Baby trable :-D pomáháme si

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Brooucinda
31.5.13 23:26
  • Citovat
  • Upravit
164
1.6.13 09:13

Holky mate humor to je dobry. ja vecer spala. konecne pritel prijel z prace po tydnu :pocitac: a tak budu mit tento vikend havaj.na druhou stranu nam umrel pradedecek takze nalada nic moc.
jinak melej se stale vrti, prohejba do luku a nic. no laktobaciliky jsem mu dala. prdi ale nekaka takze pockame. zjistila jsem ze nejlepsi rajska hudba je jeho prdeni, krkani a kakani. :jazyk: kdoby to byl rekl.
holky ja varim obcas - ale mohla bych poradit treba s zemlovkou nebo co jsem delala jeste vcera vecer. vinne klobasky stocit do sneka trochu mouky cerstve bramburky maaaaaslicko a je to mnamka. a co treba palacinky se spenatem. tak holky vareni a mimcum zdar dnes maji svatek. den deti - a brzy napiste letim do knihovny uz tyden delam seminarku do skoly a stale jsem nenapsala - CIM TO ASI BUDE. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peli
1.6.13 09:55

@Brooucinda gratuluji k prvnímu zoubku :-)
@Hanulínek s mateřským instinktem souhlasím… ale přeci, ted mám ještě dost čast se ptát, tak se raději připravuji a ptám…

mám další dvě otázky… :oops:
kolik mám mít doma plenek do zásoby na malé? mám tak nějak od každé velikosti něco a ráda bych nakupovala dál, ale nevím, jestli mám počkat, až budu vědět do jakých se vejde nebo jestli mám prostě nakupovat, takové ty rozměry od 3-6kg…
máte někdo nějakou tabulku kolik má mít mimi cca kg v prvním měsíci, druhým atd? abych třeba podle toho nakoupila plenky…
a další je, jestli když spinká v zavinovačce nebo pod peřinkou, má tam i schované ručičky? děkuji!!

@rapatz taky bych chtěla pohodové mimčo :-) v bříšku je až moc, tak uvidíme… snad si to pak nevybere!!
musíme to zvládnout, každá to zvládla, tak já musím taky…
hlavně aby jsme byly obě zdravé!!!
@jane-e děkuji! taky jsem moc nepřibrala, ale ted ke konci mi nějak pořád roste bříško a trochu praská… malá už tam moc místa nemá…
@Brooucinda můžu se zeptat co jsou to ty laktobacili? Ty se dávají když mimi už dlouho nekakaá?

• Citovat
  • Upravit
peli
1.6.13 10:15

Ještě bych se chtěla zeptat do kolikátého měsíce jste kojily? Od kdy jste dávaly příkrm? Děkuji!
Už jsem asi hrozná, co? Vím že mám moc otázek, je jasné, že se budu řídit svým rozumem… ale mám prostě potřebu se zeptat…

• Citovat
  • Upravit
2566
1.6.13 15:30

Teda to je informací!
@Brooucinda doufám, že ještě nespíš?! 8o A žes neměla hrůůůzostrašné sny? ;) :lol:

@rapatz Pradědečka je mi líto- zvládáš to?
Za typy na vaření děkuju!- na tu žemlovku jsem okamžitě dostala chuť. Samotná čerstvá jablka nesmím (malej se zřejmě po nich osypal), ale upečená nebudou taková výrazná. Super!! :palec:
Z čeho píšeš seminárku? No a ať se daří, já bych nenapsala nic- tady je neustále hukot, blázinec a po klidu ani památky. :zed:

@peli jednorázové plenky- já jich tentokrát do zásoby moc nekupovala (prostřední prcek má atop. ekzém a některé plenky mu nedělaly dobře), takže radím, jestli máš v rodině nějaký ekzém či alergii, raději počítej s možností, že jí bude mít i mimčo a nedělej od ničeho moc velké zásoby. Plenky vyzkoušej jaké Vám budou vyhovovat a pak nakup.
Jinak ohledně přibírání na váze- u mých kluků to první měsíce bylo každý měsíc cca 1kg.
Takže poslední se narodil 3kg, budou mu 3měsíce a má 6kg. Pak to zpomaluje. V roce měli oba starší kolem 10kg.
Na den spotřebuju cca 8 plenek, ale přebaluju při každém uprdnutí- má hodně řídkou stoličku a jemnou prdýlku, tak mu dopřávám. :roll:
V rychlozavinovačce spali všichni a ať jsem se snažila sebevíc, ruce si vždy vyrvali ven. :lol:
Laktobacily-probiotika-prebiotika- vše je v podstatě zjednodušeně totéž.
Přirozeně je má každý v zažívacím traktu a mrňouskům se dávají při takových těch obtížích- když se kroutí, trápí je prdy, pláčou, potížích s kakáním…
Až prcek povyroste vzpomeň si na ně a dej mu je po každé léčbě antibiotiky. ;)
Kojení- 1.syn bohužel už z porodnice kombinace kojení + Nutrilon, příkrmy jsme začali po dokončení 5.měsíce.
2.syn kojený do cca 13.měsíců, příkrmy jsme kvůli alergii zavedli až po ukončeném 7.měsíci.
3.syna momentálně jen kojím. ;)
Zdravím! :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
1.6.13 16:53

@Hanulínek ano zvladám umrti v rodine je vzdycky des. no je to ze strany pritele ale mela jsem ho rada. byl fajn. je to smutny a poradne jsem to obrecela asi i ty hormony do toho. michal o tom moc nemluvi je takovej ale rekl mi ze v patek je pohreb. no takze nemluvime ale je takova smutna nalada. on totiz nestihl videt maleho. kdyz jsme chteli jet na navstevu bylo uz skoro sedm a rekli jsme si ze pojedeme az dalsi den no a dalsi den mel mrtvicku. pak byl v nemocnici v bezvedomi no a vcera zemrel. :|

malej porad nekaka :think:

seminarku pisi z velmi zajimaveho tematu :pocitac: syndrom vyhoreni u socialních pracovniku. ostatni delali zkousky a behem peti minut sli domů. ja kdyz prisla na zkousku tak mi uca neprisla a jako duvod ze zapomela uvedla _ jsem tehotna je mi zle a tak jsem dostala na vypracovani seminarku o trech strankach za pouziti odborne literatury urcenych autoru ktere dostanu jen v knihovne a jako ps: vim mate malo casu, dokazu si pridstavit ze to s v sestinedli neni jednoduche.

no co bys na to rekla - semnou to malem slehlo - jaky bere ohled pani psycholozka :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
1.6.13 17:12

@rapatz Tyhle ty stavy prohýbání jsmeměli. Taky. Dokonce i ted jsem mu musela jeden prášek šoupnout, protože jsme tu všichni po nemoci. My jsme ATB dostali, amlej ne, ten měl jen rýmu. Tak asi tou nemocí se rozházel s jídlem. Pevný jí lahodně dobrře, ale mlíko na dvakrát. ZASE!! :zed: :mrgreen:
K pradědovi : Je mi to líto :kytka:
@peli Děkujeme :pankac: Taky jsme pro plenky nekupovat dopředu. Sama záhy poznáš, že opravdu není plenka jako plenka. jsmenuje se to laktobacílky. je to pro mimi asi od 1týdne. Jsou to bakterie prospěšné lidským střevům, neboli traktu. Jsou to jak pro tak prebiotika. Při zavádění příkrmů, při ATB, nebo při již zminovaném prohybání se, jsou velice prospěšné. Jsou to situace, kdy mimi dává najevo, že je něco v nepořádku. Prohybání se u jídla myslím. My se taky neprohýbáme běžně :mrgreen: Po nich se trávení srovná krásně. A nadlouho.
Jinak jsem nekojila dlouho asi dva měsíce. S příkrmy jsme začínali od uk.4m. Nic si z toho nedělej, první příkrmy a budeš bezradná zase :mrgreen: Tím tě nechci nijak podcenit, ale to je ta pravá alchymie a čurbes :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
1.6.13 17:14

@rapatz jinak tohle téma je velice zajímavé a dobře napsatelné :nevim: Brala bych to hned :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
164
1.6.13 19:13
@Brooucinda píše:
@rapatz jinak tohle téma je velice zajímavé a dobře napsatelné :nevim: Brala bych to hned :mrgreen:

jj uz to mam napsane. a byla to fakt pohodicka v pondeli me ceka historie socialni prace. zkouska pro zmenu ustni. ale same letopocty coz nevim nevim jak to do te hlavy dostanu kdyz tam mam pliny, prdiky a rourky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brooucinda
1.6.13 19:15

@rapatz No tak to už neporadím :mrgreen: Dit jsem ti řikala, že je to krásný téma. Tak hodně štěstí :palec:

• Citovat
  • Upravit
peli
3.6.13 11:49

@Hanulínek strašně moc děkuji!!! :kytka:
@Brooucinda taky moc děkuji :-)
připadám si už fakt praštěná… :-) už aby tady s námi byla, abych do toho spadla po hlavě…
takže ještě jednou moc děkuji! zatím je to všechno, tak snad to tak aspon na chvilku zůstane :-)

• Citovat
  • Upravit
peli
18.6.13 10:07

Ahoj holky… tak jdu zase za vámi na pomoc a pro radu!!
už máme doma krásnou a zdravou holčičku!!
jen nás trápí kyčle… musíme mít ty plínky na víc…
včera jí začalo v jedné nožičce křupat. né pořád, jen když třeba jí beru do náruče a než se ta nožička nějak srovná, nebo nevim… nebo když jí přebalujeme… nevím jestli je to normální nebo máme jet radši za doktorem?? nemáte někdo zkušenost?? a kolik jste dávaly plenek? moc děkuji!!!

• Citovat
  • Upravit
1174
18.6.13 10:14

@peli Malému křupalo v kloubech pořád. Ještě teď občas mu někde křupne, ale jen výjimečně. Teď je nám 5 měsíců, ale když byl malinký, tak to v něm praskalo jedna radost, hlavně, když jsem cvičila nožičkami kvůli prdíkům. Někde jsem četla, že je to naprosto normální, takže bych se s tím moc neznepokojovala, zvláště, když už vás doktor na kyčlích viděl.
Jinak kyčle jsme měli v pořádku, tak ti s plínkami moc neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peli
18.6.13 10:34

@Ijaa moc děkuji!!! včera jsme přebalovali a pěkně jí tam luplo, tak jsem se lekal… tak jsem ráda, že můžu být v klidu!!! snad na kontrole pak budou kyčle v pořádku!! děkuji :-)

• Citovat
  • Upravit
Brooucinda
18.6.13 11:18

@peli Ahoj… Neboj se… Malému taky lupalo v nožkách a to byl velkej! Jinak od šestinedělí jsme dostali Frejkovu peřinku. Ve čtyřech měsících bylo vše ok. Takže tě chci uklidnit, že i ta peřinka není tak hrozná! :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure