Baby trable :-D pomáháme si

164
9.5.13 08:58

Baby trable :-D pomahame si

Ahoj holky zakladam toto tema, protoze si myslim, ze kazda rada nad zlato kdyz prijde nejaky problem. Jsem novopecena maminka. Prinesla jsem si domu me prvni miminko a tak kolikrat zasnu co máme na seznamu dne. :-D Mám nejake dotazy a byla bych moc rada kdybych tady nasla odpoved.
Malej je zlatej, hodnounkej ale nekdy se tak divne krouti. Uz poznam ze pred napapanim asi tlaci ale kolikrat se vykaka a napapa a stejne se tak divne krouti. nejsou to prdiky? Da se mu nejak pomoc. V nemocnice me varovali, ze nemam pouzivat zadne dostupne preparaty ze mimco si pak na ne zvykne a samo se nevykaka.
Tak se tedy ptam Vás - jak na to? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
9.5.13 09:02

A to kroucení vadí tobě nebo dítěti? Dcera se taky kroutila a zdála se u toho být celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
9.5.13 09:03

@rapatz Ahoj, tak s těma preparátama - taky jsem první dva měsíce nic nepoužívala a i když se malá vyprděla, tak jí to stejně bolelo a taky se „kroutila“ jak píšeš.. no pak jsem to nevydržela a koupila espumisan… no a „bila jsem se do hlavy“, že jsem ho nepořídila dřív, že by se chudinka tolik netrápila.. Já za sebe bych řekla, že používat něco můžeš, ale s mírou… já třeba pár dní kapala, pak chvíli ne… no +- s koncem třetího měsíce jí to postupně přešlo…

• Citovat
  • Upravit
164
9.5.13 09:06

Krouti se a ma u toho takovy bolestny vyraz. napadlo me vse nahrat a ukazat dr. chtela bych aby byl v pohode a tak mu chci ulevit. Vsude se resi prdiky. ja zacla pit caje kmin a fenikl. malej si obcas prdne. kaka dobre. spis zase panikarim. Nekdy se celou noc krouti nekdy zase celou noc pekne spinka. tak ja nevim espumisan mam taky a kapicka lafax ale rikam videla to u me sestra v nemocnici a zhrozila, ze to malemu novorozenci podavat nesmim. pritom sestra pri kontrole mi je zase doporucila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
9.5.13 09:09

@rapatz
taky souhlasim, ze nez nechat dite trapit, tak teda radeji ty „preparaty“. ja treba nejsem zastancem espumisanu (malemu spis pritizil) a uz vubec ne rektalnich rourek atd. Ale treba probiotika (Bio Gaia) povazuju za zazrak a jsem dost presvedcena, ze fakt nikomu neublizi, ani na nich nevznika zadna „zavislost“. budujou zdravou strevni floru a pomahaji s imunitou.
nas vylozene zachranily.
po 4 mesicich jsme prestali davat a naprosta pohoda.

jinak pokud se jenom krouti, ale nebreci u toho ani jinak videtlne netrpi, tak bych to neresila. kdyby trpel na prdiky, tak bys poznala, co je to za cirkus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
9.5.13 09:10

@rapatz ahoj, mě se prcek taky kroutil, moc mu pomohl espumisan a jsem za to ráda, že jsem mu ho dávala, teď už zvládá i bez kapiček a je po kroucení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
9.5.13 09:23

@Ali-Ali jak komu ty kapky pomuzou, malému se po nich premnozila ve střevech bakterie e-coli, ale on má to zažívání děsný :?
Do půl roku jsme se mohli stavět na uši a nepomohlo mu nic, pak se to začalo pomalounku zlepšovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
9.5.13 09:25

Ahoj!
A v čem Ti mrňous spinká? Naši kluci spali v rychlozavinovačce a občas se kroutili kvůli horku, nebo chtěli volnost pohybu…
Zkusila bych rozbalit, svléknout- ona může škrtit i plenka a když už bude bez ní, zacvičit s nožičkami, trochu pomasírovat bříško, prohřát ho.
Každop. pokud máš pocit, že jsou to prdíky, než nějaké léky upravila bych nejprve svůj jídelníček a vynechala vše nadýmavé, přidala čaje- fenykl, kmín a pokud to nepomůže, pak teprve nějaké léky po poradě s Dr..
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.5.13 09:31

Já bych kapky nijak nezatracovala. Nejprve bych tedy zkusila upravit svůj jídelníček, nejez nic nadýmavého, někdy dělá zle i čerstvé pečivo. Zkus cvičit nožičkama, nosit na tygříka, masírovat bříško mastičkou Pupík nebo se dá koupit takový polštářek naplněný třešňovými peckami na masírování. Pokud by nic z toho nepomohlo, nějaké kapičky bych zkusila, nám hodně pomáhal Espumisan, popř. můžeš zkusit Sab Simplex, Baby Calm, Bio Gaia atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
9.5.13 09:44

Me se maly taky obcas krouti, ale pokud dobre (casto a sam) kaka, tak to neresim. My jsme z vetsi casti na UM, materskeho dostava denne tak ty dve davky a to mu staci k tomu, aby mel pravidelnou stolici. Zadny kapicky jsme zatim nemuseli zkouset, mam doma v zaloze Baby Calm a Sab Simplex, ale dokud nemusim, nepouziju. Stejne tak mi bylo doporuceno nepomahat moc rektalni rourkou nebo teplomerem, ze pokud miminko kaka a pak treba pul den nic, tak to nemame resit, ze cim vic mu budu pomahat, tak pak bude mit problemy, ktere se pry muzou projevit az v pozdejsim, treba az skolkovem veku a ditko se samo nevykaka.
A mam vypozorovano, ze nam maly se dost krouti a place, kdyz ma plnou plinku, nekdy mu vadi mokro a nekdy kakani. Takze po prebaleni je pak jako andilek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
9.5.13 09:57

@michee O té rektální rource jsem to slyšela taky, že ji mám použít fakt až v případě nejvyšší nouze, když nic z výše zmiňovaného nezabere… Naštěstí zabral espumisan :palec:

• Citovat
  • Upravit
164
9.5.13 10:01

No dobre holky ale od kdy uzivat. ja mam celkem spokojene mimco. kaka, prdi sam obcas tedy co slysim. jen to krouceni mi obcas dela starost zda ho neco neboli a tak. dostane dudlik a je klid a nebo si ho vezmu do naruce a taky vse ustane. noseni na tygrika je jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
9.5.13 10:04

Jsem vzrona matka takze jidelnicek mam upraveny a nejim nic co by skodilo. caj piju piju uz jsem cela feniklova :* a malej se obcas zakrouti. taky kdyz mam doma dost teplo tak ho uplne slecu i z plinky. to se mi moc nevyplatilo hned se pocural ale myslim ze mu je lip kdyz je nahac jen s plinkou nez navlecen do vseho mozneho. to oblikani mu moc radosti asi nedela. ale musim cvicit aby nam to slo lepe. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
9.5.13 10:07

Presne vse delame jen toho tygrika. jak ta poloha vypada. polozit si maleho na predlokti briskem dolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
9.5.13 10:15

@rapatz u nas tygrik dost casto pomaha, i proti plakani :) a je to tak, ze maly je na predlokti briskem dolu (zkus zadat do googlu „poloha na tygrika“ a v sekci obrazky ti toho vyjede dost). To krouceni opravdu muze byt, ze se miminku neco nelibi. A to ze je klidny bez plinky je normalni, preci jen s plinkou to je takovy lehky diskomfort :) navic pokud je mokra nebo pokakana, ja se maleho snazim prebalovat jak je treba, on se vzdy ozve, ze se mu neco nelibi. Jinak nam jeste pomaha jedna vec - po jidle davame dudlik, povrbuzuje to traveni a maly pak po jidle lip usne, dudlik do ca 10 minut plive a spinka a je kldiny a nekrouti se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí