čtvrtek různé domácí práce večer opět sex (sme si chtěli ještě užít než bude sestinedeli
) v pátek sem vyprala 3 pračky prádla (no dobře prala pračka a sušička ale musela sem to do prádelny donest
) pak sem jela za mužem na byt kde finišovaly rekonstrukční práce (sestavovali nábytek a chtěli vědět jak ho budu chtít mít) a právě tam když sem seděla na (fungl novém) gauči mi praskla voda..
![]()
Tak nevím co z toho mělo nejvetsi vliv. Jestli to pobýhání, sex nebo nervozita z porodu
V den porodu jsem byla 38+3 a termín na porod císařem sem měla za pár dní (na další týden na úterý) kdy bych byla 39+0… V každým případě si malá vybrala datum který se jí prostě asi líbilo..na den narozenin svých praprastrycku
a v den kdy sem měla původně rodit si nás hrdý taťka odvezl domů ![]()
Každopádně když se budeš hýbat a něco dělat je podle mě pravděpodobnější že to uspisis než když se budeš válet..ale hodně záleží i na tom jestli už je tělo nachystané a miminko připravené..
jo a ještě sem si každý den dávala hodně teplou sprchu…ale ne že bych chtěla něco uspíšit..dělala sem to celé těhotenství..pomáhalo mi to na bolavá záda a téměř nesnesitelne noční svědění kůže…
Z babskych rad, nepomohlo nic (sex, červené víno, svižná chůze do kopce, schodů, ananas, lékořice,…) Obě děti se narodili 10 dnů po termínu, až po hamiltnove hmatu a asi i kvůli stresu z toho, že bych měla nastoupit na vyvolávání - pokaždé přesně den před nástupem:-)
Tak třeba sex není vůbec babská rada. Je prokázané, že sperma obsahuje trochu látek, které se používají i na vyvolání porodu. Tudíž bych se sexu vůbec nebránila. To samé nějaká stimulace bradavek.
Jinak já se narodila tři týdny po termínu. Syn asi týden po termínu, dcera deset dní po termínu
Já jsem docela ráda, že to stihli bez vyvolávání, vzhledem k mým genům ![]()
Ono těžko říct, jestli pomohla fakt ta babská rada a nebo by se ten porod rozjel sám a byla to náhoda. U mě teda nefungovalo nic, mohla jsem se na hlavu stavět a stejně se narodil 10 dní po termínu. Byly pařáky a já myslela, že umřu, takže jsem vyzkoušela opravdu všechno (fyzickou aktivitu, sex, akupunkturu, víno, vanu…), zabral až Hamilton. Každopádně po 38. týdnu je mimčo donošené, takže ničemu neuškodí, když se ho pokusíš popohnat. ![]()