Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, muj syn 14mesicu ted poslední 3dny vyžaduje dudlíka. Nikdy ho nechtel. Ale ted, najde ho a dudla…Uspavam teda jeste u prsa večer. Dám mu prso na chvilku, pak mu dam dudlíka a on ho přijme a dudlá…Je to normální že chce dudlíka až ted?
A kdyz mu ho nedas je zle? asi bych ho vyhodila, dokud na nem neni jeste zavislak ![]()
Nene to ne…kdyz ho nevidi tak ho nechce, pak ho najde a strci do pusy. ale zase je pravda, ze je takovej klidnejsi…tak nevim :-/
Náš ho nikdy nechtěl a teď mu rostou pětky a vříská a vyžaduje ho i přes den. Dřív si párkrát podudlal před spaním a to bylo celé. Vlastně pokaždé, když rostly zuby, tak ho chtěl víc ![]()
Misoule a kolik je malemu? My mame 8 zubu a u nich nikdy nedudlal…budu doufat ze je to jen nejake období..
@Sosanka píše:
Ahoj maminky, muj syn 14mesicu ted poslední 3dny vyžaduje dudlíka. Nikdy ho nechtel. Ale ted, najde ho a dudla…Uspavam teda jeste u prsa večer. Dám mu prso na chvilku, pak mu dam dudlíka a on ho přijme a dudlá…Je to normální že chce dudlíka až ted?
Proč máte doma dudlíky, když syn nedudlá?
Znemožni, aby je nacházel… a máš po problému. Miminka mají na dudlání nárok, ale aby se takto velké dítě začalo učit na dudlík, to je velká hloupost.
@BohunkaP píše:
Proč máte doma dudlíky, když syn nedudlá?Znemožni, aby je nacházel… a máš po problému. Miminka mají na dudlání nárok, ale aby se takto velké dítě začalo učit na dudlík, to je velká hloupost.
jj, souhlas, taky bych je vyházela…
Proste ho mel hozenej v krabici od hracek a nasel ho…Asi nezbude nic jineho nez ho schovat…
Sosanka: už 21m, na noc mu ho brát nechci, zatím to nehrotím, zkusíme ho odevzdat po 2. roce. Občas se stane, že chce přes den, řekne dudu a já mu to buď rozmluvím, nebo vidím, že potřebuje trošku uklidnit, tak si 3 min potahá a pak sám odevzdá. Když mu byl rok a půl, tak jsem na děti s dudlíkem koulela oči, že je to zbytečné a jsme tam taky
Ale fakt jen když mu něco je.
@Sosanka píše:
Proste ho mel hozenej v krabici od hracek a nasel ho…Asi nezbude nic jineho nez ho schovat…
moje ho minule vzala neteri a taky se ji to zalibilo, nikdy dudel nemela a to ji budou tri ![]()
@Sosanka píše:
Dudlík není hračka ![]()
Hoď ho do popelnice a máš po starostech.
@Sosanka píše:
A proč jsi mu ho dávala?
Já bych už dudlík nedala.
Taky mám nedudlíkové děti, nejstarší ho sám odhodil v 10 měsících, dvě mladší neměly vůbec..Desetiměsíční dceři bych ho už nedala.
Takhle velkému dítěti bych dudlík už nedala, když by ho měl od narození tak ať má. Napadlo mě, jak píšeš že prso podudlá, tak asi ještě kojíš že? nemá třeba hlad? ![]()
Dudlík bych před dítětem neschovávala, rovnou bych ho vyhodila!
Taky bych u ročáka dudlík nezaváděla, prostě je uklidila kde je nenajde nebo vyhodila. Je to škoda ho teď učit takový „zlozvyk“.
ALe náš malý od narození dudlíka jen na spaní a teď poslední týdny ho taky občas někde najde a strčí si ho do pusy přes den. Takže mu ho beru teda okamžitě…mám ho jen v kapse, když někam jedem, kdyby chtěl usínat cestou domů v autě např.