Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata,
Podle poslední MS jsem v 8+3 TT. Dneska jsem byla na kontrole u své doktorky, která mi suše řekla, že miminko se nevyvíjí a že půjdu na vyčištění. Nějak se mi to nezdálo a došla jsem si ke svému starému doktorovi a ten mi řekl, že tam jsou dva gestacni váčky tudíž dvojčata. Bohužel jedno miminko je opravdu mrtvé ale druhé malé ale nemá zatím žádnou srdeční činnost. Pan doktor řekl, že to může být tím že tam byli dva. Prý počkáme ještě týden a uvidíme. Šance je prý 50:50. Kdy jste vy zaznamenali první srdečni činnost? Žiju ještě v naději ale bojím se. ![]()
Ja jsem mela srdicko 6+6 na konci 7.tydne. Vy uz jste 9.tt a srdicko by melo jit videt uz urcite
Možná jsi otěhotněla později? Opravdu je to celkem pozdě. Dvojčata nebo jednočetné těhotenství v 9. týdnu by as měla být.
Nerozumím, jak lékař rozeznal plod mrtvý a ten zatím bez as
Velikost odpovídá tomu 9.týdnu?
Měla jsem plod se srdcem v 7.týdnu 6+3 a taky plod, který v 7. týdnu viditelnou as neměl a za týden byla ![]()
@Fiducia píše:
Možná jsi otěhotněla později? Opravdu je to celkem pozdě. Dvojčata nebo jednočetné těhotenství v 9. týdnu by as měla být.
Nerozumím, jak lékař rozeznal plod mrtvý a ten zatím bez asVelikost odpovídá tomu 9.týdnu?
Měla jsem plod se srdcem v 7.týdnu 6+3 a taky plod, který v 7. týdnu viditelnou as neměl a za týden byla
Právě že ten jeden plod je malý na tento týden a druhý tam byl jen ten žloutkový Vacek
@Pavlusha29 pokud tam mas porad zloutkovy vacek bez embrya, tak tomu moc nadeji nedavam. Taky jsem si timhle nedavno prosla, ze jsem mela vacek bez embrya a pak to samo odeslo.
@MonaSun píše:
@Pavlusha29 pokud tam mas porad zloutkovy vacek bez embrya, tak tomu moc nadeji nedavam. Taky jsem si timhle nedavno prosla, ze jsem mela vacek bez embrya a pak to samo odeslo.
Právě že tam mám jeden Vacek a jeden plod ale zatím bez AS
@Pavlusha29 píše:
Právě že ten jeden plod je malý na tento týden a druhý tam byl jen ten žloutkový Vacek
Chápu. A jaký je rozdíl, oproti měsíčkům? Den dva dny, týden? Ten váček už to asi opravdu nedožene ![]()
@Fiducia píše:
Chápu. A jaký je rozdíl, oproti měsíčkům? Den dva dny, týden? Ten váček už to asi opravdu nedožene
To mi neřekl 😕
Záleží kdy jsi měla pozitivni test. V 9tt už srdeční akce být musí.
@Pavlusha29 píše:
To mi neřekl 😕
A zprávu jsi asi nedostala? Takhle. Je možný, že jsou prostě mladší, než předpokládáme. Já mám plody vždycky mladší o deset dní, dva týdny oproti menstruaci. Děti jsem většinou normálně donosila, opožděný nejsou ![]()
Na druhou stranu, v začátku těhotenství je to vždycky 50 na 50. Ale šance je. Dobře, že jsi šla ještě k jinému lékaři ![]()
@Fiducia píše:
A zprávu jsi asi nedostala? Takhle. Je možný, že jsou prostě mladší, než předpokládáme. Já mám plody vždycky mladší o deset dní, dva týdny oproti menstruaci. Děti jsem většinou normálně donosila, opožděný nejsou
Na druhou stranu, v začátku těhotenství je to vždycky 50 na 50. Ale šance je. Dobře, že jsi šla ještě k jinému lékaři
Ano i on mi říkal že teď je to 50:50 ale že i zázraky se dějí tak doufám, že to klapne ![]()
@Pavlusha29 píše:
Ano i on mi říkal že teď je to 50:50 ale že i zázraky se dějí tak doufám, že to klapne
Já vím, schválně jsem to použila. Protože souhlasím
Držím
![]()
@Pavlusha29
ja myslim, ze sance uz moc neni. ale je mozne (nekdy se to stava), ze mohla byt dve ovulace treba tyden po sobe a jeden z plodu je mladsi a ta AS jeste neni. nicmene v tom tydnu, co jsi by AS mela byt rozpoznatelna uz 1-2 tydny, takze ten plod by musel byt o dost mladsi
ale uvidis za ten tyden
@Toluma píše:
@Pavlusha29
ja myslim, ze sance uz moc neni. ale je mozne (nekdy se to stava), ze mohla byt dve ovulace treba tyden po sobe a jeden z plodu je mladsi a ta AS jeste neni. nicmene v tom tydnu, co jsi by AS mela byt rozpoznatelna uz 1-2 tydny, takze ten plod by musel byt o dost mladsi
ale uvidis za ten tyden
Dve ovulace po tydnu byt nemuzou. V ramci par hodin po sobe jo, ale tyden opravdu ne ![]()
@PastikaJatrova
Muzou, neco si o tom najdi - jmenuje se to dvojita ovulace. Vezsinou probehne podobne (dvojvajecna dvojcata), ale vyjimecne to muze byt i o nekolik dnu.