Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte mamky,
dneska jsme byli na roční prohlídce, a dr. nám doporučila probiotika na zlepšení imunity (říkala, že výběr nechava na nás).
Čeká nás poslední vakcína hexy a říkala, že bude lepší když ji posílíme imunitu před tou davkou…
jaký přípravek koupit na posílení imunity?
Děkuji
Já mám pro malou po antibiotikách ActiLac baby - pytlíky na rozpuštění, banánová příchuť. Měla jsem Nutrolin sirup, ale tam toho je málo a prskala ho (jsou v něm i vit. skupiny B a je to znát na chuti)
Je toho spousta..
My jedeme ve swissu celá rodina a nedám na něj dopustit ![]()
Nicméně zajímavá informace od paní dr. že je třeba před vakcínou posílit imunitu
![]()
Dáváme skoro od narození Lactobacílky Baby od Swissu. Asi fungují, syn má 16 měsíců a ještě nebyl nikdy nemocný ![]()
Možná se pletu, ale někde jsem četla, že by se laktobacily před očkováním neměly dávat
.
@micelinka píše:
Možná se pletu, ale někde jsem četla, že by se laktobacily před očkováním neměly dávat.
KDE???
DOCELA BY MĚ TEN ČLÁNEK ZAJÍMAL ![]()
@Peppa Pig píše:
Dáváme skoro od narození Lactobacílky Baby od Swissu. Asi fungují, syn má 16 měsíců a ještě nebyl nikdy nemocný
A DÁVÁŠ 1 NEBO 2 DENNĚ???
TAKY NAD NIMA PŘEMÝŠLÍM ![]()
@chozin Dáváme 1 denně. 2 jsme dávali jen když jsme přecházeli na příkrmy a měl zácpu.
@quinny četla jsem to tu v nějaké diskusi, je to nějaký ten měsíc zpět. Fakt si nejsem vůbec jistá. Zeptala bych se v diskusi Maminky, co už neočkujete, ozvěte se (snad se tak jmenuje), tam by určitě věděli.
Před očkováním bych probiotika nedávala, zbytečně to nabudí imunitu dítěte a může pak mít horší reakci…zaměřila bych se na zvýšený přísun vitamínu C a D a omega-3 mastných kyselin před očkováním a po něm u dítěte a pokud kojíš, tak i u Tebe. A dítěti bych odlehčila stravu - žádný lepek, kravské mléko (pokud teda není na UM, samozřejmě), žádný cukr. Reference viz. např. kniha Varovné signály očkování, nebo články od dr. Elekové různě na netu…
@aiko24 jako asi bych s nima nezačínala, ale když je podávám dlouhodobě a bez nich malý trpí na bolesti bříška ![]()
A ještě jak by jsi zvýšila ten příjem vitamínů u toho dítka? Předpokládám že syntetický asi ne ![]()
Pod tohle se podepisuji:)
![]()
@Peppa Pig píše:
Dáváme skoro od narození Lactobacílky Baby od Swissu. Asi fungují, syn má 16 měsíců a ještě nebyl nikdy nemocný
@quinny píše:
@aiko24 jako asi bych s nima nezačínala, ale když je podávám dlouhodobě a bez nich malý trpí na bolesti bříška
A ještě jak by jsi zvýšila ten příjem vitamínů u toho dítka? Předpokládám že syntetický asi ne
Tak základem je strava s dostatkem ovoce a zeleniny, ale v případě zvýšené potřeby (nemoc, očkování) nemyslím, že to stačí potřebu céčka pokrýt, zvlášť u dítěte, které má omezený repertoár potravin. Dávala bych buď čistou práškovou kyselinu askorbovou (to je vitamín C), mají ji např. v dm, několikrát denně nasypat do ovocné nebo zeleninové šťávy kvůli zajištění vstřebatelnosti céčka. Nebo pak je dobrá šťáva z aceroly, existuje i prášková, nebo rakytník (třeba olej, sirup bývá doslazovaný). Na déčko je nejjednodušší zvýšit dávku Vigantolu, ale lepší je dávat kvalitní rybí olej, ještě lépe tedy olej z tresčích jater, který je zároveň i výborný zdroj omega-3. Problém může být jeho dětmi ne příliš oblíbená chuť
takže bych ho zkusila zamaskovat do nějaké výrazné zeleniny nebo masového jídla.